Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Concert III - brak info na FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zmieniłem sobie radyjko z concerta II na III. Podświetlenie przycisków jest i tylne głośniki grają, ale nic się nie wyświetla na FISie. Dodam że wcześniej wszystko było ok. Kabelki pomarańczowe od CANa mam w samochodzie, i w kostce od RNS-a.

W STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62 zmieniłem na 17 i nic. Próbowałem Vagiem połączyć się z radiem i szyną CAN ale nie wyszło. Mam polskiego Vaga i VAG-COM Release 311-2.

:wallbash:

dodam jeszcze, że wyłącza mi się po godzinie.

Opublikowano

Zastosowałeś jakiś adapter z ISO na ISO2 ? Bo ewidentnie brakuje CAN-ów, więc coś z kabelkologią nie tak.

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście adapter z ISO na ISO 2 dla RNS-a. Te 2 kabelki od Canów można dowolnie zamieniać miejscami?

Opublikowano

Nie można.

Opublikowano
  • Autor

próbowałem, ale nic z tego - nawet podświetlenie przestaje działać. Istniej możliwość że radio jest za nowe i ma nowszego CANa.

Czy jest jakiś adapter ze starego CANa na nowy?

Opublikowano

tez mialem ten problem i wlasnie wystarczylo zmienic kodowanie

tylko nie pamietam czy na kanale 62 hmmm, vagiem 704 a

sprawdz takie kodowanie--> wiec wchodzisz 17 , instruments , bloki pomiarowe bodajze 62 i tam mialem wartosc 0 , zmieniłem ja na wartosc 1 i wyswietlanie na fisie sie wlaczylo

Opublikowano
  • Autor

wkładałem concerta II przed chwilą i wszystko ładnie się wyświetla, a na III to tylko podświetlenie przycisków działa.

Opublikowano

Sprawdź dokładnie kabelki. Skoro RNS-E chodzi w B6 bez problemu, to nie widzę powodu, żeby Concert III nie działał poprawnie.

Pin 7 kostki C2 (zielonej) powinien iść do pinu 9 kostki D w ISO2,

Pin 12 kostki C2 (zielonej) powinien iść do pinu 10 kostki D w ISO2.

Bardzo pomocny link http://studio24.prv.pl/

Opublikowano
  • Autor

adapter z iso na iso2 to mam już w małym paluszku :)

a może radio jest uszkodzone?

Opublikowano

Raczej nie. Wygląda to na błąd w kodowaniu lub adaptacji.

Może ktoś z okolicznych spotów by pozwolił na chwilę włożyć radyjko do swojego B7, to by było jasne czy z radiem wszystko ok.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

też myślałem o włożeniu radyjka do jakiejś nowszej audiczki, albo jakiegoś innego concerta III do mojej.

Jak by co to szukam chętnych - do następnej środy jestem w Krakowie. :)[br]Dopisany: 06 Lipiec 2010, 17:17_________________________________________________A może jest potrzebny tuner TMC do komunikacji. Nawigacje RNS E ma wbudowany, więc nie jest potrzebny i nie ma problemu z montażem w A4 B6.[br]Dopisany: 09 Lipiec 2010, 10:15_________________________________________________NIKT NIE MA WIĘCEJ POMYSŁÓW?? :mysli:[br]Dopisany: 15 Lipiec 2010, 18:27_________________________________________________No i nic nie wymyśliliście?

Opublikowano

dla mnie wygląda to jak brak komunikacji po CAN, szczególnie że wyłącza się po godzinie

jakiego adaptera używasz? rozumiem że błąd połączeniowy wykluczamy :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

adapter z ISO na ISO 2 dla RNS-a. kabelki od canów połączone l do l, h do h - tylko podświetlenie się załącza.[br]Dopisany: 27 Lipiec 2010, 15:24_________________________________________________Problem rozwiązany

Kupiłem Concerta III z a4 i wszystko pięknie śmiga. :good:

tamten był z a3 i chyba nowszej generacji.

pozdrawiam