Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Kluczyk nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jednym z kluczy (scyzoryk) odpalam samochód po czym gaśnie,drzwi otwierają się normalnie :mysli:

Opublikowano

jednym z kluczy (scyzoryk) odpalam samochód po czym gaśnie,drzwi otwierają się normalnie :mysli:

Nie masz transpondera lub masz ale nie z tego auta
Opublikowano

a nie mruga czasem na żółto kontrolka od imo??

Opublikowano
  • Autor

nic nie mruga,a ten transponder to co to powinien być od tego bo to ori kluczyk :embarrassed:

Opublikowano

transponder to jest taka dioda w kluczyku od imo musisz sprawdzic czy nie masz czasami rozkodowanego transpondera

Opublikowano

transponder to nie dioda

Opublikowano
  • Autor

ja tam nie mam żadnej diody,a z tego co mi się wydaje to sterowanie kluczy w poliftowej bryce jest radiowe,a nie na podczerwień,a to kodowanie które podał Winteroooo chyba mnie nie dotyczy jeśli jest inaczej to mnie oświećcie bo w elektryce to jestem noga :no:

Opublikowano

Tak transponder to nie dioda ale wyglada jak dioda

Opublikowano

nabijasz chyba sobie posty takimi wypowiedziami, najlepiej wszystko do diod przyrównać

a ja bym napisał, że wygląda jak układ scalony, albo rezonator kwarcowy... :wallbash:

immo działa na falach radiowych, powinieneś mieć pastylkę transpondera w kluczyku

Opublikowano

Tak transponder to nie dioda ale wyglada jak dioda

Kolega pewnie ma na myśli diodę zwykłą a nie LED. No może i przypomina. Ja do niedawna myślałem że jeżdżę czarnym audi, aż mnie ktoś uświadomił że to granat (ale takiego koloru nie mam w swojej palecie). Podobnie jest pewnie z kolegą.[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 14:24_________________________________________________

Co to znaczy jednym?? A drugim odpala??[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 14:25_________________________________________________

nic nie mruga,a ten transponder to co to powinien być od tego bo to ori kluczyk :embarrassed:

A podczas włączenia zapłonu zapala się chociaż kontrolka od immo?? Może się nie zapala bo masz ją spaloną, powinna być na obrotomierzu (autko z kluczykiem pomarańczowa)[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 14:27_________________________________________________Podejrzewam, że masz zaśniedziałe styki. Częsty problem w A4 (znaczy wielu już go miało).

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t2784.0.html;highlight=czyszczenie+immo

Opublikowano
  • Autor

Zapala się jak najbardziej to źle? :([br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 22:47_________________________________________________Sorry zapomniałem dodać dwoma innymi kluczami odpala :wink4:

Opublikowano

Zapala się jak najbardziej to źle? :(

dlugo jeszcze będziecie ciągnąc ten temat??powiedzialem wyraznie chyba,że masz klucz bez transpondera albo z innego auta :gwizdanie:
Opublikowano

Mógłbyś zrobić zdjęcia tych kluczyków. Bo u mnie też są 3 kluczyki.

Jeden normalny,

Drugi serwisowy (można odpalić nie można zaglądać do schowków)

Oraz trzeci którym można otworzyć tylko drzwi, i nie da się go ani uruchomić ani otworzyć schowków.

Opublikowano

jak innymi odpala to wszystko ok. zakoduj ten który nie odpala i po sprawie :)poszukaj dobrze na forum bo kiedyś widziałem że było kodowanie kluczyków do audi. z tego co pamiętam to ten rozkodowany do stacyjki i na zapłon a ten dobry do drzwi i chyba ( dobrze nie pamiętam) albo przytrzymać ok 3 sek na otwarciu/zamknięciu albo trzy razy na zamknięcie/otwarcie.

Opublikowano

jak innymi odpala to wszystko ok. zakoduj ten który nie odpala i po sprawie :)poszukaj dobrze na forum bo kiedyś widziałem że było kodowanie kluczyków do audi. z tego co pamiętam to ten rozkodowany do stacyjki i na zapłon a ten dobry do drzwi i chyba ( dobrze nie pamiętam) albo przytrzymać ok 3 sek na otwarciu/zamknięciu albo trzy razy na zamknięcie/otwarcie.

To było raczej programowanie centralnego zamka a nie immo. Pozatym podejrzewam że kolega ma kluczyk bez immo w kluczyku (są takie jak ktoś ma wszystkie kluczyki od nowości). Zgodnie z myślą tego kolegi.

Nie masz transpondera lub masz ale nie z tego auta

Opublikowano
  • Autor

nie chce mi się robić zdjęć,normalnie dwa scyzoryki jeden zwykły serwisowy i jeden plastikowy standard,a kodowanie nie pomaga przerabiałem :wallbash:

Opublikowano

kolega leniwy jest i nie wie czym jeździ :slina:

beznazwy1dv.jpg

Opublikowano

nie chce mi się robić zdjęć,normalnie dwa scyzoryki jeden zwykły serwisowy i jeden plastikowy standard,a kodowanie nie pomaga przerabiałem :wallbash:

No i rozumiem że plastikowy Ci nie działa i tak ma być :)

Opublikowano
  • Autor

standardowo 2 kluczyki typ scyzoryk,jeden zwykły serwisowy i jeden plastikowy,a jeśli chodzi o to imo to rzeczywiście mruga przeoczyłem przepraszam :confused4:,kodowanie które proponujesz już przerabiałem wcześniej,nie pomaga :mysli:[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2010, 11:47_________________________________________________nie plastikowy tylko jeden ze scyzoryków :wallbash: