Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Kontrolka air bag nie gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może to głupie pytanie ale jestem zielony a niunie posiadam od 2 dni.

Czy normalne jest to, że kontrolka (air bag) nie gaśnie podczas jazdy?? Czy ma się to świecić na okrągło ??

Opublikowano

Może to głupie pytanie ale jestem zielony a niunie posiadam od 2 dni.

Czy normalne jest to, że kontrolka (air bag) nie gaśnie podczas jazdy?? Czy ma się to świecić na okrągło ??

powinna zgasnąć, podłącz Vag-a i odczytaj błędy..
Opublikowano

Bez Vaga tego nie zrobisz ,musisz wiedzieć jaki pokaże błąd.Podaj go a wtedy dostaniesz rozwiązanie.

Opublikowano
  • Autor

błąd 01217

32-00

(N 199)

ponoć problem tkwi w fotelu kierowcy....

Opublikowano

Prawdopodobnie styki w kostkach pod fotelem,rozepnij je,psiknij jakimś "sprayem kontaktowym" połącz z powrotem i spróbuj wykasować błąd :wink4:

Opublikowano

Jak chcesz mieć z tym spokój a problem tkwi pod siedzeniem w kostce ,to ją wytnij i polutuj przewody.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, ja ma ten sam problem błąd 01217, kiedyś popryskałem styki i przez pewien czas był spokój a teraz znowu to mam i pryskanie już nie pomaga. Wyciąłem kostkę i poskręcałem kable i nic - dalej wywala ten błąd. Co jeszcze można z tym zrobić?

Opublikowano

Witam, ja ma ten sam problem błąd 01217, kiedyś popryskałem styki i przez pewien czas był spokój a teraz znowu to mam i pryskanie już nie pomaga. Wyciąłem kostkę i poskręcałem kable i nic - dalej wywala ten błąd. Co jeszcze można z tym zrobić?

Skręcane przewodów nie pomoże , polutuj przewody wtedy zobaczymy.

Opublikowano

na 100% kostka pod siedzeniem.. miałem to samo... środek do połączeń elektrycznych (nie pomogło :wallbash:) ale przegiecie leeko pinów w kostce rozwiązało problem :naughty: :gwizdanie:

Opublikowano

Witam, mam pytanie do bardziej wtajemniczonych, u mnie jest podobny problem. U mnie pod fotelem w B6 jest kilka kostek, chciałem wyrzucić kostkę i polutować przewody, Tylko nie wiem która kostka, czy to jest ta ŻÓŁTA ..???????????

Opublikowano

na 100% kostka pod siedzeniem.. miałem to samo... środek do połączeń elektrycznych (nie pomogło :wallbash:) ale przegiecie leeko pinów w kostce rozwiązało problem :naughty: :gwizdanie:

Dokładnie też miałem ten sam problem, przy okazji wizyty u elektryka, załatwił sprawe gratisowo raz na zawsze.. :wink4:

Opublikowano

Ale która to jest w B 6 ????????????????[br]Dopisany: 07 Listopad 2010, 12:21_________________________________________________która to kostka.??[br]Dopisany: 07 Listopad 2010, 12:54_________________________________________________Widzę że nikt nie potrafi odpowiedzieć konkretnie na moje pytanie :blink: :blink:

Opublikowano

nie wiem jak jest w b6 u mnie jest tylko na dwa piny... skoro nie masz odpowiedzi to moze moja Ci pomoże.... może akurat w b6 jest taka sama jak w b5 :gwizdanie:

Opublikowano

Ale która to jest w B 6 ????????????????[br]Dopisany: 07 Listopad 2010, 12:21_________________________________________________która to kostka.??[br]Dopisany: 07 Listopad 2010, 12:54_________________________________________________Widzę że nikt nie potrafi odpowiedzieć konkretnie na moje pytanie :blink: :blink:

U mnie były dwie kostki , i wyciąłem obie . Problem znikł ,minęło już 10 miesięcy. :good:

Opublikowano

A u mnie jest wszystkich jest 5 i nie wiem którą wyrzucić, bo wszystkie to za dużo robot, jedna jest charakterystyczna taka żółta, skłaniał bym się że to ona ale chciałbym się upewnic...

Opublikowano

A u mnie jest wszystkich jest 5 i nie wiem którą wyrzucić, bo wszystkie to za dużo robot, jedna jest charakterystyczna taka żółta, skłaniał bym się że to ona ale chciałbym się upewnic...

Jak to 5 kostek masz pod siedzeniem :shocked:

pierwsza od poduszki

druga od zapięcia pasa

trzecia od czujnika nacisku na siedzenie

a co z dwoma następnymi :shocked: od czego one są :shocked:

Opublikowano

Ogrzewanie oparcia, ogrzewanie siedzenia, poduszka a reszta nie wiem od czego, teraz wybrać odpowiednią, jedna jest charakterystyczna bo żółta.

Opublikowano

Żółta od Air-Bag tak było u mnie ,ma trzy przewody.

Opublikowano

Też skłaniam się do żółtej, ale moja ma dwa przewody

Opublikowano

to teraz lutowanko i problem powinien zniknąć :gwizdanie: