Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Prosze o sprawdzenie (dopasowania felgi + opony)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do B6 nie pasują 16" już wcześniej Ci o tym pisaliśmy :wink4: 16 to tylko ori,jakie fabryka z autem wypuściła,kupując inne felgi-robi się to po to,żeby auto wyglądało lepiej,nowocześniej et cetera...-to już 17 lepiej i wyżej,ale ja proponuję 18",bo jeśli do tego masz seryjne zawieszenie-to będzie to wyglądać niezawesoło,a jesli jest już obniżona-to tym bardziej nie masakrowałbym auta fikuśnymi 16"...takie moje zdanie

Opublikowano

Przede wszystkim to musisz zobaczyc jaki jest wymagany index ladownosci dla twojego auta na oskach, nastepnie porownac z indeksem opony i felgi.

Opona ta ma index 91 czyli 615kgx2=1230kg na oske. Dane felg nie sa nigdzie podane na tej stronie.

Opublikowano
  • Autor

kurde nie wiedziałem, że kupowanie alufelg jest takie wkurzające.

@domjenick: tak wiem i dziękuje za rady, problem w tym, że nie mam kasy na 17tki i patrząc na stan dróg po których się poruszam to może i nawet dobrze.

PS. czy na stronie felgi.pl są jakieś felgi ori 16tki?

Opublikowano

kurde nie wiedziałem, że kupowanie alufelg jest takie wkurzające.

@domjenick: tak wiem i dziękuje za rady, problem w tym, że nie mam kasy na 17tki i patrząc na stan dróg po których się poruszam to może i nawet dobrze.

PS. czy na stronie felgi.pl są jakieś felgi ori 16tki?

Nie jest wkurzajace, trzeba tylko porownac kilka danych czy felgi sie nadaja i tyle. Wiele osob tego nie robi a pozniej placza, ze im sie felgi pokrzywily, ze obcieraja itp.

Jakby nie bylo, jak idziesz kupic ubranie to tez nie patrzysz tylko na wyglad i bierzesz pierwszy leprzy ciuch, ktory jest w zasiegu reki, tylko kierujesz sie rozmiarami :wink4:

Opublikowano

jeśli nie masz pieniędzy na nowe 17" czy 18" -poczekaj,aż uzbierasz i kupisz fajny wzór w tych rozmiarach-efekt będzie zadawlający- chyba,że się zdecydujesz ,na jakieś z drugiej ręki-też można trafić fajne :wink4: i na pewno taniej,co do polskich dróg-nie przesadzałbym-19" to już do spokojnej jazdy-ale 17" ,czy 18"-jest dobrze :wink4:

Opublikowano
  • Autor

domjenick: problem w tym, że ja dopiero kupiłem auto i nie mam żadnych innych felg :( (tylko 15tki na ktorych sa zimowki)

Opublikowano

domjenick: problem w tym, że ja dopiero kupiłem auto i nie mam żadnych innych felg :( (tylko 15tki na ktorych sa zimowki)

nie kupuj nic na siłę,bo będziesz żałować zakupu ,a potem,jak kupisz 16"-będziesz mieć problem ze sprzedaniem tego...
Opublikowano
  • Autor

domjenick: tak czy siak muszę kupić opony na lato i jakieś felgi bo nie mam jak jeździć :confused4:

Opublikowano

domjenick: tak czy siak muszę kupić opony na lato i jakieś felgi bo nie mam jak jeździć :confused4:

to kup najtańsze opony-na lato Ci wystarcza,bo na zimę i tak będziesz zmieniac-odłóż pieniądze na większe felgi-nie śpiesz się,bo pospiech jest złym doradcą,szczególnie w sprawach kupna- czegokolwiek...