Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana radia Audi Chorus na Concert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy niestety wszystko robiłem na szybkiego bo do pracy musiałem wieczorem jechać i fotek nie zrobiłem ale wszystko robiłem jak w wątku "http://www.a4-klub.pl/smf/rnse_od_a_do_z-t12081.0.html "

kodowania żadnego nie robiłem i wszystko działa

Opublikowano

To chociaż pokaż w której kostce zmieniałeś... :thumbdown:

Opublikowano

radio zaczęło działać jak na piny DI SENS oraz +UB podałem stały "+" z wtyczki zasilania z samochodu a masa do pinu równoległego do DI SENS.

http://ertasvc.ru/tovar/Audi-Concert-EU-B7-soul.htm

Opublikowano

radio zaczęło działać jak na piny DI SENS oraz +UB podałem stały "+" z wtyczki zasilania z samochodu a masa do pinu równoległego do DI SENS.

http://ertasvc.ru/tovar/Audi-Concert-EU-B7-soul.htm

czyli kabel ples z zasilania+ do DI SENS

drugi kabel z zasilania+ do+UB

DI SENS obojętnie gdzie zmasować???

Opublikowano

masa ma być w pinie obok pinu DI SENS po prawej stronie jak na schemacie podanym wyżej ...

Opublikowano

masa ma być w pinie obok pinu DI SENS po prawej stronie jak na schemacie podanym wyżej ...

czyli te poziome kreski

a drugi koniec kabla gdzie wpiąć?

Opublikowano

masa i + jest w kostce zasilającej wychodzącej z samochodu i to z nimi trzeba te piny połączyć

Opublikowano

masa i + jest w kostce zasilającej wychodzącej z samochodu i to z nimi trzeba te piny połączyć

ok.wszystko jasne.

Ale czemu gdy podłączyłeś przejściówkę nie grało

przecież po to ona jest.

U innych gra-trochę dziwne :thumbdown:

Opublikowano

ok.wszystko jasne.

Ale czemu gdy podłączyłeś przejściówkę nie grało

przecież po to ona jest.

U innych gra-trochę dziwne :thumbdown:

Dlatego, że gdy ktoś kupił przejściówkę dedykowaną jedynie dla RNS-E to ma jeden plus, do concerta są potrzebne 2. Ja akurat mam wersję z dwoma plusami.

Opublikowano

no właśnie nikt konkretnie nie napisał ze do takiego radia nie może być przejściówka od RNS-E a jaj taką zakupiłem i miałem dochodzenie czemu mi nie działa...

Opublikowano

Dlatego, że gdy ktoś kupił przejściówkę dedykowaną jedynie dla RNS-E to ma jeden plus, do concerta są potrzebne 2. Ja akurat mam wersję z dwoma plusami.

czym się wizualnie różnią?

Opublikowano

czym się wizualnie różnią?

Kostka jest identyczna, ale jest dodatkowy kabel zasilający do +UB. Z kostki iso 8 wychodzą 2 kable czerwone z dodatnim napięciem na kostkę iso 16 (nr. 15 i 16)

Ja mam taką:

http://allegro.pl/plug-play-adapter-mfd2-rns2-i1327219489.html

Opublikowano

Ta z aukcji jest do concerta czy rns-e bo już się zakręciłem :gwizdanie:

Opublikowano

Ma dwa plusy więc pasuje do RNS-E i do Concerta. Nie mam teraz przed oczami schematu podłączenia navi ale wydaje mi się, że w miejscu +UB lub DI SENS w RNS-E jest wolne miejsce... a concert ma dodatkowy pin na zasilanie. Jasno się wyraziłem, czy z deka zakręciłem? :kox:

Opublikowano

Ma dwa plusy więc pasuje do RNS-E i do Concerta. Nie mam teraz przed oczami schematu podłączenia navi ale wydaje mi się, że w miejscu +UB lub DI SENS w RNS-E jest wolne miejsce... a concert ma dodatkowy pin na zasilanie. Jasno się wyraziłem, czy z deka zakręciłem? :kox:

ach tam :naughty:

miodzio :good:[br]Dopisany: 30 Grudzień 2010, 16:18_________________________________________________kantek wrzuć jakieś foto jak radio wygląda w aucie na podłączeniu.

Opublikowano

hahaha tak NITRO ;-) a tak serio to po poprzednim właścicielu chyba jakiś wieszaczek ale ciężko go odkleić więc go nie ruszam

Opublikowano

hahaha tak NITRO ;-) a tak serio to po poprzednim właścicielu chyba jakiś wieszaczek ale ciężko go odkleić więc go nie ruszam

Heheh, na ręczniczek, żeby sobie wytrzeć rączki po pracy :decayed: na serio to myślę, że to chyba na gruchę od CB :) ewentualnie na różaniec bo szybka bryczka :kox:

Kantek, coś z lewego "kanta" Ci zeszło przy docinaniu klimatronika :gwizdanie:

U mnie w nocy to wygląda tak :cool1:dsc02375d.th.jpg

dsc02376e.th.jpg

Opublikowano

Trzeba będzie delikatnie podpiłować i się wyrówna ale jak na kogoś kto robił to pierwszy raz to i tak myślę że nie jest źle zwłaszcza ze robiłem to sam i miałem określony czas na zrobienie:-) :naughty: