Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z światłami STOP-u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam @ll

Mam taki dosyć duży problem :(. Zaczęła mi migać kontrolka od świec żarowych pokazało się to raz i na tym koniec, przy wpięciu się do VAG-a komp zeznał kilka błędów m.in. 00741 - Brake Pedal Monitoring 27-00 - Implausible Signal , i okazało się, że światła stopu świecą jak im się podoba (raz są raz nie) . Tu jest moje pytanie z czym ten problem będzie związany i w co włożyć ręce?? Czy może to być włącznik świateł STOP oznaczenie z ETKI 945-50, czy szukać trzeba przyczyny gdzieś indziej??

Z góry przepraszam jak się powtarzam ale nie mogłem znaleść takiego tematu.

Prosze o jaką kolwiek porade

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia tego włącznika.

Tyle tylko, że 945-50 to nie jest jego numer, tylko nr rysunku ETKA.

Sam włącznik dla twojego auta to zdaje się:

443 945 515

lub

4A0 945 515 A

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

Dostałem się do tego włącznika, wyciągnąłem go rozebrałem ale nic tam ciekawego nie zobaczyłem, papierem ściernym przetarłem styki tam gdzie stykają się i wsadziłem spowrotem, niby na tysiąc przyciśnięć działał ale sam nie wiem czy bedzię OK cały czas. Ciężko sprawdzić podczas jazdy czy działa. On przedtem też chodził jak chciał, nie mam w sumie pomysłu na sprawdzenie 100% poprawnego działania

Opublikowano

u siebie wymieniałem. 80 zyla chyba kosztuje, ale problem z głowy

Opublikowano
  • Autor

u siebie wymieniałem. 80 zyla chyba kosztuje, ale problem z głowy

Czyli to wszystko co opisywałem to problem z tym nieszczęsnym włąćznikiem?? Pytam ponieważ nic w nim dziwnego nie widzialem, czy miałeś ten sam problem?? :mysli:

Opublikowano

zaczeło sie od tego ze czasami wyłączało mi sie esp, w zupełnie losowych sytuacjach, potem tez migała kontrolka swiec. kodowała bład związany z czujnikiem świateł stop. potem zaczęły świrować światła stopu. wysiadałem nieraz z auta a one dalej świeciły. wymontowałem czujnik czy tam włącznik jak kto woli, rozebrałem go i nic podejrzanego nie widziałem, może troszke cięzko chodził. wyczyściłem nasmarowałem i spoko było, ale nie na długo, więc wymieniłem go bo koszt nie taki straszny a przynajmniej mam święty spokój.

Opublikowano
  • Autor

Czyli to będzie ten czujnik pewnie, ja nie mam ESP ale właśnie od kontrolki świec się wszystko zaczęło, że z VAG-owałem auto ponieważ migała kontrolka z raz może dwa i VAG wywalił błąd ze światłami STOP. Też zamówię oryginał i skończe walkę. Dzięki serdeczne :good:

Opublikowano

u mnie w b6 to aż silnik si dziwacznie zachowywał na źle ustawionym przełączniku stopu. wyjąłem go wysunąłem ile się da i jednym pewnym ruchem przekręciłem go snów na swoim miejscu. i po problemie.