Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Ile głośników standardowo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w tytule. U mnie nie ma głośników w tylnych drzwiach i także brak przewodów przy wtyczce do radia. Czy to możliwe że tak było od nowości?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mozliwe ze ilosc glosnikow zalezy od wersii wyposazenia. ja tak samo mialem w passacie b5.

Opublikowano

Najuboższe wersje miały tylko 4 głośniki (po 2 w przednich drzwiach) - pasywne, zasilane z radia.

Klasę wyżej masz Audi Sound System - 10 głośników, przednie drzwi i głośnik centralny w desce rozdzielczej paswyne (zasilane z radia), głośniki w tylnych drzwiach oraz woofer aktywne (podpięte do osobnego wzmacniacza). Łączna moc zestawu 150W

Najlepszy seryjny system audio montowany w nadwoziu B6 i B7 to Bose Surround System - także 10 głośników z tym że wszystkie aktywne (zasilane ze wzmacniacza). Łączna moc zestawu 215W.

Opublikowano

Najuboższe wersje miały tylko 4 głośniki (po 2 w przednich drzwiach) - pasywne, zasilane z radia.

Klasę wyżej masz Audi Sound System - 10 głośników, przednie drzwi i głośnik centralny w desce rozdzielczej paswyne (zasilane z radia), głośniki w tylnych drzwiach oraz woofer aktywne (podpięte do osobnego wzmacniacza). Łączna moc zestawu 150W

Najlepszy seryjny system audio montowany w nadwoziu B6 i B7 to Bose Surround System - także 10 głośników z tym że wszystkie aktywne (zasilane ze wzmacniacza). Łączna moc zestawu 215W.

Czyli prawdopodobnie moje 8 głośników w drzwiach wpięte bez wzmaka pod nieori radio to napewno dorabiane? Właśnie dorwałem concerta i czeka mnie trochę przeróbek.

Opublikowano

Ja u siebie mam 4 głośniki tylko na przodzie...wiec niestety ale to możliwe że tak ubogo:)

Opublikowano
  • Autor

Przewody trzeba przeciągać, czy już sa i tylko podłączyć głośniki?

Opublikowano

u mnie po rozebraniu tylnego boczka nie bylo przewodow;/ wiec mniemam ze u Ciebie podobnie ich nie będzie...

Opublikowano
  • Autor

A żeby założyć centralny głośnik to muszę ściągać deskę rozdzielczą?

Opublikowano

Nie - wyciągasz czujnik nasłonecznienia (osłona a potem 1 śruba) i masz dostęp do śruby mocującej kratkę. Jak ją zdemontujesz - uzyskasz dostęp do kolejnych dwóch śrub mocujących głośnik centralny.

• 5 lat później...
Opublikowano

Przepraszam za poruszenie tematu z przed wieków, ale nie chciałem zaśmiecać forum i chciałem się o coś was zapytać, a więc proszę o wyrozumiałość i pytanie brzmi:

Panowie czy jest to możliwe że u mnie są tylko 2 głośniki, a z tyłu po zdjęciu boczka dziury na głośniki są zaślepione oryginalną pianką wygłuszająca i czy jest opcja abym dokupił takie oryginalne głośniki i wpiął się w tą kostkę w drzwiach czy muszę przeciągać kable i czy może ktoś przed sprzedażną zabrał sobie te z tylnych drzwi?? Kolega P.S Bart-S napisał że najuboższe wersje miały 4 i to mi daje do myślenia

Opublikowano

tak miały 4 głośniki tyle że miałeś jeden średnio tonowy na dole i wysoko tonowy prawie przy szybie w drzwiach. możliwe że tak jest że jest tam u ciebie pianka. musisz sprawdzić czy masz tam taką kostke i czy masz kostke przy radiu gdzie są piny na reszte glośników.