Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana-panel szyb el. od strony kierowcy - jak i gdzie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

włożyć wkrętak aby podważyć ten panelik ?

Kupiłem nowy - w starym wytarła mi sie gumowa powłoka - zeskrobałem to do końca ale wygląda to obleśnie. Zapłaciłem za niego 30 zł. Tylko jest to tak szczelnie zabudowane, że nie wiem jak go wymienić....czy może ktoś już to robił ?

Opublikowano

Musisz zdjąć cały boczek drzwi bez tego nic nie zrobisz chyba że stary chcesz wyłamać ale wtedy to samo zrobisz z reg lusterek- są połączone:) boczek zdejmujesz przez 2śrubki na gónych brzegach, póżniej przy uchwycie- tam gdzie lusterka od wewnętrznej strony znajdziesz śrubkę, po odręceniu możesz cały plastik który trzymała przesunąć ponad centymetr w dół, pomiętaj tego się nie zdejmuje zupełnie, ona tylko odsłanie kolejne dwie śrubki napewno zobaczysz, po odkręceniu ich próbuj podnośić boczek do góry będzie wychodził, tylko delikatnie do wyciszenie od wewnątrz możesz popsuć, no i póżniej oduwasz wyciszenie i wszystko widzisz, żeby wyjąć plastik od szyb muszisz też wyciągnąć plastik pod lusterko, po wyjęciu można je rozdzielić, to chyba WSZYSTKO:) POWODZENIA:) :audi: