Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPG] Sprężarka potrzebna ahhh potrzebna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swieży nabytek 2.0 T okazał się bez T bo spężarka "sie uszkodziła" :thumbdown: mechanicznie. Blaszka z turbinki mówi tak

GROSSE KUND NR: 06D 145 701C

LADER NR:H 0 710007002 00012

AUSF NR: K03-53039700087

Moje pytanie brzmi: czy musze nabyć dokładnie ten sam sprzęt, który był oryginalnie a może podjedzie jakiś "lepszy" zamiennik. Czy nie będzie problemów ze sterowaniem (orginał na dwa czujniki i sporą wiązke). Czy nie będzie to powodowało konieczności zmiany osprzętu ( kolektor, IC).

Kto może mi w tym doradzić i ustawić całość ?

Opublikowano

06D 145 701E do kupienia na ebay.de za 460EUR

28.255km / 06D 145 701 E / Abgaskruemmer mit Turbo

06D 145 701E był stosowane w autach z numerem od 8E-5 580 001 do 8E-6 805 00

Ten co Ty piszesz (06D 145 701C) był w autach od 8E-5 580 001 do 8E-6 805 00

Więc nie wiem czym się różni... Może z cabrio po prostu ? Albo po prostu w nowszych modelach siedziała ?

http://no.bildelsbasen.se/?index=stock&link=item&company_id=68&searchmode=7&vc1=1&upc=120105100&pc1=120&sortfield=vehiclemodelyear&sortorder=1&page=1&id=11761978&PHPSESSID=3764fef5a113c29a607e2ac43f4485d2

Jeszcze taki link na zachęte :

http://forums.audiworld.com/a4b7/msgs/83366.phtml

:naughty:

Opublikowano
  • Autor

:thumbup: takie zachęty powinny być zakazane ;) no jestem pod wrażeniem. ale konkretna robota!!!!! Z całej tej inspiracji chyba się zdecyduję na ten zderzaczek z S4 :th:

A w kwestii tych nr które podałeś

od 8E-5 580 001 do 8E-6 805 00

czy to nie przypadkiem wersja 20V. Czy ta inna głowica to inne oznaczenie silnika np BWE ?

Oki bardzo dziekuję, poszukiwania nadal trwają .....

Opublikowano

OT:

capitan_caprice

Z całej tej inspiracji chyba się zdecyduję na ten zderzaczek z S4 thumbup1

a nie mówiłem !! :D

Opublikowano

Jeśli szukasz turbo zadzwoń do tego gościa 601-384-763 , kolo ma w pyte turbawek w dobrych cenach , Norbi kupował u niego do S4 i jest zadowolony :) Może ci pomoże.

Opublikowano
  • Autor

a nie mówiłem !!

mówiełem mówiełem ale dopiero jak zobaczyłem te fotki to się zakręciłem ;)

Dzieki ono zadzwonie rano, ale w razie czego zabezpieczyłem juz tą z niemieckiego ebay. Idzie się dogadać z niemiaszkiem więc jeśli nie pomoże turbospec od Ciebie to biorę ;)

THX

Opublikowano

Gdybys szukal zderzakow S4/S-line to dam Ci namiary na goscia z wawki, ktory handluje tylko tego typu rzeczami. Kupilem dzis u niego zderzak od Ski, wszystko cacy.

Opublikowano
  • Autor

Gdybys szukal zderzakow S4/S-line to dam Ci namiary na goscia z wawki, ktory handluje tylko tego typu rzeczami. Kupilem dzis u niego zderzak od Ski, wszystko cacy.

Jasne jasne szukam jak najbardziej. S4 B7 kompletny z halogenami. Namiar poproszę ;) [br]Dopisany: 01 Sierpień 2007, 13:22 _________________________________________________

Jeśli szukasz turbo zadzwoń do tego gościa 601-384-763 , kolo ma w pyte turbawek w dobrych cenach , Norbi kupował u niego do S4 i jest zadowolony :) Może ci pomoże.

Byłem, widziałem i mozna smiało dopisac do polecanych warsztatów (spręzarki). Gość kompetentny i uczciwy. Ceny średnio europejskie ale adekwatnie do jakości sprzętu. Duzy wybór sprężarek i pewność zakupu i gwarancja.

Telefon aktualny , adres Westerplatte 55 Opoczno.

Opublikowano

Byłem, widziałem i mozna smiało dopisac do polecanych warsztatów (spręzarki).

ale jak kupiłeś, to się pochwal za ile ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ale jak kupiłeś, to się pochwal za ile

Ostatecznie nie kupiłem bo mimo że sprzęt prima sort, a właścieciel bardzo znający sie na rzeczy, to turbo było bez czujników i troche się przestraszyłem zakupów w ASO btw czy ktoś się orientuje jaki jest koszt tych czujek ?

Na polecanym linku z ebay jest kompletna więc ryzyko dobierania kosztownych dorobiazgów mniejsze. Prowadze rozmowę jeszcze z jedną firmą moze się uda znaleźć w ojczyźnie. Jesli nie to pozostają zakupy u Helmuta.

[br]Dopisany: 08 Sierpień 2007, 22:46 _________________________________________________

ale jak kupiłeś, to się pochwal za ile

Ok 2 k PLN nóweczka ;) dobry strzał z firmy z Koszalina. Na razie nie zmontowana ale wygląda doskonale i ma komplet czuników wszystkich przewodów ITP pierdółek. :dance: