Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak użytkować klimę- proszę o rady praktyczne!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Murzyn, to moze mi sie cos z klima w B6 pomieszalo. Juz sam nie wiem.

Ale z ta dzialajaca klima ponizej +5 to chyba nie dziala tez u waz.

Opublikowano

heh no teraz to dyskusja nie jest poparta faktami...chyba w zime do niej wrocimy :mrgreen:

moze ktos ma jkies info na 100% pewne??

Opublikowano
Witam dzisiaj odebrałem Władcę Pierścieni z naprawy klimy i głupia nieuwaga na sportowym zawieszeniu kostowała mnie 1000 zł( uderzyłem podwoziem i dostał ukł. klimy rurki pęknięte pogięte itd).Aby uniknąć już takich kosztów proszę o rady praktyczne jak użytkować i dbać o układ klimy. Pytam ponieważ awarie mech. robię samemu niestety na klimie się nieznam więc wolę dbać i nie naprawiać. Więc jak macie ciekawe uwagi piszcie! (dodam jak widać mam klimatronik)

10 przykazań dla użytkownika klimatronika ver. 1.0 :grin:

1. Nie przeginac z temperaturą, gdyż kiedy taka gorąca pogoda - gardła szkoda

2. Używać jak najrzadziej , szkoda paliwa, pasków klinowych i medali mamonowych

3. Dbać i serwisować i kasy na czynnik nie żałować

4. Odgrzybić czasem i osuszyć w dolot psiknąć coby się grzybem nie udusić

5. Kabinę na postoju przewietrzyć albo się drobnoustroje zaczną ... rozmnażać :mrgreen:

6. Przed wyjściem z autka wcześniej ocieplić kabinę nieco - inaczej się grypska do gardła zlecą.

7. Stan wentylatora klimy sprawdzić czasem - szkoda by instalka wybuchła z gazem.

8. Nabić klimę czynnikiem z barwnikiem, szybciej wyciek namierzysz i usterkę uśmierzysz

9. Zimą ma mrozie nie martwić się że nie działa - widać tak fabryka chciała

10. Dbać pieścić i szanować i wierności instrukcji obsługi dochować.

All rights reserved by Baskecior

Pabianice dn. 13.07.2006

:mrgreen:

PS: no to mam pierwszą premierę na A4K :wink:

jak dla mnie pkt 2 delikatnie mówiać jest ..dziwny :roll:

to tak jakbym kupił w Polsce quattro i i nie jeżdził zimą bo jest dużo...soli :grin:

genaralnie... :cool:

Opublikowano
Witam dzisiaj odebrałem Władcę Pierścieni z naprawy klimy i głupia nieuwaga na sportowym zawieszeniu kostowała mnie 1000 zł( uderzyłem podwoziem i dostał ukł. klimy rurki pęknięte pogięte itd).Aby uniknąć już takich kosztów proszę o rady praktyczne jak użytkować i dbać o układ klimy. Pytam ponieważ awarie mech. robię samemu niestety na klimie się nieznam więc wolę dbać i nie naprawiać. Więc jak macie ciekawe uwagi piszcie! (dodam jak widać mam klimatronik)

10 przykazań dla użytkownika klimatronika ver. 1.0 :grin:

1. Nie przeginac z temperaturą, gdyż kiedy taka gorąca pogoda - gardła szkoda

2. Używać jak najrzadziej , szkoda paliwa, pasków klinowych i medali mamonowych

3. Dbać i serwisować i kasy na czynnik nie żałować

4. Odgrzybić czasem i osuszyć w dolot psiknąć coby się grzybem nie udusić

5. Kabinę na postoju przewietrzyć albo się drobnoustroje zaczną ... rozmnażać :mrgreen:

6. Przed wyjściem z autka wcześniej ocieplić kabinę nieco - inaczej się grypska do gardła zlecą.

7. Stan wentylatora klimy sprawdzić czasem - szkoda by instalka wybuchła z gazem.

8. Nabić klimę czynnikiem z barwnikiem, szybciej wyciek namierzysz i usterkę uśmierzysz

9. Zimą ma mrozie nie martwić się że nie działa - widać tak fabryka chciała

10. Dbać pieścić i szanować i wierności instrukcji obsługi dochować.

All rights reserved by Baskecior

Pabianice dn. 13.07.2006

:mrgreen:

PS: no to mam pierwszą premierę na A4K :wink:

jak dla mnie pkt 2 delikatnie mówiać jest ..dziwny :roll:

to tak jakbym kupił w Polsce quattro i i nie jeżdził zimą bo jest dużo...soli :grin:

genaralnie... :cool:

To dopiero ver 1.0 do idealu jej sporo brakuje :)

Opublikowano

mysle zeby same przykazania zarowno o dieslu jak i klimie przykleic

Opublikowano
tak, tylko po 2 lifcie nie ma zadnych gwiazdek (tzn na fisie przy temp zew pojawia sie przy +2C) i bez wlaczonej funkcji nawiewu na szybe tez osusza...

Ale masz diode, ktora Cie informuje o tym, ze klima jest załaczona.

Jesli klima by pracowala przy minusowych temp. to chyba by skraplacz zamarzl. Dobrze gadam :?: Jak zle to mnie poprawcie. :mrgreen:

Dobrze gadasz -5 klima nie załaczy się bo by rozsadziło skraplacz

Opublikowano
  • Autor

Dla Baskeciora brawa ( Nobla za twórczość mu dać heheh). Jeszcze jedno pytanko moja klima na tych samych parametrach słbiej chłodzi od klimy moich rodziców tam wręcz szron w nosie ci się zrobi :lol: (żart) ale w każdym razie u mnie sałbiej czego to może być przyczyna mają A4 2001 ale nie o to chyba chodzi?

Opublikowano
Dla Baskeciora brawa ( Nobla za twórczość mu dać heheh). Jeszcze jedno pytanko moja klima na tych samych parametrach słbiej chłodzi od klimy moich rodziców tam wręcz szron w nosie ci się zrobi :lol: (żart) ale w każdym razie u mnie sałbiej czego to może być przyczyna mają A4 2001 ale nie o to chyba chodzi?

Wlacza ci sie elektryczny wentylator na chlodnicy klimy ? Ja mam ten problem i tez klima nie chlodzi mocno na postoju bo w czasie jazy jest ok.

Niemniej ostatnio testowalismy w nowiutkim Seacie klimę i po wlozeniu koncowki termometru w nawiew po 3 minutach wskazywało ... 3 st C :shock:

Opublikowano

Wlacza ci sie elektryczny wentylator na chlodnicy klimy ? Ja mam ten problem i tez klima nie chlodzi mocno na postoju bo w czasie jazy jest ok.

Niemniej ostatnio testowalismy w nowiutkim Seacie klimę i po wlozeniu koncowki termometru w nawiew po 3 minutach wskazywało ... 3 st C :shock:

Wentylator musi sie wlaczyc zeby schlodzic parownik i on raczej nic nie ma do temp. jaka daje klima.

Moim skromnymzdaniem moze byc juz malo czynnika chlodzacego i to jest powod slabo dzialajacej klimy.

Dla przykladu ja wczoraj u siebie musialem ustawic na 23st przy zewnecznej ponad 30 i bylo git w srodku. :mrgreen:

Opublikowano

Wentylator musi sie wlaczyc zeby schlodzic parownik i on raczej nic nie ma do temp. jaka daje klima.

Moim skromnymzdaniem moze byc juz malo czynnika chlodzacego i to jest powod slabo dzialajacej klimy.

Dla przykladu ja wczoraj u siebie musialem ustawic na 23st przy zewnecznej ponad 30 i bylo git w srodku. :mrgreen:

Czynnik mam świeży ... ma 3 dni :mrgreen: