Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Przy włączaniu świateł zapala się kontrolka od hamulców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem A4 z 2002 r 1,9 TDI i ostatnio pojawił mi sie pewien problem a mianowicie przy włączeniu świateł na wyświetlaczu zapaliła mi sie kontrolka od hamulców (dodam tylko że poprzedni właściciel przerabiał światła na ksenon). po zgaszeniu silnika i uruchomieniu ponownie problem ginie, płynu hamulcowego jest dosyć klocki też ok nie mam pojęcia co to za magia.

Proszę o pomoc

Opublikowano

podociskaj kostki na przetwornicach i zobacz,czy się przetwornica nie styka z elementem blaszanym karoserii-możliwe przebicie

Opublikowano
  • Autor

dziękuje CI Kolego zrobiłem jak radzisz czekamy na reakcje póki co wszystko pasuje

Pozdro :)

Opublikowano

Witam! Sprawdź też, czy przetwornica nie jest za blisko sterownika ABS. Kolega tak miał w B6 - przetwornica zamocowana do pompy ABS'u i co kilka dni zapalała mu się kontrolka na liczniku. Przełożyłem mu przetwornicę w inne miejsce (z dala od sterownika) i kilka miesięcy spokój.

Opublikowano

Witam! Sprawdź też, czy przetwornica nie jest za blisko sterownika ABS. Kolega tak miał w B6 - przetwornica zamocowana do pompy ABS'u i co kilka dni zapalała mu się kontrolka na liczniku. Przełożyłem mu przetwornicę w inne miejsce (z dala od sterownika) i kilka miesięcy spokój.

zgadza się :wink4:
Opublikowano

ręce mi opadają rok jezdziłem na hidach w lampach sonar,teraz założyłem oryginalne valeo też z hidami i nie mogę się pozbyć co jakiś czas wyskakującego błędu bremse esp i ręczny,przetwornice dałem w zderzak 1 dzień było oki i znowu błędy czsami 3 razy na dzień,może przetwornica któraś uszkodzona i tak sieje... :wallbash:

Opublikowano

Kontrolka bremse często zapala się w momencie spadku napięcia (systemy bezpieczeństwa związane z ukł. hamulcowym ABS, ESP pierwsze sygnalizują zbyt mały prąd potrzebny do właściwego ich funkcjonowania), może przy włączaniu twoich HIDów występuje duży chwilowy spadek napięcia?

U mnie po wymianie akumulatora od 5 miesięcy kontrolka nie zapaliła się, a komunikat bremse wyskakiwał przy odpaleniu auta i w momencie zadziałania ESP (w zimie).

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam ten sam problem jak włączam światła to od czasu do czasu zapalają się kontrolki ABS-ESP i oczywiście montowałem ala hid Xeon tylko, że przetwornice mam pod lampami i niema możliwości jakiegoś styku z masą, czyli co za dużo prądu przy zapalaniu świateł spadek napięcia i przez to świecą sie kontrolki czy co? HELP ..