Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kto czyta Auto świat? bo.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znalazłem na AKP cos takiego:

"Witam

pyt: Czy ktos sie orientuje czy w Austrii rzeczywiscie zabronione jest ,,posiadanie gotowego do uzycia radia CB w samochodzie,, wg Auto Swiat-a

odp; A kto czyta tego szmatławca (np w tescie lepsza skoda od A4 ) Co to tematu nie ma żadnych problemów ""

i mam pytanie bo nie wiem o jaką skodę chodzi i o jaki model a4 ale czy skoda naprawde w "ich" teście była lepsza.mam nadzieję że nie wywołam tym tematem jakiejś burzy...

Opublikowano

Ale który to numer, przejrzałem kilka w necie z czerwca i lipca i nie widze :mysli:

Opublikowano

Ale który to numer, przejrzałem kilka w necie z czerwca i lipca i nie widze :mysli:

no własnie nie wiem w którym to było.

Opublikowano

Chodzilo im o nowa Octavie i o B7 :chytry: oba w kombi.. :rolleyes:

Opublikowano

A co to CB kałach czy co :polew:

watpie by porownywali Octavie do A4 :mysli:

W sumie .. Okta=A3 8L = Seat Leon

No czaje porownanie A4 do PAssata .. poszperam z ciekawosci :mysli:

Opublikowano

Tylko takie porownanie wchodzi w gre. Bo co innego? Wielkosciowo to jeszcze by mogli porownac tylko Superba z A6.. :rolleyes: ale to na pewno byla Octavia i B7 bo mam ten numer.. oba w 2.0 TDI. :przebiegly:

Opublikowano

Tylko takie porownanie wchodzi w gre. Bo co innego? Wielkosciowo to jeszcze by mogli porownac tylko Superba z A6.. :rolleyes: ale to na pewno byla Octavia i B7 bo mam ten numer.. oba w 2.0 TDI. :przebiegly:

no i co skoda wygrywa? to chyba będzie to bo musi być a4.

Opublikowano

Wg AS Skoda lepsza.. Tzn dostajemy prawie to samo za nizsza cene.. :chytry:

Ciekawe nie..? :polew:

Opublikowano

no i co skoda wygrywa? to chyba będzie to bo musi być a4.

Ciekawe jak ocenili obydwa auta i na czym polegała wyzszosc Skody ? :mysli:

YKK- masz pod reka numer ?[br]Dopisany: Sierpień 17, 2007, 09:38:41 _________________________________________________Tylko za cene ??

Opublikowano

to normalne że skoda tańsza.

Opublikowano

Pod reka nie mam.. Musialbym poszukac.. No oceniali rozne rzeczy. Ale i tak w koncu wszystko sie sprowadzalo do ceny i co w podstawowej wersji dostajemy.. :rolleyes:

Opublikowano

ja czytam regularnie "MOTOR"- co poniedziałek

...

"Witam

pyt: Czy ktos sie orientuje czy w Austrii rzeczywiscie zabronione jest ,,posiadanie gotowego do uzycia radia CB w samochodzie,, wg Auto Swiat-a

...

w MOTOR'ze też niedawno był test cbików i cos tam jeszcze pamiętam to było że zabronione jest właśnie używanie ale czy to była austria czy szwajcaria to musiałbym dobrze poszukać :disgust: :disgust:

Opublikowano

Dajcie spokój pewnie piszący artykuł jeździ skodziną w dodatku służbową.... Co za porównanie : Skoda kontra AUDI :wallbash: Żenua... Nie zamieniłbym swojej Audicy z 98 r. na nową Skodę... :a4fan:

Opublikowano

Orientujecie sie jak jest z CB w Hollandii ??

Chyba to był mało obiektywny test ...

Opublikowano

Tu jest chyba ten artykuł

http://www.auto-swiat.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=13462[br]Dopisany: 17 Sierpień 2007, 22:53 _________________________________________________A tu text

Octavia czy A4?

Skoda ma ten sam silnik, przestronniejsze wnętrze oraz większy bagażnik. Czy atutem Audi jest tylko prestiż?

Nie, nie tylko. Od pierwszego kontaktu z wn'trzem A4 mamy wrażenie przebywania w aucie wysokiej klasy i jakości. Wzorowa ergonomia miejsca kierowcy, rewelacyjne tworzywa i bardzo charakterystyczny, stonowany styl. O ile sportowy charakter Skodzie nadają połyskujące, plastikowe imitacje aluminium, o tyle w Audi styliści mieli więcej do powiedzenia. Spory dylemat przynosi porównanie przestronności i zdolności przewozowych obu aut. Audi ma przewagę zaledwie centymetra w ilości miejsca na nogi kierowcy, którą można spokojnie pominąć. Za to na tylnej kanapie wygodniej jechać w czeskim aucie, a różnica będzie tym bardziej odczuwalna, im wyżsi są pasażerowie, bowiem w Octavii jest znacznie więcej miejsca nad ich głowami. Porównanie bagażników (a w kombi wypada

o nich wspomnieć) to dla Audi kompromitacja. Przy normalnym położeniu tylnych kanap do Skody zmieści się 140 l więcej! Skoro walory praktyczne nie przyniosą Audi zwycięstwa, to może pomogą mu właściwości jezdne? Niekoniecznie. Jeżeli ktoś jest amatorem jazdy zrywami, lepiej poczuje się w Skodzie. Jest w niej wyraźnie głośniej niż w Audi (w A4 silnik ustawiono wzdłużnie, co pozwala na lepsze wyciszenie go), wydech ma bardziej drapieżny ton, a auto waży mniej o ponad 100 kg. Trudno tego nie poczuć, tym bardziej, że A4 jest znacznie dostojniejsze, cichsze i nieco mniej twardo zawieszone od Skody.

Jeżeli starczy funduszy, wybór pozostaje kwestią gustu. Oba auta są udane i ciekawe, choć drogie.

Jeden drapieżny, drugi prestiżowy

Czy jest sens przepłacać za coś, co na papierze wygląda gorzej od szybszej i pojemniejszej Skody? Jeżeli tylko kogoś stać, Audi będzie dobrym zakupem, który przybliży posiadacza do motoryzacyjnej perfekcji. Skoda sprawdzi się jako rodzinne kombi, ale też nadaje się do szaleństw po krętych trasach. W kieszeni zostaje 40 tys. zł!

Opublikowano
Jeden drapieżny, drugi prestiżowy

:polew:

Skoda i drapieznosc.. :D

Opublikowano

W kieszeni moze zostaje i 40 tys zl, ale kilka lat, wyjdzie nowa skoda i bedzie w cenie starego audi, ktore i tak bedzie zawsze lepsze, i jak ono pisal - skoda jest dla pedofilów :polew:

Opublikowano

W kieszeni moze zostaje i 40 tys zl, ale kilka lat, wyjdzie nowa skoda i bedzie w cenie starego audi, ktore i tak bedzie zawsze lepsze, i jak ono pisal - skoda jest dla pedofilów :polew:

tego tekstu ONO nie chciałem wczoraj wpisywac w pierwszym poście, czekałem aż ktoś to przypomnie w trakcie dyskusji. i prosze jest ;) ;)

Opublikowano

Śkoda gadać o plastikowych autkach :decayed :bicz2: :bicz2: