Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] FIS, samoczynny reset wszystkich wartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem z FISem, który samoczynnie sie resetuje, dzieje sie to zazwyczaj po nocy, czasami rano jest ok, nie skasowany, ale to rzadko jest, najczęściej same zera.

Razem z fisem (wszystkie wartości) kasuje się też wartość przebiegu dziennego. Co może sie dziać??

Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano

Witam.Ja tak miałem zimą.Rano licznik był wyzerowany.Słyszałem że to może być wina akumulatora-na wyczerpaniu,ale odpalałem autko bez problemu.Podładuj może aku i sprawdz czy pomogło :)

Opublikowano
  • Autor

Witam.Ja tak miałem zimą.Rano licznik był wyzerowany.Słyszałem że to może być wina akumulatora-na wyczerpaniu,ale odpalałem autko bez problemu.Podładuj może aku i sprawdz czy pomogło :)

Podobną sugestie słyszałem. Dzięki, w nocy dodam mu mocy :)[br]Dopisany: 09 Sierpień 2010, 11:32_________________________________________________Skojarzyłem kilka faktów (bardzo optymistycznie, ale co tam), czy mocno padnięty akumulator może powodować kasowanie komp. pokładowego i sporadyczne wyskakiwanie błedów na FISie?? Czasami przy odpalaniu brzęczy i wyświetla się ikonka jakby hamulec postojowy był zaciągnięty, nie ma reguły, robi to losowo niezależnie od sytuacji, do tego opisałem w innym temacie wyskakujące błędy o niskim ciśnieniu/poziomie oleju w silniku (2-3 razy tak sie stało po jeździe ok 30-40km i po chwili ostrzeżenie znikało jakby gdyby nic)... 3 usterki sygnalizowane przez zegary/FIS, może to po prostu skutki innej usterki (rozładowany aku) ?

Ale ze mnie optymista :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

heh jak dla mnie to masz gdzieś jakieś zwarcie np. na kostce, miałem podobnie w innym aucie i zapłaciłem elektrykowi 20 zł za 5 minut pracy :)

Opublikowano
  • Autor

Ciągnąc dalej, co może dodatkowo sygnalizować kontrolka '!' w kółku i dodatkowych nawiasach??

Taka jak od hamulców, ale piszczy losowo, średnio co 2 uruchomienie silnika, za to nigdy podczas jazdy.

Opublikowano

doładuj aku i wtedy sprawdź... robi ci rano jak aku jest "słabszy"

jak pojeździsz i doładuje to nie robi ...

Opublikowano
  • Autor

Chyba tak jest, wczoraj doładowałem ale bede musiał to częściej robić bo aerometr wskazuje zgon jednej celi. Ale to nie problem.

Opublikowano

Miałem dokładnie takie same objawy - wymieniłem akumulator i teraz mam spokój.

Pozdrawiam