Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Kiedy otwieram lewe drzwi kluczykiem nie otwiera całego samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dosyć sporo spędziłem nad szukaniem podobnego tematu i nic konkretnego nie mogę znaleźć. Dlatego zakładam nowy temat. Problem jest taki: Kiedy samochód jest zamknięty podchodzę z kluczykiem od lewej strony(str. kierowcy) przekręcam w stronę -> otwórz i nic otwiera tylko lewe przednie drzwi pozostałe zostają zamknięte. Natomiast kiedy otwieram samochód z prawej strony czy tez z bagażnika auto otwiera się całe (wszystkie drzwi). Co może byc przyczyną takiego zachowania. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam.

Opublikowano

prawdopodobnie uszkodzony mikrowłacznik w zamku

Opublikowano
  • Autor

Z tego co się dowiedziałem to jeżeli mikro włącznik byłby uszkodzony to również nie działałoby światło w środku pojazdu lub brzęczek od świateł, a to jak najbardziej działa. Chodzi tylko o centralny zamek czy to też jest sprawka mikro włącznika?

Opublikowano

Są dwa mikostyki (conajmniej 2, dawno nie rozbierałem zamka w b5 i nie pamiętam już dokładnie)

Pierwszy to krancówka zamka i odpowiada m.in. za gaszenie/włączenie oświetlenia kabiny, a drugi to mikroprzełącznik sterujący centralnym zamkiem.

Opublikowano

są 3 mikro włączniki i w drzwiach kierowcy odpowiadają

1 za zamykanie otwieranie zamka

2 za działanie brzęczyka w liczniku i

3 za światła w kabinie

Opublikowano
  • Autor

Tzn. że najprawdopodobniej będzie do wymiany. Orientujecie się może jaki koszt i gdzie można zakupić taki mikro włącznik.

Opublikowano

na forum pisali kiedyś ze można dokupić ale ja osobiście nie spotkałem tego w zadnym ze sklepów na szrocie można to kopić cena zalezy od humoru sprzedającego i waha sie przynajmniej tu gdzie mieszkam od 10 do 30zł mam nawet jeden w domu tylko ze od pasażera wiec trzeba było by go przerabiać na stronę kierowcy (tz wyjmować mikrowłacznik ten w srodku z drzwi kierowcy zalany guma i zastępować dobrym od drzwi pasażera)ale lepiej kupic juz gotowy ze strony kierowcy cały

Opublikowano

Mi czasami tez się tak dzieje. Zdjąłem tapicerkę z drzwi i w lewym górnym rogu poruszałem wiązką przewodów przy wtyczce i na jakiś czas miałem spokój. Problem może leżeć w braku przejścia przy wtyczce. Chciałem to zrobić u siebie na cacy, ale jest tam ciężkie dojście.

Opublikowano
  • Autor

No panowie znalazłem przyczynę. Nie była to wina mikro włącznika tylko wina nieprofesjonalnie założonego auto alarmu. Przewód w kostce który jest odpowiedzialny za zamykanie i otwieranie,a prowadzi od drzwi, a dokładnie od mikro włącznika do ori sterownika był przecięty. Dzisiaj montowałem sterownik centralnego zamka a alarm usunąłem i ten przewód podłączyłem prawidłowo no i teraz działa prawidłowo. Zamykam/otwieram pilotem - działa, zamykam/otwieram z kluczyka - działa. No ale dzięki za pomoc.[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2010, 22:41_________________________________________________Kolego Pandzior te wtyczki (cały zestaw) jest na mocowaniach i możne je wypiąć z karoserii i wtedy masz idealne dojście.

Opublikowano

Kolego Pandzior te wtyczki (cały zestaw) jest na mocowaniach i możne je wypiąć z karoserii i wtedy masz idealne dojście.

Dzięki sprawdzę w weekend.