Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nawigacja GPS w e52.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję wskazówek co wgrać żeby było jak najlepsze? Garmina mam na oku a aktualnie wgrane oryginalnie, darmowe mapy od Nokia Ovi.

Ma ktoś doświadczenie w tym?

Opublikowano

Ja miałem garmina, ale wywaliłem z kilku powodów, miałem wersję która mimo że nie była odpalona wcinała baterię :thumbdown: Telefon zamiast 6 dni działał 2... I garmin jest trochę opóźniony, zbyt późno pokazuje i mówi co trzeba robić, gdzie jechać itd.

Teraz mam ori Ovi Nokii i Sygica 10

Sygic mi odpowiada :good: Malo zajmuje, ma dużo dokładnych map i śmiga dobrze :good: Do tego fajnie wygląda :) Ostatnio przeszedł test bojowy przez całą Polskę do Niemiec i trochę po DE i było git, dwa dni temu latałem na nim po stolicy i też spisał się na medal :good:

Z Ovi praktycznie nie korzystam, ale też sobie bardzo dobrze radzi, być może nawet lepiej, ale nie pasuje mi trochę wygląd i ogólnie spodobał mi się Sygic :)

Tu masz temat który sam założyłem pytając o te navi: http://www.a4-klub.pl/smf/nawigacja_w_telefonie-t124559.0.html

Opublikowano
  • Autor

Wrzuciłem sobie Sygica 10, zobaczymy jak się sprawdzi w weekend :naughty:

Opublikowano

ta nawigacja jest bezplatna czy sie cos placi ? bo w noki e66 to musze placic :wallbash:

Opublikowano

ta nawigacja jest bezplatna czy sie cos placi ? bo w noki e66 to musze placic :wallbash:

Bo masz pewnie tą ori OVI która jest wgrana od nowości? Wejdź sobie na stronę nokii, ściągnij nową wersję OVI i potem za pomocą programu również ściągniętego ze strony Nokii: "Nokia Ovi Suite", instalujesz go na kompie i przez bluetooth albo kabelek wysyłasz mapy ściągnięte z neta :) W tej chwili na większość telefonów Nokii ori navi jest darmowa, chyba że masz stare Ovi które dostałeś z telefonem. W tej ovi tylko trzeba wybrać w opcjach wyszukiwanie offline, żeby nie łączył się z netem :) Też mam E66 i mam za free. Poza tym navi typu Sygic 10, Garmin, są darmowe :good:

Wrzuciłem sobie Sygica 10, zobaczymy jak się sprawdzi w weekend :naughty:

Zależy jakie masz wymagania :) Ja jakiś mega wymagający nie jestem, a doprowadzić doprowadziła mnie wszędzie :) Czasami trzeba jej komentarze poprawiać i patrzeć na wyświetlacz, bo pokazuje dobrze a mówi nie do końca jak trzeba :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co do Garmina ktoś pisał, że wcina baterię.

Jest to prawdą, ale wystarczy wyłączyć jeden proces, który się uruchamia przy starcie.

Zajmuje to 3 sekundy i już nie wcina baterii.

Sam używałem garmina i był ok.

Teraz miałem wymieniany głośniczek i wgrali mi nowy soft, więc testowałem ovi mapy i uważam, że są ok.

Nie wracam już do garmina, bo to jest za free bez instalowania czegoś innego.

Działają dobrze, polecam!

Opublikowano

a ja mam pytanie do użytkowników Ovi Map: jak można wyszukać konkretny adres? :mysli: bo jak robię wyszukaj to są tylko kategorie różne, ale adresu bloku np. się tam nie wpisze...

Opublikowano

a ja mam pytanie do użytkowników Ovi Map: jak można wyszukać konkretny adres? :mysli: bo jak robię wyszukaj to są tylko kategorie różne, ale adresu bloku np. się tam nie wpisze...

No niestety... wpisujesz jak najwięcej rzeczy po wybraniu "ustaw miejsce docelowe -> wyszukaj" np. Warszawa Jana Pawła 9999, i pokazuje Ci sie lista pozycji podobnych do tych co wpisales i wybierasz sobie ta ktora Ci odpowiada. Troche to dziwne no ale da się przeżyć :)

Opublikowano

No niestety... wpisujesz jak najwięcej rzeczy po wybraniu "ustaw miejsce docelowe -> wyszukaj" np. Warszawa Jana Pawła 9999, i pokazuje Ci sie lista pozycji podobnych do tych co wpisales i wybierasz sobie ta ktora Ci odpowiada. Troche to dziwne no ale da się przeżyć :)

to głupota :wallbash: mojego poznańskiego osiedla np. nie ma wcale... a jak się najedzie mapą to są normalnie adresy bloków :disgust:

Opublikowano

to głupota :wallbash: mojego poznańskiego osiedla np. nie ma wcale... a jak się najedzie mapą to są normalnie adresy bloków :disgust:

Inne navi mają to rozwiązane jak trzeba :wink4: w Ovi się nie postarali :decayed:

Opublikowano

Można do Noki E52 wgrać tomtoma lub automape ??

Opublikowano
  • Autor

Można do Noki E52 wgrać tomtoma lub automape ??

Automapa to na Windowsie lata chyba tylko? :mysli:

Sygic jest nawet nawet.

Opublikowano

.. nie ma AutoMapy na symbiana... TomTom tak... mam Garmina XT +topo.. Tomtoma i Sygica... ten proces od baterii to TSRAuto.. i trzeba go wyłączać.. ja mam e51 .. i muszę mieć odbiornik zewnętrzny..

1. -do chodzenia po lesie Garmin Topo... ideał.. szlaki z kolorami.. wysokości... itp.

2. - do jazdy jak dla mnie Sygic (chociaż mam 10 na GC5066 i się spóźnia.. może dlatego, że Windows :>)

3. - większe miasta TT...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja używam ovi jak zapomnę mio z automapa, jakoś sobie radzi, nie jest bystrzakiem a wyznaczaniu dobrych tras ale na miejsce doporowadzi

Opublikowano

pomoze mi ktos dlaczego w e66 lub n97 gdy chce ustawic trase to mam "oczekiwanie na gps" i to trrwa trwa i trwa :wallbash: wie ktos co jest nie tak?

Opublikowano

pomoze mi ktos dlaczego w e66 lub n97 gdy chce ustawic trase to mam "oczekiwanie na gps" i to trrwa trwa i trwa :wallbash: wie ktos co jest nie tak?

w e72 złapanie satelity trwa ok. 2 minut, można włączyć też wspomaganie przez GPRS, ale to zżera trochę kaski :wink4:

Opublikowano

Ja w E66 nie mam z tym problemu :) Zazwyczaj jest tak, że jak ruszę samochodem (dosłownie kilka metrów) to ona błyskawicznie łapie sygnał ;)

Opublikowano

Ja w E66 nie mam z tym problemu :) Zazwyczaj jest tak, że jak ruszę samochodem (dosłownie kilka metrów) to ona błyskawicznie łapie sygnał ;)

w samochodzie w czasie jazdy nie patrzylem tylko w postoju i w domu ciagle to ze lapie sygnal ehh, mapy mam nowe wgrane.. i jak robie tryb online to tez tak dlugo.. jutro zobacze podaczas jazdy czy cos pomoze..

Opublikowano

w samochodzie w czasie jazdy nie patrzylem tylko w postoju i w domu ciagle to ze lapie sygnal ehh, mapy mam nowe wgrane.. i jak robie tryb online to tez tak dlugo.. jutro zobacze podaczas jazdy czy cos pomoze..

w domu jest ogólnie ciężko, ale przy oknie daje rade już :)

Opublikowano

Ja wgrałem OVI ale chyba bez map bo jak włącze pokaż moją pozycje to mi pokazuje tylko punkt i dane o opołożeniu a ekran mam biały :mysli:

Ile MB ma OVI z mapami ?

Skąd mozna ściągnąc Sygica?