Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jak usunąć naklejki z nadwozia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nastepujacy problem, gostek od ktorego kupilem samochod byl fanem wiejskiego tuningu i ponaklejał na dzwiach oraz lusterakach emblematy audi, osobiscie mi sie to nie podoba i chcialbym to usunac jednak boje sie ze ze moga pozostac slady co radzicie?

P.S.

Jak najlepiej bedzie to zdjac? Podgrzac suszarka ???

Opublikowano

Suszarką sobie ułatwisztylko ściągnięcie naklejki. Jesli chodzi o ślady to pozostają one jak naklejki były bardzo długo na lakierze, po paru latach lakier blaknie a pod naklejką nie. Musisz oderwać kawałek i zobaczyć jak to wygląda. po niektórych wieloletnich naklejkach trzeba polerke machnąc. :a4fan:

Opublikowano

Popieram przedmówcę, ewentualnie możesz jeszcze spróbować past lekko ściernych typu tempo (tylko z wyczuciem), polerkę mechaniczną traktuj jako ostateczność.

Miałem podobny problem jak ściągałem z tyłu znaczek 1.9 tdi teraz czeka mnie również polerka :embarrassed:

Opublikowano

Zerwij cały wieśtuning! Podgrzanie suszarką ułatwi sprawę ale to też zależy od kleju bo jak zostaną jego resztki na lakierze to będzie trochę zabawy z usuwaniem. Zrywając naklejkę patrz jak schodzi jeśl klej lub jej fragnemy zostają to mały fragment przyklej spowrotem i ciągnij ponownie i tak wiele razy i po mału a ładnie zejdzie. Jęsli coś zostanie na lapierze to nie szuruj szmarą tylko użyj tej naklejki do ściągnięcia reszty - poporstu przyklej kawałeczek i oderwij, powinno to co zostało się przyklkeić do niej i zejść.

Opublikowano
  • Autor

Mój sposób był troszkę inny aczkolwiek podobny :) suszarka w ruch a poźniej dużo płynu do mycia naczyń :) (ten który usuwa wszelkie zabrudzenia) i poszło hehe chociaż troszkę musiałem się namachać :) a po za tym różnicy w lakierze nie ma wiec jeden plus :)

Ale i tak dzięki za pomoc.