croli Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Mam problem z moim 1.6 benzyna-gaz przy odpalaniu.Zapala na benz.i nierówno pracuje,strzela parcha kicha do czasu przełączenia na gaz wtedy już jest ok.Czyściłem przepustnice ,sprawdzałem wtryskiwacze. Vag wykazał brak sygnału z sondy lambda.Wymieniłem sonde było super... przez 2dni i znowu to samo.Przy każdej naprawie rozłączałem akumulator i zawsze tak samo -jest dobrze 2 dni.Może ktoś z was wie o co tu kaman?
Miszka82 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 tutaj poruszany jest ten temat: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adp_jak_sie_przelaczy_na_lpg_chodzi_ok-t135375.0.html
croli Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2010 Ok.Tylko że u mnie po rozłączeniu akumulatora na 15 min. wszystko wraca do normy i chodzi jak lala
wojtek26 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Jaki mas gaz? II generacja czy sekwencja, jezeli II generacja to mas złą emulacje sondy i ECU zmienia mape PB i zapłonu pod LPG i dlatego kuleje na PB. Po odłaczeniu aku kasuje mape i od nowa sie uczy daltego chodzi dobrze na PB.
Gość -makaveli- Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 może to coś z klemami albo alternatorem skoro po odłączeniu prądu wszystko jest na jakiś czas ok
talib1990 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 może to coś z klemami albo alternatorem skoro po odłączeniu prądu wszystko jest na jakiś czas ok nic z tych rzeczy. po rozlaczeniu aku silnik uczy sie jak ma pracowac na PB, po przelaczaniu na LPG zmienia wszystko pod to paliwo lecz po powrocie na PB nie wraca juz z ustawieniami. mam tak podobnie w swojej omedze tyle ze to jest raz na ruski rok ;/
Gość -makaveli- Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 a u gazownika byłeś?? coś napewno doradzi,ustawi itd
croli Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2010 U jednego gazownika byłem to robił oczy jak mu mówiłem o emulacji sondy lub zmieniającej się mapie wtrysku drugi twierdzi że mapa wtrysku benzyny nie może się zmieniać pod wpływem gazu natomiast jeszcze jeden powiedział mi (i chyba to będzie to) żebym wpioł w zasilanie kompa wyłącznik który będzie rozłączał napięcie z chwilą wyłączenia stacyjki
wojtek26 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 natomiast jeszcze jeden powiedział mi (i chyba to będzie to) żebym wpioł w zasilanie kompa wyłącznik który będzie rozłączał napięcie z chwilą wyłączenia stacyjki Dobra rada kolego omijaj tego i jemu podobnych " speców" widac nie maja pojecia co mówia ( zbita szklanke chce kleic tasma zamiast kupic nową). Zmień emulacje sondy na masa i bedzie wszystko OK tylko bedzie bład w ECU o usterce sondy ale tym sie nie przejmuj, na PB i LPG bedzie chodził prawidłowo.
Rekomendowane odpowiedzi