Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ALZ] Po wymianie czujnika Halla nic się nie dzieje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisałem już że coś mi się dzieje z obrotami tzn. gdy samochód jest zimny to chodzi normalnie ale gdy się lekko rozgrzeje to obroty spadną do minimum i zaraz się stabilizują ale samochód po tej czynności nie ma mocy:( wymieniłem czujnik halla i sprawdziłem rozrząd, oraz sprawdzałem świece czy cewka nie strzeliła ale jest z nią wszystko ok:) wydaje mi się że komputer po tej czynności opisanej wyżej przechodzi w jakiś stan awaryjny i nie daje mocy na silnik. na vagu pokazało mi czujnik halla bądź cewkę ale żaden z tych podzespołów nie padł:( może to czujnik temperatury padł?

Opublikowano

kolego ale jak sprawdzałes rozrzad patrzyłeś na znak na kole zamachowym bo ja miałem to samo czujnik halla mi pokazywało sprawdziłem rozrzad na znakach i niby grało a po dokładniejszym sprawdzeniu okazało sie ze znak na kole zamoachowym nie pasuje

Opublikowano

czyli jak Ci się rozgrzał to przerywał?? bo mi normalnie na zimno odpala tak jak powinien ale gdy sie rozgrzał to przerywa:( a i sprawdzałem rozrząd, może coś przeoczyłem?? :mysli:[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2010, 11:17_________________________________________________

czyli jak Ci się rozgrzał to przerywał?? bo mi normalnie na zimno odpala tak jak powinien ale gdy sie rozgrzał to przerywa:( a i sprawdzałem rozrząd, może coś przeoczyłem?? :mysli:

po wymianie odmy wszystko powróciło do normy:)