Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Czy można w Quattro założyć 235/40/r18 przód , a tył 255/35/r18 tył???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie , jakie przeciwskazania, i czy wogóle 255 opona się zmieści?? Felga "RS4" 8j, et chyba 42. dzieki z góry za odpowiedzi :wink4:

Opublikowano

Jeżeli masz zawieszenie sline to tył będzie obcierał o nadkola ;)

Opublikowano

tu nawet nie chodzi o obcieranie bo haczyk jest w czyms innym.z uwagi na naped quattro wszystkie opony najlepiej jakby byly o takich samych rozmiarach gdyz mozesz uszkodzic sobie naped.kolo o mniejszym profilu bedzie krecic sie szybciej niz te o wiekszym na drugiej osi a to z kolei doprowadzi po jakims czasie do uszkodzenia napedu.oczywiscie nie jest powiedziane ze wszystkie musze byc takie same ale do dobierania opon przod-tyl sluza specjalne kalkulatory.poszukaj w sieci takowego.przerabialem ten temat w mojej poprzedniej esce i skonczylo sie tak ze zakupilem 4 opony o takich samych rozmiarach i podobnej glebokosci bierznika.pozdro

Opublikowano

Ale koła podane przez Marcina posiadają tą sama średnicę i mogą być zastosowane w napędzie quattro.

Opublikowano
  • Autor

No tak ale obwód chyba jest inny, pytanie dotyczyło głownie napędu, bo przecież na zakretach jedno koło robi mniejszą drogę , drugie większą ,więc jak to wlaściwie jest ??, liczyłem i wysokość tez jest inna: opona 255/35 ma wysokość 89,25 mm, a 235/40 ma 94 mm [br]Dopisany: 04 Lipiec 2010, 22:19_________________________________________________Juz w sumie decyzja zapadła kupuje 245/40/r18

Opublikowano

no wlasnie cos mi te wymiary nie wygladaly na takie same w obwodzie.tu nie chodzi tylko o jazde w zakreetach ale o jazde rowniez z wyprostowanymi kołami :)[br]Dopisany: 04 Lipiec 2010, 22:23_________________________________________________tez takie mialem :)

Opublikowano

W quattro ze względu na napęd wszystkie koła muszą być takie same.

tutaj masz wymiary obydwu kół:

nowy2a.jpg

Opublikowano

No tak ale obwód chyba jest inny, pytanie dotyczyło głownie napędu, bo przecież na zakretach jedno koło robi mniejszą drogę , drugie większą ,więc jak to wlaściwie jest ??, liczyłem i wysokość tez jest inna: opona 255/35 ma wysokość 89,25 mm, a 235/40 ma 94 mm [br]Dopisany: 04 Lipiec 2010, 22:19_________________________________________________Juz w sumie decyzja zapadła kupuje 245/40/r18

Na co Ci takie szerokie opony?

Opublikowano
  • Autor

235/40/18 poprawka , takie mam aktualnie

Opublikowano

Osobiście w twojim przypadku zastosowałbym 225/40/18. :wink4:

Opublikowano

Popieram. Najlepciejszy rozmiar. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Osobiście w twojim przypadku zastosowałbym 225/40/18. :wink4:

2 lata jezdze juz na tych 235/ 40 /18 i jestem zadowolony, nie widze powodu , by zmieniać na węższe. pytałem o rozmiar 255 na tył bo trafiły się w dobrej cenie 4 oponki nówki cintinental, tylko że 2 szt, to 235/40, a 2 szt. 255/35, stą było moje pytanie, ale po obliczeniach , wychodzi , że przy moim napędzie nie mogę mieć takich opon.