Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 16" - jakie felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się poradzić jakie felgi byłby odpowiednie do samochodu audi a4 b6 16" tak żeby jakoś się to komponowało wizualnie, a i felga byłaby w miarę wytrzymała. Chciałbym otrzymać podobny efekt do samochodu jednego z użytkowników tego forum (mimo, że ma on większe koła):

20891549.jpg

Znalazłem takie felgi:

1) http://allegro.pl/item1104081497_a28_felgi_alu_16_5x112_audi_a3_a4_a6_a8_s8_tt.html

2) http://allegro.pl/item1104081497_a28_felgi_alu_16_5x112_audi_a3_a4_a6_a8_s8_tt.html

3) http://allegro.pl/item1112075506_felgi_audi_a3_a_3_a4_a_4_a6_a_6_16_cali_raty_nowe.html

Jakie opony trzeba by było kupić do tych felg i co o nich myślicie. Próbowałem użyć tego przelicznika opony/alufelgi ale obecnie serwis opony.com mi nie działa :(

pozdrawiam

Opublikowano

wizualnie na pewno popsujesz wygląd wrzucając 16 calowe felgi

Opublikowano
  • Autor

czyli najmniej to 17" ? 17" i więcej może ładnie wygląda ale komfort jazdy na dłuższych odcinkach jest zdecydowanie mniejszy (przynajmniej tak słyszałem).

Opublikowano

jak na letnie kola to 17-18 ale na polskie drogi lepiej nie wiecej. 16 zdecydowanie za male,a opony mozesz kupic od chlopaka z forum kliknij tutaj :

http://www.a4-klub.pl/smf/opony_w_atrakcyjnych_cenach-t76093.165.html

Opublikowano
  • Autor

odnośnie opon to niestety zamówione już miałem 15-tki nieużywane, ale powiedzieli, że wymienią mi za dopłatą na większe. Musze póki co zastanowić się czy interesuje mnie 17tka czy 16tka :)

Czy są jakieś zalety używania 17-tek oprócz wyglądu? Czy w samochodzie potrzebne są jakieś modyfikacje, żeby jeździć na 17tkach? Czy przy skrętach już wtedy obciera?

Opublikowano

Czy w samochodzie potrzebne są jakieś modyfikacje, żeby jeździć na 17tkach? Czy przy skrętach już wtedy obciera?

żadnych modyfikacji nie potrzeba,nic nie obciera :wink4:[br]Dopisany: 11 Lipiec 2010, 18:25_________________________________________________

komfort jazdy na dłuższych odcinkach jest zdecydowanie mniejszy (przynajmniej tak słyszałem).

nie słuchaj głupot :wink4: komfort jazdy zalezy od zawieszenia ,a nie opon-niektóre rodzaje są głośniejsze od innych,ale nie aż tak,żeby męczyło
Opublikowano

mogłeś poczekać,a tak auto będzie śmiesznie wyglądać

Opublikowano
  • Autor

mogłeś poczekać,a tak auto będzie śmiesznie wyglądać

a czy możesz uzasadnić dlaczego śmiesznie?

Opublikowano

Będzie kiepsko, taki wzór felg wygląda fajnie tylko w dużych rozmiarach. Przy feldze 16" nie ma co kombinować z wyglądem i należy unikać różnych dziwadeł. Przy tym rozmiarze najlepsze będą felgi z prostym, normalnym wzorem, najlepiej jakieś ori używki :)

Opublikowano
  • Autor

rozumiem wasz punkt widzenia przynajmniej tak mi się zdaje:-)

hmm czyli jeżeli taka 16tka według mnie dobrze wygląda w tej wizualizacji na felgi.pl to w rzeczywistości wygląda słabo?

Opublikowano

zobacz zdjęcie z ori 16" na B6 i zobaczysz,czy Ci się to podoba...taki wzór-na pewno nie 16 do audi :wink4:[br]Dopisany: 11 Lipiec 2010, 20:12_________________________________________________zakładam,że chcesz,żeby Twoje auto wyglądało lepiej-więc poczytaj ten dział i będziesz wiedziec,dlaczego 17" i więcej to najlepsze rozwiązanie optyczne do b6

Opublikowano
  • Autor

tak to "wygląda" na jasnym audi (ja mam czarne):

audibiale.jpg

Opublikowano

mi się nie podoba,ale to tylko moja opinia :wink4:

Opublikowano

tak to "wygląda" na jasnym audi (ja mam czarne):

audibiale.jpg

Kwestia gustu, Tobie ma się podobać, nam nie musi :) Ale ja proponuję jeszcze poszperać na forum w dziale "moja A4" i pooglądać auta innych osób. Może coś Ci wpadnie w oko :mysli: Do B6 ze względu na jej masywny wygląd najlepsze byłyby felgi od 17" wzwyż. 17" to wg mnie najlepszy kompromis między komfortem a wyglądem - jeździłem na takim rozmiarze i było ok. Ale na siłę Cię nie mam zamiaru przekonywać, jeśli chcesz 16" to kupuj, przynajmniej nie będziesz musiał się martwić o dziury :>

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Również twierdzę że 17 do B6 to minimum ale co z zimowymi ?

Może warto zachować kompromis i założyć 16 ?

Które mogą ładnie wyglądać w B6 ?

Ja sie czaje i chce sprzedać moje stalówki 15 z oponami i kupić alu na zime i myślałem nad 16 właśnie.

Póki co jeżdze na 17 letnich i jest super.