Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Wycie z prawej z przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Coś mi wyło z przodu zrobiłem testy na łożyska i wyszło ze skręcam na łuku w prawo cisza a w lewo głośniej niż jak na wprost. Wiec wymieniłem łożysko str pasażera z przodu. Wymieniłem już kilkanaście łożysk w swoim życiu wiec i z tym nie było problemów. (Optimal) Wyciskane i wciskane na prasie. Poskładałem i cisza aż przejechałem ze 2-3 tys km i teraz wycie słychać cały czas (lewo, prawo, na wprost) najgłośniej kolo 100-120. Opony z felgami podmieniałem, zawiecha stan ok. Czy to mogło paść łożysko znowu tyle ze w inny sposób? A mieniałem jakieś 2miesiace temu skrzynie b. i ogólnie od wymiany przejechałem na niej ze 8tys w ciszy ze autko sprawowało się malinowo:)

Proszę o podpowiedzi za które będę niezmiernie wdzięczny. Co można jeszcze sprawdzić?

Pozdrawiam

Opublikowano

Obstawiam jednak łożysko. Albo nieumiejętny montaż, jeśli jednak twierdzisz że masz w tym doświadczenie to obstawiam nietrwałe łożysko. Z pewnego źródła je kupowałeś ?

Opublikowano

Może to kwestia łożyska - optimal to jakaś chińszczyzna, moim zdaniem jak wymieniać to tylko na coś firmowego SKF, FAG

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź:)

No z tyłu 1.5roku optimal jeździ i jest ok ale możne właśnie coś z nim nie tak było choć w sklepie w okolicy brałem i mowie jak dotychczas to pierwszy taki przypadek. Bo z innej beczki to widziałem nowy docisk sprzęgła sacha który był fabrycznie źle zrobiony i 2 razy trzeba było skrzynie zdejmować bo nie rozsprzegało do końca. A można ceny lub numer skf tego łożyska ktoś zna- chyba nie ma różnicy prawe - lewe?

Opublikowano

proponuje SKF wsadzic i mysle ze problem zniknie.. a jakie masz alu? bo od 17stek w gore trzeba zakładac to iż łozyska szczegolnie na naszych drogach padaja szybciej duzo, szczegolnie te prawe ( wiecej dziur na poboczu itd.. )