Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Rns-e utknęła płyta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam b6 z 2004 i radio symphony ( raczej mialam do dzisiaj ) kupilam Navi RNS-E plus, adaptor p&P, kabel antenowy FAKRA oraz GPS. wszystko zostalo zamontowane i dziala... prawie. Po wlozeniu plyty CD do napedu byl koniec... confused4. Czytnik CD ani DVD nie widzi jej w srodku, CD empty, NAvi wola o wlozenie plytki DVD i najwiekszy problem plyta zostala w srodku no

nie ruszy. prosze panowie poradzcie mi co mam teraz z tym uczynic? nie wiem jak dziala nawigacja bo nie mam plytki z Navigacja w czytniku ( siedzi tam inna :embarrassed:), wiec nie sprawdzone ale wszystko inne dziala bez zarzytuu. ALe co z ta plyta w srodku??? Jak sie jej pozbyc ? i co moze byc przyczyna jej utkniecia?

Opublikowano

Do RNS-E mozesz wkladac tylko plyte DVD z kartami, CD ci nie odczyta, do tego celu musisz miec zmieniarke. Zresetuj RNS-E (wcisnij przyciski Radio i Setup jednoczesnie przez ok. 30s, lub alternatywnie przytrzymujac dluzszy czac przycisk do zal/wla. RNS-E)) moze pomoze.

Opublikowano

Czy to kupione RNS-E bylo fabrycznie nowe czy uzywane?

Mozliwe, ze funkcja wyrzucania plyty jest zblokowana (zabezpieczenie w nowych autach przed kradzieza).

Jezeli masz VAG lub kogos zajomego majacego VAGa to pobepnij sie i sprawdz czy nie jest tak jak pisalem-

STG 37 lub 56 Kanal 67 sprawdz wartosc wpisana, powinna byc 0, jezeli masz wartosc 255 to jest to wlasnie ta blokada i trzeba ja na 0 zmienic.

Opublikowano
  • Autor

Navi nie jest fabrycznie nowe :embarrassed:. niestety reset nie zadzial probowalam juz kazdgo sposobu - chyba pozodtaje VAG ale to w poniedzialek. Mam jeszcze putanie odnosnie plyt CD - w instrukcji pisze ze moje NAVI czyta CD??? ;( czytalam tu na forum ze to rowniez moze byc awaria napedu?? czy jest taka mozliwosc?? jelsli tak czy jest moze ktos w stanie gdzie mam tego szukac w UK???

Opublikowano

jelsli tak czy jest moze ktos w stanie gdzie mam tego szukac w UK

do mnie kawałek masz ,ale zagadaj na "szkockich" może ktoś z okolic będzie z vagiem :wink4: chyba,że wybierasz się gdzieś w "moje tereny", to daj znać chętnie pomogę w diagnozie i przekodowaniu-o ile to tylko taka "awaria"

http://www.a4-klub.pl/smf/spotkania_w_szkocji_zapraszamy-t33462.0.html;all=

Opublikowano
  • Autor

jelsli tak czy jest moze ktos w stanie gdzie mam tego szukac w UK

do mnie kawałek masz ,ale zagadaj na "szkockich" może ktoś z okolic będzie z vagiem :wink4: chyba,że wybierasz się gdzieś w "moje tereny", to daj znać chętnie pomogę w diagnozie i przekodowaniu-o ile to tylko taka "awaria"

http://www.a4-klub.pl/smf/spotkania_w_szkocji_zapraszamy-t33462.0.html;all=

Dzieki za chec pomocy ale obawiam sie ze to cos wiecej ;( naped sie nie kreci - nie dziej sie nic ... wczoraj siedzial w aucie i slychalam i slychalam i kombinowalam i nic. :wallbash:

Opublikowano

ale nie masz pewności,ze kupiłaś sprzet sprawny-może mozesz go zwrócić?

Opublikowano
  • Autor

juz kontaktowalam sie ze sprzedawca i opislam problem - teraz czekam na odpowiedz - bo moze warto by wymienic tylko naped??? Wszystko inne dziala a plytke wcigalo, wciagalo i wciaglo i stala sie cisza - ni ruchu ni odczytu :angry:

Opublikowano

juz kontaktowalam sie ze sprzedawca i opislam problem - teraz czekam na odpowiedz - bo moze warto by wymienic tylko naped??? Wszystko inne dziala a plytke wcigalo, wciagalo i wciaglo i stala sie cisza - ni ruchu ni odczytu :angry:

no to poczekaj na odpowiedz,ja bym domagał się zwrotu pieniędzy,albo innego sprzętu...a można wiedzieć ,gdzie kupiłas?
Opublikowano
  • Autor

kupilam na ebay od goscia ktory sprzedaj tego na tony i wszystkie feedback'y sa ok wiec jest raczej ok. czytalam ze rnse a wlasciwie napedy sa bardzo delikatne i zastanawiam sie czy nie uszkodzil sie w transporcie. jeszcze jedno pytanko - czy jesli jest opcja ze moj ma zalaczona ochrone antykradziezowa w vagu to plyta cd bedzie sie krecic i naped bedzie ja widzial czy bedzie zachowywal sie tak jak moj obecnie???

Opublikowano

jeśli to ebay-do ciśnij go,że jest niesprawne i domagaj się innego/sprawnego,albo zwrotu pieniędzy,sam dużo kupuję na ebayu-nie odpuszczaj,a jeśli będzie kręcił-zgłos to do ebay'a-zwrócą pieniądze,jeśli ten gość nie będzie chciał,ale najpierw musisz kontaktować się z nim :wink4:[br]Dopisany: 13 Czerwiec 2010, 12:42_________________________________________________jeśli uległo uszkodzeniu w transporcie-to jest jego wina,on ma zadbać o to,żeby sprzęt doszedł do adresata w nienaruszonym stanie-przecież to Ty za to płacisz

Opublikowano

napisane,że nie akceptuje zwrotu,ale poczekaj na info od niego

Opublikowano

Wszystkie te urzadzenia, ktore sprzedaje pochodza z Litwy, zgodnie z opisem :mysli: Podobnie jak sprzedawca.

Opublikowano
  • Autor

tak, ale na jednym z feedbackow - nabywca mial problem z zepsutym wyswietlaczem i sprzedawca wymienil na nowy - wiec powinno byc ok! i tak jestem zla bo nie moge sie cieszyc z mojego nowego nabytku! :angry:

Opublikowano

tak, ale na jednym z feedbackow - nabywca mial problem z zepsutym wyswietlaczem i sprzedawca wymienil na nowy - wiec powinno byc ok! i tak jestem zla bo nie moge sie cieszyc z mojego nowego nabytku! :angry:

spokojnie-poczekaj na odpowiedz od niego :wink4: