Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Amortyzatory - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy model sachs advantage podchodzi do b6 w seryjnym zawieszeniu???

Opublikowano

z tego co wiem sachs nie rozdziela amorów do zawieszenia sportowego czy zwykłego tak to powiedział TOM77 no chyba że źle zrozumiałem...

Opublikowano
  • Autor

z tego co wiem sachs nie rozdziela amorów do zawieszenia sportowego czy zwykłego tak to powiedział TOM77 no chyba że źle zrozumiałem...

czyli jak podchodza czy nie w sklepach goscie mowia ze tak i jak to rozumiec :confused4:wogole cos bys doradzil jakie najlepsze te amory wrzucic aso maja masakre cenowa

takze nara z nimi

Opublikowano

czyli jak podchodza czy nie w sklepach goscie mowia ze tak i jak to rozumiec :confused4:wogole cos bys doradzil jakie najlepsze te amory wrzucic aso maja masakre cenowa

takze nara z nimi

No podchodzą, podchodzą a najlepiej dla pewności kup u TOM77 gdzie on ci wszystko doradzi i nie będzie zonka że coś nie będzie pasować.

W dziale rabaty masz temat... Ja kupiłem u niego ostatnio amorki na przód właśnie sachsa po 250zł sztuka. Nigdzie nie znalazłem taniej nawet na aledrogo są po wyższych cenach.

Opublikowano
  • Autor

w sumie to juz mi pisal ze niema do b6 tego modelu i ???? a wogole to jak z prawdzic to jaka mam zawieche w aucie tylko ty kupowales pewnie te super touring[br]Dopisany: 13 Lipiec 2010, 13:02_________________________________________________no i same amory kupowales czy z odbojami oslonami w tej cenie

Opublikowano

No ja mu powiedziałem że chcę do swojego auta dobre amorki i z tego co wyczytałem tu na forum to właśnie sachsa ludziska chwalą no i zdałem się dalej na TOM77...jeszcze się na nim nie zawiodłem i mam nadzieję że tak zostanie.

Zawiechę sprawdzisz po wlepce np w książce serwisowej, musisz mieć tam napisane:

1BA - standard

1BE - -20mm

1BV - -20/-30mmm bardziej utwardzone niż 1BE

Amory po 250zł sztuka + komplet odbojów i osłon też sachsa po 120zł.

Opublikowano
  • Autor

rozumiem ze wczesniej miales orginal porownujac tlumienie do tych jest jakas roznica i jakie masz te sachs jak juz wczesniej pisalem te super touring[br]Dopisany: 13 Lipiec 2010, 13:14_________________________________________________120 za dwa komplety tych odbojow

Opublikowano

Mam zawiechę 1BE i różnicy nie czuję żadnej. Cena za komplet odbojów na dwie strony. Dokładny rodzaj amorów to nie jestem w stanie ci powiedzieć, musiałbym na fakturkę spojrzeć choć nie wiem czy tam było wyszczególnione.

Naprawdę napisz na prw do Tom77 to nic nie kosztuje przecież a wszystkiego się dowiesz.

Opublikowano

Sachs Advantage to amortyzator do modelu A4 B5 - w B6 występuje jedynie Super Touring do zawieszenia standardowego albo sportowego :wink4:TOM77 ma jak dotąd najlepsze ceny - pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Sachs Advantage to amortyzator do modelu A4 B5 - w B6 występuje jedynie Super Touring do zawieszenia standardowego albo sportowego :wink4:TOM77 ma jak dotąd najlepsze ceny - pozdrawiam

kolego a powiedzmi zawiecha 1-be to jest sport czy standard jeszcze pozdr[br]Dopisany: 13 Lipiec 2010, 21:35_________________________________________________ewentualnie z bilsteina odpowiednik cos bys poradzil bo mam dylemat

Opublikowano

kolego a powiedzmi zawiecha 1-be to jest sport czy standard jeszcze pozdr

Toć napisałem ci wyżej jakie oznaczenia mają poszczególne zawiechy... Standard to 1BA.

I naprawdę zagadaj do Toma, to nie tylko sprzedawca ale i nasz kolega z forum i nie będzie ci chciał wcisnąć kitu. Zapytasz się o Blisteina to ci doradzi co lepiej...

Opublikowano

kolego a powiedzmi zawiecha 1-be to jest sport czy standard jeszcze pozdr[br]Dopisany: 13 Lipiec 2010, 21:35_________________________________________________ewentualnie z bilsteina odpowiednik cos bys poradzil bo mam dylemat

jak napisał dziadek - 1BE to pseudo sportowe zawieszenie, tzw usportowione - lekko utwardzone (-20mm). Bardziej sportowe jest 1BV, które jest naprawdę sporo twardsze od 1BE. Na allegro jest w tej chwili komplet nowych z naklejkami za 1200pln - bardzo dobra cena jeśli chcesz :good: Niedawno sprzedawał je za 1600pln i jak widać nie poszły :decayed:

Jeśli chodzi o Bilstein'a, to masz do wyboru jedynie B4, albo B6. Pierwsze to zwykłe gazówki - odpowiednik standardowych, natomiast drugie to już wyższa półka i cena (ok 1600pln/kpl) Do wyboru masz jeszcze B8, ale to już amorek o skróconym skoku do obniżających i progresywnych sprężyn. Dodam tylko, że B6 już jest twardy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

czyli ten b6 bilstein bedzie 1-be jesli chodzi o twardosc porownujac to sachs np czy cos wiecej panowie i dzieki za wyjasnienia

jak napisał dziadek - 1BE to pseudo sportowe zawieszenie, tzw usportowione - lekko utwardzone (-20mm). Bardziej sportowe jest 1BV, które jest naprawdę sporo twardsze od 1BE. Na allegro jest w tej chwili komplet nowych z naklejkami za 1200pln - bardzo dobra cena jeśli chcesz :good: Niedawno sprzedawał je za 1600pln i jak widać nie poszły :decayed:

Jeśli chodzi o Bilstein'a, to masz do wyboru jedynie B4, albo B6. Pierwsze to zwykłe gazówki - odpowiednik standardowych, natomiast drugie to już wyższa półka i cena (ok 1600pln/kpl) Do wyboru masz jeszcze B8, ale to już amorek o skróconym skoku do obniżających i progresywnych sprężyn. Dodam tylko, że B6 już jest twardy :wink4:

Opublikowano

Ja właśnie wymieniałem amory ale z tyłu.

Odboje gumowe można kupić dużo taniej od passata, bo po co przepłacać za kawałek gumy, ja kupowałem w sklepiku z częsciami skody, na miejscu, żeby było łatwo wymienić w razie czego.

A amory to od TOM77

Opublikowano
  • Autor

witam panowie powiedzcie mi jeszcze na temat tych amorow podobno niema tych advantage do b6 ale jeden gosc z hurtowni powiedzial mi ze byly ale jak narazie juz ich niema w ofercie :> natomiast so jeszcze performance sport z sachsa i one sa podobno twardsze jak te advantage i podchodza pod serie cos skorygujecie doradzicie hmm pozdr