Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Klocki hamulcowe przód starte pod kątem ostrym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto mam od ok tygodnia zmiana z Hondy:). Szukam i zastanawiam się czy wymieniać i co jest przyczyną tego że klocki zewnętrzne przód starte są pod kątem a nie równomiernie. Hamulce po przeglądzie w stacji diagnostycznej hamują ok. Tak z ciekawości zaglądnąłem na zaciski i teraz nie daje mi to spokoju a jeszcze nie wiem co zobaczę zaglądając od środka:/. Po naciśnięciu hamulca klocki układają się do tarczy a tarcza bez zastrzeżeń równiutko zebrana. Może ktoś doradzi bo na forum Hondy już mi nie pomogą :P.

Opublikowano

Może ktoś doradzi bo na forum Hondy już mi nie pomogą :P.

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

dawaj foto coś poradzimy....

Opublikowano

Może ktoś doradzi bo na forum Hondy już mi nie pomogą :P.

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

dawaj foto coś poradzimy....

chyba się nie doczekasz :gwizdanie:
Opublikowano
  • Autor

spokojna wasza rozczochrana :cool1: urlopuję się teraz i różnie to bywa z czasem i dostępnością neta na plaży :cool1: Jak tylko będzie chwila by ściągnąć koło to zapodam foto[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2010, 15:24_________________________________________________

ndOxi.jpg

tu jest fotka

mam nadzieję,że widać o co kaman :confused4:

czekam na pomysły co do przyczyny, może ktoś miał podobny problem

Opublikowano

Wszystko masz ok - ten klocek tak wyglada, jest taki przyciety z boku. U mnie wyglada to identycznie

Opublikowano

a niby czemu ok? Nigdy nie spotkałem się z takim ścinaniem które byłoby "zdrowe". A nie wina prowadnic?

Opublikowano

bo sa takie sciete od nowosci

Opublikowano

Wszystko jest w jak najlepszym porządku - sam się ostatnio na to nabrałem. Wygląda na to że tarcze i klocki niedawno wymieniane miałeś...

Nowe oryginalne klocki wyglądają tak:

nWUA0.jpg

E0SQr.jpg

Wszystkie dobrej jakości klocki są wykonane w podobny sposób tzn powierzchnia robocza (przylegania do tarczy) jest wykonana w formie trapezu - gdybym to wiedział miesiąc temu to bym klocków do oględzin wyciagac nie musiał :good:

Opublikowano

Wszystko jest w jak najlepszym porządku - sam się ostatnio na to nabrałem. Wygląda na to że tarcze i klocki niedawno wymieniane miałeś...

Nowe oryginalne klocki wyglądają tak:

nWUA0.jpg

E0SQr.jpg

Wszystkie dobrej jakości klocki są wykonane w podobny sposób tzn powierzchnia robocza (przylegania do tarczy) jest wykonana w formie trapezu - gdybym to wiedział miesiąc temu to bym klocków do oględzin wyciagac nie musiał :good:

kolega ma rację to norma :good:
Opublikowano
  • Autor

:hi:dzięki Panowie za pomoc :) kamień z serca można spokojnie wracać z urlopu :)

człowiek uczy się całe życie a potem zmienia auto i uczy się od nowa :mysli:

Opublikowano

A w tym rzecz, to wybaczcie moją czepliwość. Mój post dotyczył z zamysłu całego klocka startego w taki sposób :gwizdanie:

Opublikowano

A w tym rzecz, to wybaczcie moją czepliwość. Mój post dotyczył z zamysłu całego klocka startego w taki sposób :gwizdanie:

dawaj fote sprawdzimy jaki "diabeł" tam siedzi