mirreli Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Witam mam pytanko ? W moim samochodzie przeskoczył łancuszek rozrządu i wyskakuje mi błąd czujnika halla, dowiedziałem się że trzeba ustawić go poprawnie teraz pytanko jak to zrobić. Znaki na pasku rozrządu składają się dobrze, ponoć trzeba tylko przestawić ten 2 wałek, czy są tam jakieś znaki ? Jakim przyrządem można sobie pomuc ? Pzdr
M_ILES Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Kolego, wlasnie wczoraj to robilem u siebie - banalna sprawa. Chcialbym Ci doradzic, zebys zaczal od, poszukania na walkach naciec - czasem jeszcze dodatkowo na bialo pomalowanych, ktore musza sie schodzic ze nacieciem na obudowie(wlasciwie pokrywie zaworow). Tak jest u mnie. Po czym, trzeba znalezc znak na kole od walu, oraz naciecie na obudowie/oslonie tegoz kola. Wszystko musi sie pokrywac - oczywiscie, po naciagnieciu PASKA. Niektorzy polecaja jeszcze zlapanie kluczem walu i przejechanie pelnego obrotu, i wowczas zaobserwowaniu, czy znaki sie schodza we wszystkich miejscach. Powodzenia
mirreli Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2010 Dzieki tylko ze mi nie chodzi o pasek rozrzadu tylko o lancuszek Czy tam sa naciecia ? Pzdr
M_ILES Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Bez wzgledu na to czy pasek czy lancuch naciecia powinny byc, ale moze doradzi ktos, kto jest posiadaczem identycznego z Twoim modelu. Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi