marcinusss Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam wszystkich mój problem polega na tym iż mam od dzisiaj problem z wyswietlaczem od automatycznej skrzyni biegów PRND432 -wszystko to się pali jednolicie a wcześniej paliło sie np.tylko D lub R zależy co robiłem.Chciałbym nadmienić,że auto jedzie normalnie i zmienia biegi niewyczuwalnie.Wczoraj ostro je myłem wodą z węża ale przecież z góry tylko i chłodnice od komarów wymyłem(nie karcherem).po za tym byłem pod autem i wszystkie kable idące do skrzyni są OK.Sprawdziłem także wszystkie bezpieczniki i jeden 15 Amper był przepalony,wymieniłem na nowy ale nic nie dało.Wygląda to na jakieś zwarcie albo brak odczytu ze skrzyni w jakim połozeniu jest dźwignia zmiany biegów.Czy ktoś miał już taki problem w automacie?Wiem że te auta potrafią się same "naprawiać"mimo to proszę o radę.Pozdrawiam Marcin. ;(
Thom4s Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 Włączył się tryb awaryjny. Było o tym wiele razy, poszukaj na forum.
marcinusss Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Opublikowano 16 Lipca 2010 Chyba tak się stało przejechałem się teraz i nie wbija na 5-tkę ,jedzie od jedynki do czwórki.Czy wystarczy dolać oleju??Nie dolewany był przez pare lat.Po za tym w instrukcji od tego auta pisze,że w tej skrzyni nie przewiduje się wymiany oleju, tylko sprawdzanie stanu i ewentualne uzupełnienie.Czy przyczyną moze być zbyt niski stan oleju? [br]Dopisany: 16 Lipiec 2010, 00:47_________________________________________________Jeszcze jedno otóż stało się to od razu po obfitym długotrwałym myciu wodą wczoraj wieczorem potem wstawiłem do garażu a rano od razu tryb awaryjny... może zamókł sterownik?Czy wie ktoś gdzie jest w a4 sterownik skrzyni biegów?Czytałem,że w Audi 80 jest pod nogami pasażera a ja tam właśnie mam mokro..czy w a4 tez tam jest?[br]Dopisany: 16 Lipiec 2010, 01:09_________________________________________________Dobra jade na kompa bo się nie doczekam odpowiedzi[br]Dopisany: 16 Lipiec 2010, 12:58_________________________________________________Po podłączeniu pod vaga 3 błędy:00296 przełącznik redukcji obwód systemu zwarty do masy.00293 pozycja przełącznika.00526 przełącznik bezpieczeństwa/hamulec sygnał niezgody.Po wystawieniu auta na słońcu (3 godziny)i wykasowaniu błędów problem zniknął (zrobiłem 150 km) i jest OK,tak że musiała się tam gdzieś dostać woda i wbiły się błędy po wyschnięciu i wykasowaniu błędów problemu nie ma.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi