Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Sprezyny obnizajace 35mm przod 30mm tyl firmy LOWTEC, probowal ktos ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Forumowiczow !

jezdze A4 z silnikiem 1.6 i chcialem ja obnizyc bo wg mnie stoi wysoko jak jakis chooper, inne jak widze to stoja normalnie a umnie przod taki wyjechany do gory,

zamieszcze tutaj fotki, teraz jeszcze zalozylem felgi i az prosi sie zeby to nizej stalo,

DSC00037.jpg

DSC00001.JPG

DSC00002.JPG

DSC00008.JPG

mysle ze widzicie jak stoi przod w niej, obnizenie na seryjnych amrokach o 35mm z przodu i 30mm z tylu jest dopuszczalne i nic nie musze zmieniac ?

sprezyny sa tutaj --> KLIK <--

Ostatnio bylem akurat badac amorki z przodu mam ok a z tylu zmienialem rok temu,

chce jeszcze zmienic przy tym drazki kierownicze bo lewy sie wyrabal :/ i mam do zmiany stabilizator z prawej strony, wiec chcialem to wszystko za jednym zamachem zrobic,

dolne wachacze sa ok tylko zastanawiam sie nad gornymi, wie ktos jak je nalezy sprawdzac ? stukac to mi nie stuka nic...

prosilbym o jakies konkretne porady..

Pozdrawiam

Opublikowano

Zgodzę się z Tobą że trzeba coś zrobić z autem

Sprężyny są niemieckie www.lowtec.de

Napisz jakie masz felgi i opony

Opublikowano
  • Autor

felunki mam orginalne :audi: jak widac, a rozmiary to 205/55/R16

ale to jest mozliwe takie wysokie zawieszenie ? taki byl standard ? audi jest z 95r silniczek 1,6 tak jak pisalem wczesniej..

narazie mam zamiar zrobic te drazki i stabilizator a wachacze zobacze jeszcze, orientujecie sie moze czy da rade zmienic gorne bez wyciagania wszystkiego ?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

dzieki za linki, tylko teraz mnie martwi obraz tego co mnie czeka, bo z tego co czytam to po odkreceniu srub trzeba je zmieniac na nowe :( no a przy tym by wypadalo zmienic gorne wachacze a to kosztuje..

co do tych sprezyn mozna je smialo zalozyc??

Pozdrawiam

Opublikowano

auto wygląda jakby było po przeszczepie silnika, z czegoś wiekszego na ten 1,6

Opublikowano

Pytasz w dwóch różnych tematach o jeden problem :bicz3:

Sprężyny na pewno będą pasowały do seryjnych amortyzatorów, śruby warto wymienić bo nie kosztują majątku tym bardziej jak zrobisz jeszcze wahacze.

Opublikowano
  • Autor

auto wygląda jakby było po przeszczepie silnika, z czegoś wiekszego na ten 1,6

moge to jakos sprawdzic ? moga byc jakies slady po tym ? czy raczej wszystko pasuje ? w audi we wszystkich benzynkach jest licznik do 260 ? bo taki mam..

aha sprawdzilem oznaczenia na moich sprezynach i z przodu mam paski 1x zolty i 3x pomaranczowy(albo tj brazowy), tyl natomiast 1xzielony i 1xbialy, co to wszystko oznacza ? jest gdzies opis do tego ?

znalazlem wypowiedz na innym forum audi i kolega pisze tak:

"majstrujac przy kolach zauwarzylem ze pod brudem na sprezynach mam jakies jakby oznaczenie? tzn na czarbnej sprezynie sa mazniete :

1kreska zolta farba i 3 kreski pomaranczowa.

To na przednich sprezynach na tylnich jakos inaczej , juz nie pamietam ile ale kolor bialy i zolty chyba.

??

pozdrawiam

sampek

A6 C4 2.5 TDI quattro "

wychodzilo by na to ze mam sprezyny od motoru 2,5 TDI quattro :-|

z wachaczami gornymi w sumie sie zastanawiam bo jesli odkrece srube od zwrotnicy i u dolu amorka sciagne sprezyne to powinienem go wyjac i zmienic sprezyny.. dobrze mowie ? jesli nie to mnie poprawcie.

Opublikowano

Na przód powinny być takie

sprnh8.th.jpg

Tył 1srebrny, 1 zielony znak

Opublikowano
  • Autor

czyli tyl dobrze stoi, sprawdzilem to dokladnie i jednak to drugie to nie bialy a srebrny,

sprawdzilem tez dokladnie przod i dziwna sprawa wyszla, w prawym kole tak jak napisalem 1x zolty 3x braz (i pisze 95|3|07 to raczej data), na lewym przetarlem teraz i patrze i jest 1x fiolet i 2x braz :| czyli lewy jest dobry, jak to mozliwe to nie wiem :-| jedna sprezyna inna od drugiej -dramat

Opublikowano

Jedna sprężyna pękła i ktoś wymienił na pierwszą pasującą, dlatego masz tak wysoko zawieszenie.

Opublikowano
  • Autor

albo byl dzwon z prawej strony i wlozyli taki wynalazek, w kazdym razie amortyzatory sa identyczne, sprawdzilem nr i sie zgadzaja, prawa strona stoi o prawie 1cm wyzej, jakbym zalozyl te sprezyny -35mm wyrownalo by sie, a gleba az taka masakryczna by nie byla skoro lewa sprezyna jest ok i tyl caly..

Opublikowano

Skoro jesteś zdecydowany zakładać sprężyny obniżające to zakładaj :th:

Opublikowano
  • Autor

zdecydowany to nie dokonca dobrze powiedziane, bo mysle czy czasem za nisko nie bedzie... i jeszcze pytanko co bedzie jak wsiadzie np 5 osob do audi co wtedy..

Opublikowano

jeszcze pytanko co bedzie jak wsiadzie np 5 osob do audi co wtedy..

Będzie Ci ciężko pod stromą górkę podjechać, a na standardowych oponach nic nie obciera

Opublikowano
  • Autor

na tych oponach nie zdazylo mi sie zeby mi cos obcieralo, a co az takie sa problemy z gorkami? :D a jak jezdza ci co maja 55mm/60mm obnizone ? ja widzialem u takiego znajomego wulkanizatora a4-ke ktora ma z przodu zderzaka przeswit na wysokosc 2 palcy i koles jezdzi tym po moich drogach..nie moglem dojzec wachaczy u gory z przodu tak wchodzilo kolo w nadkola, u mnie takich jaj raczej nie bedzie -35mm przod tylko (czy az?) i -30mm tyl..

przewaznie jezdze sam lub w 2 osoby.. nieraz sie zdarza ze 4-5 osob jest..

Opublikowano

DJDAR3K u mnie jest obniżone o 60 mm z przodu/40 z tyłu i oponki 235, żadnego obcierania przy komplecie

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie no to chyba nie mam sie czym przejmowac :> zapodaj jakies foteczki bo bym obejzal z checia jak to wyglada ;-)

Pozdrawiam

W dziale Felgi i opony jest Galeria, tam szukaj, albo w moim profilu.

[spedyt]

Opublikowano

Kilka dni temu założyłem sprężyny firmy GT Cupline i mogę powiedzieć, że samochód bardzo dobrze zachowuje się na drodze. Obniżenie o 40mm. Wcześniej miałem H&R i różnica między jedną a drugą firmą jest nieodczuwalna, być może dlatego, że te H&R nie były nowe. W każdym bądź razie wydaje mi sie, że jeżeli chce ktoś kupić dobre sprężyny w dobrej cenie to śmiało można je zakładać.

Opublikowano
  • Autor

witam,

zakupilem dzis te sprezynki, czekam jeszcze na sruby i sciagacz do sprezyn i jutro bede sie bral za zmiane... ciekaw jestem co z tego bedzie.. porobie foteczki i ocenicie ;-)

Pozdrawiam[br]Dopisany: 30 Lipiec 2007, 17:51 _________________________________________________Witam,

zalozylem te sprezynki, audi poszlo w dol ;-) z przodu ponad te 35mm tylko ze wczesniej mialem ta wyzsza sprezyne takze pomiar niedokladny.. tyl prawie o 30mm, audi jest deczko twardsze ale duzo lepiej sie prowadzi nie buja tak jak przedtem, jestem zadowolony, no a teraz foteczki:

szybkie porownanie, przed:

DSC00001.JPG

DSC00008.JPG

po:

DSC00006.jpg

i reszta foteczek:

IMG_0152.jpg

IMG_0172.jpg

IMG_0178.jpg

IMG_0243.jpg

IMG_0261.jpg

IMG_0266.jpg