Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Problem ze wskazaniem oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

niedawno wymienilem turbinke a co za tym idzie...wszystkie filtry i olej....no i zrobilem okolo 400 km i samochodzik nadal dymi na bialo!!!wpierw myslalem ze to olej ktoey jest w wydechu i poprostu musi sie wypalic ale po tylu kilometrach nie przestaje!!czy tak moze byc czy moze to jakas inna przyczyna???

i jeszcze jedno.....na komputerze pojawil mi sie symbol ze mam minimalna ilosc oleju ale jak sprawdzam na bagnecie to olej mam MAX...sprawdzalem kilka razy.....o co tu chodzi???

Opublikowano

a turbine wziołes nową, czegererowaną jeśli jest kiepsko zregenerowana to moze puszcza olej. napewno wogóle ci nie ubywa oleju?

Opublikowano
  • Autor

turbinka regenerowana....niby profesjonalnie dowazani i sprawdzana pod wzgledem szczelnosci ale ktoz to wie??? a oleju nic nie ubywa.....no MAX na bagnecie a na komputerze pokazujee MIN....?????

Opublikowano

czujnik walnięty :wink4:

Opublikowano

czujnik walnięty :wink4:

Ten w misce ??? Bo u mnie jest podobna przypadłośc, tylko ze z ta roznica ze zapali sie raz na 1-2 miesiace.

Opublikowano

czujnik,lub kostka do sprawdzenia -pod miską :wink4:

Opublikowano

na czujnik poziomu oleju trzeba brać poprawkę - nie pokazują realnego stanu.

Ja pracujac na serwisie z tym ze M-B, na przeglądzie gdy wymieniam olej w silniku leje do motoru 11,5L przy kasowaniu Asystu zegar pokazuje mi 10.3L stanu oleju. także jak to się mówi- do tej pory mózg jest cały czas potrzebny w pracy fizycznej.

Co do kopcenia - olej jak poszedł w wydech to 400km nie wystarczy. bardzo dlugo sie to bedzie wypalało ulatniało wypluwało - włuknina w tłumikach jest nasieknieta olejem i ciezko jest to wyczysciec. - wymina tłumików lub demontaz na czescie 1wsze,goraca woda, srodki odtłuszczajace myjace wlac do wydechu i myjka ciesnieniowa płukac...- ale to i tak nie wystarcza czasami- wszystko zalezy jak daleko olej poszedł w wydech...