Ysiak Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Witam, Zapewne zaraz sprowadzicie mnie na ziemie ale warto zapytać Miałem wcześniej w mojej B7 tzw. małą navi (BNS4.2) obecnie mam zamontowany RNS i pozostał mi panelik sterowania którego zdjęcie poniżej załączam. Jako że w tym momencie jedynym działającym aczkolwiek niepotrzebnym mi elementem (obsługę fis mam w manetce) jest gałeczka w tym panelu chciałbym wykorzystać pozostałe 4 przyciski do jakiś swoich bliżej nie określonych celów - np podłączenie elektroniki z CB radia do sterowania kanałami i volumem oczywiście o ile cb radio realizowało by to za pomocą mikrostyków (dwa przyciski +,- do voluma i dwa do kanał up/down). Oczywiście pomysłów na zastosowanie można znaleźć więcej. Nie rozpisując więcej moje pytania brzmią: - czy da się wykorzystać pozostałe przyciski (w prosty sposób nie rozlutowując elektroniki) wpinając się w odpowiednie piny (pinów jest 10 albo 8 zdjęcia niestety nie mam) - czy posiada ktoś schemat/rozpiskę pinów z kostki wchodzącej do panelu. Jedyne co chciałbym zachować z obecnego stanu tego panelu do podświetlanie ;P
ghost1717 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 A ja jestem ciekaw czy taki panel zagadal by z moim RNS-e ??
Ysiak Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ta opcja też była by fajna jeśli te 4 przyciski odpowiadały by 4 na RNS + kółko oczywiście obsługa menu ale podobno nie ma takiej możliwości więc chciałbym użyć go w innym celu
Rekomendowane odpowiedzi