Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Blokowanie drzwi od wewnątrz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie. w mojej a4 jak mam właozny kluczyk w stacyjce, to nie moge zablokowac drzwi a pompkę slychac w bagazniku jak pracuje tylko nic sie nie dzieje, a jak kluczyk wyjmę ze stacyjki drzwi blokują sie i odblokowują bez problemu. czy mam cos skopane w instalacji czy tak powinno byc?.

Opublikowano

w dzrzwiach masz wylacznik wewnetrznego zamykania i otwierania drzwi i on dziala nie zaleznie czy masz kluczyk w stacyjce czy nie.jesli o to ci chodzi :wink:

Opublikowano
  • Autor

to mam cos nie tak bo jak kluczyk siedzi w stacycje to nic sie nie dzieje (natomiast slychac jak pompka działa tylko drzwi sie nie blokują)

Opublikowano

przeciez to glownie ma dzialac jak auto jest w trakcie jazdy po miescie np.na swiatlach zeby ci nikt drzwi nie otworzyl :wink:

Opublikowano
  • Autor
przeciez to glownie ma dzialac jak auto jest w trakcie jazdy po miescie np.na swiatlach zeby ci nikt drzwi nie otworzyl :wink:

no własnie wiem, musieli cos zle poskładać jak auto było u mecha, zaraz pojade do niego i łeb mu spadnie chyba :mad:

Opublikowano

jak to sie blokuja same?? to w kazdym audi jest taki bajer?? ja u siebie musze wcisnac dzyndzla aby sie zamknely.... :sad: a i kolego szpak popraw sobie dane co do mocy twojego bombowca...bo jakos malo tych konikow hehe :grin:

Opublikowano
jak to sie blokuja same?? to w kazdym audi jest taki bajer?? ja u siebie musze wcisnac dzyndzla aby sie zamknely.... :sad: a i kolego szpak popraw sobie dane co do mocy twojego bombowca...bo jakos malo tych konikow hehe :grin:

W A4B6 już same się blokują jak rusze, a w B5 trzeba wcisnąć guzik.A co do mocy to kolega Szpak nie nie musi poprawiać , bo moc się zgadza :wink:

Opublikowano

hymmm myslalem ze w B5 1.9 TDi byly w dwoch wersjach robione 90 i 110 a tu jeszcze 75 i juz jestem bogatszy w wiedzy o audi :grin:

Opublikowano
hymmm myslalem ze w B5 1.9 TDi byly w dwoch wersjach robione 90 i 110 a tu jeszcze 75 i juz jestem bogatszy w wiedzy o audi :grin:

To ja jeszcze poszerze twoją wiedze i dodam 115KM :wink:

Opublikowano

jka ja przekręce kluczyk w stacyjce i czekam aż kontrolki pogasną to wtedy mi sie ryglują drzwi same :) i wtedy nie działa przycisk na drzwiach. i jak chce przy odpalonym aucie dostać sie do bagażnika to musze je zgasić niestety :/ podobno to sie ustawia climatronikiem ale ja nie wiem jak

Opublikowano
  • Autor

Mala poprawka co do mojego problemu z blokowaniem drzwi. Otóż zauwazyłem ze jak mam włączony zapłon i pozamykam wszystkie drzwi manualnie to ten przycisk otwiera mi wszystkie drzwi, zamykac jak nie chciał tak nie chce. Mam cos nie tak z instalacją ?? HELP :???:

Opublikowano

u mnie działato ryglowanie niezależnie od stanu auta z kluczykie czy bez pracującym silnikiem czy nie ogólnie fajna sprawa więc chyba masz cośnie tak połączone albo sterownik tego bajerku nawala

Pds. a co do automatycznego ryglowania drzwi po uruchomieniu pojazdu to badziew nie wyobrażam sobie tego :evil:

Opublikowano

To ja jeszcze poszerze twoją wiedze i dodam 115KM :wink:

75 KM to nie TDI ale DI (takie niedoje....ne TDI) :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

DI to tylko takie oznaczenie silnika 55kW a silnik ma turbo czyli jest to TDI :wink:

Opublikowano

DI to tylko takie oznaczenie silnika 55kW a silnik ma turbo czyli jest to TDI :wink:

powiedz mi jak sobie radzisz z tak duza moca??panujesz nad nia?? :razz: :lol:

Opublikowano
  • Autor
powiedz mi jak sobie radzisz z tak duza moca??panujesz nad nia?? :razz: :lol:

staram sie nie dawac duzo gazu bo zrywa przeguby :wink:

Opublikowano

AFF ma turbosprężarkę i chłodnicę powietrza taką samą jak 90 konny tdi !!! Ma ustawione mniejsze ciśnienie otwarcia zaworu wastegate stąd jego 75 km i 150 Nm ale za to pali mniej niż 90 konny i ma czystsze spaliny.

Ale mimo wszystko silnik ten ma oznaczenie 1.9DI :wink:

Opublikowano

zbieraj troszke kapusty i latwo zrobisz z tego duzo wieksza moc :wink:

Opublikowano
  • Autor
... ale za to pali mniej niż 90 konny i ma czystsze spaliny.Ale mimo wszystko silnik ten ma oznaczenie 1.9DI :wink:

Dokładnie, na pokrywie silnika i na tylnej klapie mam 1.9DI, i tak jak pisze HUGO malutko mi pali :razz: napeno nie jest tak zamulony jak moj poprzedni golf III tez 55kW. No ale odbiegamy od tematu. POZDRO :wink:

Opublikowano

AFF ma turbosprężarkę i chłodnicę powietrza taką samą jak 90 konny tdi !!! Ma ustawione mniejsze ciśnienie otwarcia zaworu wastegate stąd jego 75 km i 150 Nm ale za to pali mniej niż 90 konny i ma czystsze spaliny.

Ale mimo wszystko silnik ten ma oznaczenie 1.9DI :wink:

Wiem ze to TDI, ale chyba nie czytales ze zrozumieniem :razz: :mrgreen: