Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Tylne glośnikioraz sub nie graja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem. Niestety ale tylne głośniki oraz sub nie grają. Na oryginalnym radiu nie grały na Sony też nie grają zaznaczam ze mam wszystkie przejściówki potrzebne do podłączenia sygnał na włączenie suba podłączony do anteny i dalej nic nie gra jedynie przody. Głośniki sprawdzone znajdują się tam gdzie powinny i są podłączone kostka przy subie jest podłączona ale zarazie nie sprawdzałem czy jest podane napięcie bo musze parę rzeczy rozebrać. Zastanawia mnie jedna rzecz czy nie ma gdzieś kostek po drodze i czy nie ma jakiegoś bezpiecznika bo powinien być ale nie mogę nigdzie znaleźć schematów do podłączenia systemu audio. Jeżeli ktoś się spotkał z takim problemem i wie jak to rozważać proszę pisać. Jeśli ktoś nie wiem i będzie twierdził ze juz tyle było napisane na ten tema to niech się nie odzywa ponieważ szukałem sporo czasu i nic nie znalazłem niestety. Z góry wszystkim pomocnym dzięki za info.

Opublikowano

U mnie było to samo, sub i tylne głośniki cisza. Okazało się, że wzmacniacz w subie jest spalony, (on napędza też tylne głośniki)

Opublikowano

Problem rozwiązany sub odłączony kostka wycięta kable za kostka połączone ze sobą i podłączone radio Sony i wszystkie grają tak jak powinny :) sterowane z radia a subik osobny podłączony :) myślę ze jest zdecydowanie lepiej jak było.