Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Głośny nowy wydech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W A4 B5 1996r 1.9TDI. Po zmianie kompletnego wydechu,wraz z rurą kolektorową zaczął głośniej chodzić.Po dodaniu lekko gazu z końcowego tłumika buczy basem jak w BMW.A w czasie jazdy na wyższych obrotach od 3000/min gwiżdze jak w starych polonezach.Na kanale wychodzi ok.Żadnego brzęczenia ani przedmuchów.Dodam jeszcze,że wycięta została "pusta puszka"po katalizatorze.Na starym rozje....m wydechu,było o połowę ciszej. :wallbash:

Opublikowano

Dodam jeszcze,że wycięta została "pusta puszka"po katalizatorze

to może być jedna z przyczyn - może tylko pozornie ta puszka była pusta

Na starym rozje....m wydechu,było o połowę ciszej

oryginalny wydech jest o wiele lepszej jakości niż zamienniki, które kupisz w sklepie.

Nie spodziewaj się że tłumik Ferroza będzie równie cichy jak ori. Jeśli szukasz ciszy to poszukaj raczej Bosala.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przy 2700tyś obrotów na każdym biegu,wpada w jakiś rezonans i strasznie buczy(aż uszy bolą).Zauważyłem,że cały wydech mam mocno sztywny.A rurę kolektorową mam przyspawaną do tłumika środkowego.Czy może tak buczeć przez to,że jest na sztywno?Robił to tłumikarz-a taką lipę zrobił :angry: Dodam,że cały wydech mam nowy łącznie z plecionką i rurą kolektorową.(tłumikarz pewnie założył wszystko najtańsze,tłumik firmy EDEX :wallbash:).

Opublikowano

EDEX to g**no ale moim zdaniem jakies normy powinno spelniac. Ja za przyczyne bralbym brak katalizatora - mowi ze wycial pusta juz puszke... dla niego pusta dla innych nie. Byc moze kat byl zapchany, zuzyty ale podejrzewam ze pucha tlumila dzwiek. Jak w e36 wycielismy kata i tlumikarz wstawil strumienice... dla niego bylo bez zmian.... my nie moglismy tym jezdzic. Oni jakkos z przymruzeniem oka podchodza do tego. Chyba sa glusi.

Opublikowano

Oni jakkos z przymruzeniem oka podchodza do tego.

Bo oni tymi autami nie jeżdzą :>

Opublikowano

Dzisiaj robiłem próbę.I jak zdejmę gumę z pierwszego wieszaka,to buczenie mija.Jak założę to buczy dalej.I jaki morał?Za bardzo naprężony czy co?

Opublikowano

Czyli naprężony i stąd ten rezonans a możliwe iż gdzieś dotyka do karoserii

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Problem rozwiązany.Próbowałem wszystkiego i nic nie pomagało.Wspawałem na nowo pustą puszkę po kacie,tą co wcześniej wycieliśmy.I buczenie i bas(bmw) zniknął.Chyba ta puszka działa jak odważnik(wyważnik) i musi być.Dziwna sprawa-ale jest ok! :good: