Opublikowano 10 Czerwca 201016 l witam pytanko jest takie - czy umycie, a w zasadzie przepłukanie, chłodnicy klimatyzacji wodą pod cisnieniem np. z takiego psikacza z myjni bezdotykowej nie narobi szkód pod maska? tak mi doradził gosciu z serwisu klimy zeby wlasnie przejechac pare razy strumieniem po chlodnicy zeby usprawnic przepływ powietrza, ale z tych myjek cisnieniowych woda pod dosyc sporym cisnieniem leci i boje sie ze moze sie narobic bałagan..ktos moze juz robil cos takiego albo wie ze to jest niegrozne? bede wdzieczny za jakies wskazówki
Opublikowano 10 Czerwca 201016 l Lepiej tak nie rób widziałem chłodnice po takim zabiegu. Wszystkie pionowe listki wygniotło jak łan zboża.
Opublikowano 10 Czerwca 201016 l delikatne ciśnienie nie zaszkodzi, takie z myjki może być za silne, chyba że można regulować Nie wiem jak to planujesz zrobić, ale możesz też przeczyścić między chłodnicami daj znać jak ci poszło
Opublikowano 10 Czerwca 201016 l Można myć myjką ciśnieniową, ale w zależności od ciśnienia trzeba zachować minimum 60 cm odstępu.
Opublikowano 10 Czerwca 201016 l Ja myłem węzem ogrodowym i wszystkie muszki ładnie spłynęły i zadnych szkód nie narobiłem
Opublikowano 10 Czerwca 201016 l Autor a no to najpierw uzyje weza ogrodowego, akurat bede mial mozliwosc w weekend na dzialeczce to zrobic i zobacze czy sie polepszy czy nie. jak sie nie uda to moze uzyje tej myjki cisnieniowej, ale jak tu ktos doradzil z wiekszej odleglosci. dzieki chlopaki i pozdrawiam, dam znac o efektach
Opublikowano 10 Czerwca 201016 l psiknij nierozcieńczoną aktywną pianą, i zmyj normalnym strumieniem wody, bardzo ładnie się myje różne rzeczy tym sposobem
Opublikowano 13 Czerwca 201016 l Autor no wiec juz po zabiegu czyszczaco-myjacym. chyba sie udało (mowie o uzyciu weza ogrodowego - zalozylem koncowke gdzie do wyboru byl strumien a la myjka cisnieniowa), troche much wyplukało, troche sam wydlubalem. chyba sporo dalo przeplukanie przestrzeni pomiedzy chlodnicami...w kazdym razie juz na zewnatrz czuc bylo duzo mocniejszy podmuch z wiatraka niz przed zabiegiem, a i "gorący" przewód od klimy byl sporo chlodniejszy...dzieki za rady chlopaki i pozdrawiam