Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie większe wtryski do 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proszę o info zamierzam zmienic wtryski na większe jakie mam kupic żeby powolutku zwiększac moc

Opublikowano

Ja będę miał za niedługo do sprzedania Bosch 380CC( idealne do modzenia od 200-300KM), pasują p&p. Stan idealny. Cena 600zł.

Opublikowano
  • Autor

ok to odezwij się jak już bedą do sprzedania, a mam jeszcze pytanko odnośnie przepływki z vr6 pasuje on numerami pod ori przepływkę? i czy po zainstalowania downpipe komp nie zdziknie bez kata? i czy to coś da?

Opublikowano

i czy po zainstalowania downpipe komp nie zdziknie bez kata? i czy to coś da?

odetkasz turbo :good:[br]Dopisany: 25 Lipiec 2010, 12:00_________________________________________________

Ja będę miał za niedługo do sprzedania Bosch 380CC( idealne do modzenia od 200-300KM), pasują p&p. Stan idealny. Cena 600zł.

mi to powinienes zaproponować :decayed:

Opublikowano

ok to odezwij się jak już bedą do sprzedania, a mam jeszcze pytanko odnośnie przepływki z vr6 pasuje on numerami pod ori przepływkę? i czy po zainstalowania downpipe komp nie zdziknie bez kata? i czy to coś da?

Z VR6 wsadzasz samą rurkę- obudowę, wkład mierzący pozostaje ori z AEB- tylko uwaga!! trza zrobić kalibrację przy strojeniu. Nie polecam tak jeździć bez strojenia. Wywalaj kata, turbo będzie lżej, komp nie ma nic przeciwko.

Opublikowano
  • Autor

OK dzieki za radę ,czyli w pierwszej kolejności bay bay kat , potem etryski większy IC , strojenie i zastanawiam sie jeszcze nad sztywnym dolotem , zabrałem sie za to ponieważ auto duzo na 18 calach straciło w przeciwienstwie do 16, a mam silnik wyciagnięty (auto do lakiernika) i lepiej bedzie się wyciągac kata i czyszczenie odmy też mnie czeka bo jest ulana, szukam jeszcze zaworu DV podobno z TT polecają?

Opublikowano

DV 710N

Opublikowano

auto duzo na 18 calach straciło w przeciwienstwie do 16

Albo lans, albo osiągi :naughty: Twoje 18" pewnie ciężkie są.

Co do sztywnego dolotu to, to podstawa. Poczytaj na forum.

Opublikowano
  • Autor

dokładnie 18 są strasznie ciezkie tak samo miałem zawieszenie obnizające to po jakims czasie poluzowała mi sie deska rozdzielcza z drgań, wymieniłem na serię, nie na nasze szlachetne drogi,szukam max 17 i wtedy zawias 1be wystarczy,[br]Dopisany: 25 Lipiec 2010, 12:15_________________________________________________a co sadzicie o tym???

http://allegro.pl/item1150239131_zawor_upustowy_dv_properfekt_bov_turbo_vw_audi.html

Opublikowano

potem etryski

do samego softu nie musisz zmieniać :wink4:

szukam jeszcze zaworu DV podobno z TT polecają?

od jakiegoś czasu nie ma różnicy w zaworach do 1.8T , wszystkie są takie same :wink4:

zastanawiam sie jeszcze nad sztywnym dolotem

to jest podstawa :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a jak to się wszystko ma do seryjnego tumika ?

Opublikowano

mozesz mieć wahania obrotów , nie lepiej założyć stożek ITG ???? bedziesz miał lepszy dopływ powietrza , no i psyt psyt :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

a jak to się wszystko ma do seryjnego tumika ?

do samego softu mozesz zostawić ori wydech , ja mam założony DP zamiast kata i spełnia swoją role , mozna wyciąć srodkowy ale nie jest to konieczne , przy grubszych modach np. K04 zalea sie wymiane wydechu na kwas

Opublikowano
  • Autor

gdzie taki stożek mozna zakupic bo na allegro nie znalazłem chyba że źle szukam :embarrassed: [br]Dopisany: 25 Lipiec 2010, 12:32_________________________________________________http://allegro.pl/item1161901827_filtr_stozkowy_simota_dolot_240km_zaimpregnowany.html

Opublikowano

stary zmień dostawce z allegro na coś bardziej poważnego , prosze : http://www.re5pect.pl/

a itg to : http://www.re5pect.pl/index.php?cat_id=361[br]Dopisany: 25 Lipiec 2010, 12:40_________________________________________________

jak chcesz kupić nową przepływke to zakładaj simote :wink4:

do itg musisz dokupić olejek JDR-2 , myć filtr co 10.000km i nasączać go olejkiem :good:

Opublikowano
  • Autor

ok jeszcze raz dzięki

Opublikowano

Dlaczego? :mysli:

czytałem gdzies takie opinie , falujace obroty , gaszenie silnika na postoju np. światła.

a czym on sie gregor w zasadzie rózni od seryjnej DV-ki ??? tym ze przyjmie wieksze cisnienie i inny dzwiek ??? to wszystko ???

Opublikowano

Dlaczego? :mysli:

czytałem gdzies takie opinie , falujace obroty , gaszenie silnika na postoju np. światła.

a czym on sie gregor w zasadzie rózni od seryjnej DV-ki ??? tym ze przyjmie wieksze cisnienie i inny dzwiek ??? to wszystko ???

Moskal ten DV z aukcji to normalny DV tylko, że metalowy :naughty: Tak więc będzie działał tak jak seryjny, nie będzie żadnego falowania, czy zalewania silnika :wink4:

Opublikowano

ja tam bym zalozyl 710N

Opublikowano
  • Autor

kolego a gdzie mogę zakupic taki zawór 710N i czym on się charakteryzuje jakie zmiany?