Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Mój przykładowy sprzet do a4 b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich chciałem przedstawić wam co mam zamiar zamontować w swojej audi i prosiłbym o rade, poprawki które pomogły by mi osiągnąć oczekiwaną jakość dźwięku o to co mam na oku.........

ALPINE IDA-X jednostka sterująca cena 1300 zł

nA0UA.jpg

głośniki przednie ALPINE SPG-13CS cena 300 zł

BkCCS.jpg

głośniki tylnie ALPINE SPR-17C cena 350 zł

y2vMA.jpg

i do tego wzmaka BLAUPUNKT GTA 480 cena ok 600 zł

BlaxS.jpg

prosiłbym was o rade czy to dobry wybór rozważę każdą propozycje ;)

Opublikowano

radio eeeee :no: chyba że lubisz świecidełka zamiast dobrego brzmienia?

Przód raczej bez szału, lepiej wycofać tył i kupić lepszy przód (po co ci z tyło koaxial?)

Do tego dokupić maty i zrobić dobrze furtki pod system przedni. A piec w tej cenie kupisz dużo lepszy w używce - stare szkoły Audisona, Sonego, Kenwooda, Alpine'a, Philipsa.

PS: wszystkie klocki mają być nowe?

Opublikowano

co do radia jeśli chcesz ALPINE to szukaj serii CDA np.cda9812RR czrne z czerwonym podświetlaniem i technicznie też na dobrym poziomie

co do reszty jak kolega wcześniej

napisz ile chcesz na to przeznaczyć?

Opublikowano

hmm jeżeli mogę dwa zdania... miałem 9812 i niestety ale :gwizdanie: :blink: nie jest to najlepszy wybór! Lepszy byłby 7893 i to dużo jeżeli chodzi o górę jest mniej ,,krzykliwa" i ,,ostra" a co do serii CDA to owszem jest to wyższa półka niż CDE! Szukałbym jednak coś z oldów Alpine'a i CLariona czyli stare poczciwe Decki. Jeżeli zaś chciałbyś koniecznie mp3 możesz też się rozejrzeć za modelami Kenwooda! Wszystko zależy od muzyki jakiej słuchasz, budżetu, pozostałych klocków itd.

Opublikowano

jeśli chodzi o to radio to już właśnie zakupiłem x 305 bo miałem okazje kupić za połowe ceny 670 zł (oczywiscie nowe z gwarancja)

(...)

Proponuje przyjrzeć się bliżej temu egzemplarzowi , ponieważ model Alpine iDA-X305R katalogowo kosztuje 1599zl i nikt z polskich dystrybutorów nie zakupi tego modelu w takiej cenie (czyt. nie otrzyma odpowiedniego rabatu) aby sprzedać go jako egzemplarz nowy z gwarancja za 670zl. Takich cudów nie ma nawet w Erze. Jest wiele zestawów głośnikowych lepszych brzmieniowo od Alpine (np. Morel Maximus) , jest wiele wzmacniaczy lepszych brzmieniowo od Blaupunkta ( np. Focal Solid). O poprawnym wytłumieniu drzwi w Twoim modelu A4 , z przeciętnym budżetem radze zapomnieć bo są to jedne z trudniejszych drzwi do poprawnej aplikacji głośnika.

Opublikowano

Hertz HSK 165 - ok 450zł

Audison VR 209 - ok 650zł

zostaje na kabelki i maty 400zł. Myślę po zrobieniu dobrze furtek pod HSK odwdzięczą się niezłym Kickiem spod VR'a!

Opublikowano

a może zamiast tych hertzów powerbass ES-6C

znalazłem dzisiaj na allegro od 150zł

Opublikowano

w 3 autach zawsze miałem hertze i każdemu mogę je śmiało polecić :decayed:

Opublikowano

PB to jednak troszkę gorsze grajki, oczywiście nie ujmując tej wersji bo to chyba najbardziej udana z powerków w cenie!

Opublikowano

Ja bym całkowicie zmienił ten zestaw :gwizdanie:

Po pierwsze radio, jeśli chcesz koniecznie Alpine z serii IDA-X to nie kupuj tego modelu iDA-X305S tylko iDA-X311RR bo praktycznie w środku jest to samo tylko dlaczego kosztuję 2 razy więcej niż 311ka :?:

Bo ma wyświetlacz Bio-Lite który w cholere kosztuje przy produkcji a tak to masz to samo resztę, kable na Iphona, Ipoda czy usb, możliwość rozbudowy o bluetooth'a itd minimalna tylko moc 4 x 45W przy 311RR a 4 x 50W przy 305.

A teraz pytanie z innej beczki, wymieniałeś już szybę w aucie po wkradnięciu :?: :naughty:

model 305 jak i poprzednik Nie mają ściąganych wyświetlaczy Bio-Lite :!: :!: :!:

Wiem co mówię bo sprzedałem parę takich sztuk a później wracali do mnie zrozpaczeni klienci po nowe tylko nie z takim wyświetlaczem :gwizdanie:

Ja Ci proponuję w takiej samej kwocie a nawet taniej kupienia Alpine który przebija praktycznie ten model pod każdym względem (sam planuję go kupić tylko czekam na dobrą cenę od przedstawiciela Alpine :decayed:)

http://www.alpine.com.pl/produkty/product-singleview/cd-head-units/cda-117ri.html

Co do głośników:

Na pewno chcesz ładować 130mm na przodzie a nie lepiej 165mm tylko założyć trzeba dystanse z MDF'u i po sprawie, (wcześniej polecam przytłumić drzwi matami dla lepszego efektu)

Alpine dobre robi Radia ale już gorzej z głośnikami, sam to usłyszałem na szkoleniu w tej firmie :)

Moje typy głośników:

1 - http://allegro.pl/item1169044536_zestaw_hertz_hsk_165_250_w_oryginal_promocja.html

2 - http://www.powe.com.pl/product_info.php/products_id/249

3 - http://www.audiosklep.pl/?zobacz=2856&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-08&utm_content=2856

4 - http://allegro.pl/item1182069198_audio_system_radion165_legendarnysystem_wroclaw.html

Dla mnie 2 ostatnie są najlepszymi typami :wink4:

Pozdrawiam