Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] czy to tez zaworek n75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc przy 130km/h auto tez mi zaczyna mulic nie chce wiecej isc chybaze z gorki :mrgreen: :mrgreen: czy to ten zaworek n75 o ktorym czyytalem w innym poscie a jak tak to jaki koszt tego zaworka i czy kazdy mechanik to umie zrobic bo ja wiem w aucie gdzie jest kierownica tylko :oops::oops: dzieki z gory zapomoc

Opublikowano
  • Autor

jesli to przeplywka to jaki to koszt

:oops::oops:

Opublikowano

najpierw podmien od kogos i sprawdz a nie kupuj

Opublikowano

jako ze pod maska masz 110 kucy w TDI to stawiam na N75 lub zapieczone kierownice .... :twisted:

a jak sie autko rozpedza do tych 130 km/h .. zwawo czy pomagasz sobie noga ... :P

jezeli normalnie to przeplwke bym wykluczyl ....

a najlepiej jak zrobisz test Vag'iem podczas jazdy ....

Opublikowano
  • Autor

mam 110 kucykow z 96r do 130 idzie piekinie niunia ale pozniej to tragedia z malej gorki poszla mi 160 tylko

Opublikowano
jako ze pod maska masz 110 kucy w TDI to stawiam na N75 lub zapieczone kierownice .... :twisted:

a jak sie autko rozpedza do tych 130 km/h .. zwawo czy pomagasz sobie noga ... :P

Spanky ale kolega nic nie pisze o notlaufcie wiec kierownice raczej nie :wink:

Opublikowano

Spanky ale kolega nic nie pisze o notlaufcie wiec kierownice raczej nie :wink:

nie pisze bo wydaje mi sie ze nie wie ze cos takiego ma miejsce .... :twisted:

BTW wydaje mi sie ze temat wałkowany tyle razy ze jezeli nic nowego zainteresowany nie wniesie to bedzie mozna zakonczyc temat ... ;-)

Opublikowano

Obstawiam kłopoty okołoturbinowe. VAG`a na kolanach , blok 011 i testować testować testować ... :twisted:

Opublikowano

Cześć.

Ten post o zaworku N75 był mój. Jak się podepniesz pod VAG i przejedziesz trochę, pewnie pokażą się komunikaty o błedach (jak to ładnie napisał baskecior - okołoturbinowych). Z racji tego, że moja turbina nie ma kierownic od razu raczej było wiadomo, że to zaworek. Mechanik mówił, że powodem takiego zachowania mogą być tylko 2 rzeczy - albo kłopoty z kierownicami albo właśnie zaworek N75. Przepływkę bym wykluczył, jak mi padła, objawy były inne. Zresztą i tak test VAG-iem wykaże ci wszystko, to podstawa jaką na twoim miejscu teraz bym zrobił. Co do zaworka, kosztował mnie 140zł (serwis liczy sobie 260zł)+ 20zł za robotę. Wymiana jest bajecznie prosta-zdjąć dwa przewody oraz kostkę z kablami, założyć nowy zaworek i już. POzdro.