Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Szybkie pytanko AEB(syczenie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w moim AEB było też takie podobne syczenie jak schodził z obrotów wyższych i w okolicy dolotu są takie wężyki z zaworami jednodrożnymi firmy sagem i taki zaworek u mnie się zestarzał i plastik się powyłamywał miałem go sobie wymienić na nowy ale jak wiadomo rozwiązania prowizoryczne są bardzo trwałe a zakleiłem piętnastoma centymetrami taśmy izolacyjnej -u mnie pomogło a też się wcześniej długo zastanawiałem co tak syczy

Opublikowano

Dzis wpusciłem powietrze w przewody sprezasrką i zaczeło mi syczec pod 2 i 3 wtryskiwaczem pokropilem piana i okazalo sie ze tam :confused4: jak sie za to zabrac jak tą nieszczelnosc naprawic? natomiast gdy wszystko zlozyłem i odpaliłem autko i dodawałem gazu czulem syczenie z okolic korektora ale bombelków tam nie bło :mysli:

Opublikowano

Wpusciles w przewody powietrze ? W jakie ? Zastanawia mnie to, poniewaz slyszales/widziales nieszczelnosc z wtryskiwaczy paliwa ?

Domniewam ze slyszales pod kolektorem ssacym, tam rowniez sa wezyki cisnieniowe i tam moze poszukaj jakies nieszczelnosci, albo na laczeniu ( zaciski ). Ja to sukcesywnie wymieniam wszystkie obejmy bo te takie na kombinerki to slabo trzymaja. :good:

Opublikowano

szukałem nieszczelnosci i odpiołem rurę od turbo i wkreciłem w gumę zaslepkę z łączką pod którą podłaczyłem sprezarkę i nabiłem powietrze w układ, wszystkie werze zrobiły sien twarde i usłyszałem syk z ok korektora nie mogłem dojsc z czego to spryskałem wszystko pianą i okazało sie ze bąbelkuje z gniazd gdzie siedzą 2 i 3 wtryskiwacz benzynowy wiem co widziałem, ten syk był najgłosniejszy dlatego nie zauwarzyłem innej nieszczelnosci co mogę na to poradzic?[br]Dopisany: 03 Listopad 2011, 19:34_________________________________________________ma ktos moze jakis schemat całego układu zeby wiedziec gdzie i jakie werzyki sprawdzac?

Opublikowano

szukałem nieszczelnosci i odpiołem rurę od turbo i wkreciłem w gumę zaslepkę z łączką pod którą podłaczyłem sprezarkę i nabiłem powietrze w układ, wszystkie werze zrobiły sien twarde i usłyszałem syk z ok korektora nie mogłem dojsc z czego to spryskałem wszystko pianą i okazało sie ze bąbelkuje z gniazd gdzie siedzą 2 i 3 wtryskiwacz benzynowy wiem co widziałem, ten syk był najgłosniejszy dlatego nie zauwarzyłem innej nieszczelnosci co mogę na to poradzic?[br]Dopisany: 03 Listopad 2011, 19:34_________________________________________________ma ktos moze jakis schemat całego układu zeby wiedziec gdzie i jakie werzyki sprawdzac?

kolego tylko odłączaj odmę od dolotu bo jak masz słabe uszczelniacze to może puścić olej do kolektora ;/

Opublikowano

ma ktos moze jakis schemat całego układu zeby wiedziec gdzie i jakie werzyki sprawdzac?

dawaj mail na PW to wysle Ci manual

Opublikowano

dzieki za ostrzezenie ale juz po zabiegu kolego ja wpuszczałem powietrze w wyjscie turbiny przewód prowadzący do interculera czy tym mogłem uszkodzic? przewody zasysające powietrze od filtra razem z zaworem n72 wyjołem na zewnątrz by ułatwic sobie dojscie

Opublikowano

wystarczy zatkać dolot od filtra i odłączyć odme i zatkać ,a ciśnienie wpuszczać w przewód np. od zaworu recyk. .wtedy masz wszystko pod ciśnieniem oprócz układu korbowego

bez ściągania dolotu ,bo dolot i tak trzeba sprawdzić

Opublikowano

ciekawa metoda :) a zastanawialem sie jak sprawdzic te werze od filtra dolot dzieki za podpowiedz nastepnym razem sprawdze tym sposobem :good: a zawór recyk. to ten przewód co idzie obok filtra powierza tam nalezy wpuscic powuatrze?

Opublikowano

tak do dolotu

a z ta odmą to tez można sprawdzić czy gdzieś nie pękła ale pod mniejszym ciśnieniem ,ale i tak nie polecam :P bo niebieski dymek może polecieć :)

Opublikowano

Dzieki bardzo to o wiele łatwiejszy sposób na sprawdzenie szczelnosci, napewno go wykozystam :good: a z odną se daruje puki co nie ma niebieskiego i niech tak pozostanie :)[br]Dopisany: 03 Listopad 2011, 21:22_________________________________________________Jestem juz po wymianie oryngów wtryskiwaczy dzis przejzałem werzyki i zmieniłem zaciski na przewodach z orginalnych na nowe i odkryłem ze mam pekniety prewód odpowietrzający silnik odme, czy to moze byc to? co radzicie nową orginalną czy zamiennik w dobrej cenie?

http://allegro.pl/nowa-odma-audi-b5-a4-a6-quattro-1-8t-058103213-i1902379351.html

http://allegro.pl/nowa-odma-audi-b5-a4-a6-quattro-1-8t-promocja-wroc-i1913688387.html

Opublikowano

Ja brałem nowke, rowniez od s-auto to podales linka. Rozne sa opinie, niektorzy daja zamiennik i jezdza a inni mowia ze zamienniki szybciej sie krusza. Co oryginal to oryginal, tak mi sie wydaje :):good: