Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Szarpanie lewarkiem zmiany biegów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, a mianowicie np. podczas ruszaniu w przód lub w tył, lub przy dodawaniu i puszczaniu gazu, lewarek rusza się w przód i tył. Czy to oznaka zużytych poduszek pod skrzynią?

Opublikowano

Nie koniecznie tylko poduszki skrzyni. Możesz mieć do wymiany całe zawieszenie układu napędowego. Poduszki silnika również zużywają się w wyniku drgań przenoszonych przez półośki. ja miałem zużytą prawa poduszkę pod silnikiem i lewą pod skrzynią w stopniu widocznym. A tak naprawdę po wymianie zobaczyłem różnicę.

Opublikowano

prawie w kazdym aucie przy przebiegu okolo 200.000 jest takie zjawisko

Opublikowano
  • Autor

Czym to jest spowodowane?

Opublikowano

Czym to jest spowodowane?

Naturalnym zużyciem eksploatacyjnym.

Opublikowano
  • Autor

Heh no ale może dokładniej? Jakiś części?

Opublikowano

Heh no ale może dokładniej? Jakiś części?

Z pozycji komputera trudno sugerować ci wymianę części. W moim przypadku przy takich objawach wymieniłem poduszki pod skrzynią oraz pod silnikiem i problem minął ale byłem pewien tego, że nadają się do wymiany. Gdzie mechanik polecany na tym forum widział te pod skrzynia i stwierdził, że są w bardzo dobrym stanie. Handlarze twierdzą, że na diesla 200 tkm podobno wrażenia nie robi ale dotyczy to silnika a osprzęt praktycznie jest w różnym stopniu zużyty i kolejnej 100-tki już nie wytrzyma. Zwróć uwagę na stan poduszek zwłaszcza lewej skrzyni i dwóch pod silnikiem. Jeżeli w dolnej części poduszek silnika w okolicach śrub mocujących będziesz miał krople oleju koloru czerwonego to nadają się do wymiany.

Opublikowano

kazdy silnik dobrze dbany pokona 500.000 ale czescie juz nie wiec im styarszy samocho i wiekszy przebieg tym wiecej czesci do wymiany i to jest naturalne. wymien poduchy i moze sie poprawi. poza tym w skrzyniu u gory jest taka choinka/gruszka czy jak to sie nazywa i to tez mozna wymienic, ale to jest ratunkiem na luz lewarka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi też lekko pracuję lewarek i mam powyżej 200 tys km no niestety jak sie ma kasę kupuję się wtedy nowy samochód lub 2 letni i nic nie drga nie rusza się i nie piszczy :naughty: