Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zegar radiowy w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za kilka dziesiąt złotych czy jest sens sie bawic. Ja mam w domu zepsuty odbiornik ale nawet mi sie z nim bawic nie chce ;)

Opublikowano

rozumiem że szukać, kupić należy model:

8K0919145A

pozostałe modele są h...warte, czy tak?

Opublikowano

pozostałe modele są h...warte, czy tak?

lepiej bym tego nie ujoł:decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jak znajomi pytają co oznacza ta palma obok zegara to mówię że jest to zdalne namierzanie auta:decayed: Już kilka osób się nabrało:polew:

Opublikowano
Ja w robocie projektuję elektronikę a później ona jest zalewana zalewą chemoutwardzalną, która zaczyna się kruszyć jak się ją podgrzeje do około 100st.C, np. za pomocą opalarki takiej z gorącym powietrzem. Podejrzewam, że we wszystkich tych modułach kwarce siadają. Mają rozrzut +- 40% swojej znamionowej częstotliwości i dlatego raz działają a raz nie. Jeśli tam jest oczywiście kwarc. Coś musi na pewno być, bo układ do działania wykorzystuje trzy szyny. Masa, zasilanie i transmisję względem szyny masy. Więc albo jest zewnętrzny kwarc, który się rozjeżdża od wilgoci i temp. albo jest kwarc uruchomiony w samym uP (mikroprocesorze). Wówczas przy tym drugim rozwiązaniu, że kwarc ustawiany w uP, to wówczas nie kwarc byłby elementem newralgicznym. Może jakaś pojemność.

Może ktoś rozebrałby choćby kawałek tego ustrojstwa jak ma niedziałający. Zagrzać i spróbować delikatnie śrubokrętem kruszyć tą żywicę.

Specjalnie dla Ciebie rozebrałem moduł. Mój był pęknięty i po rozebraniu ukazała się płytka całkiem sparciała, piny zardzewiałe i cewka. Moim zdaniem jest nie do naprawienia (przynajmniej mój moduł).

Ponizej zdjęcia z rozbiórki.

Kupiłem używany z B8 4B0 919 145 B i odrazu palma sie pokazała, wszystko jest OK

DSC_0754.jpg

DSC_0756.jpg

DSC_0757.jpg

DSC_0758.jpg

DSC_0759.jpg

DSC_0760.jpg

DSC_0761.jpg

DSC_0765.jpg

Opublikowano

gdzie nad nogami kierowcy idzie wiązka od zegara radiowego??Bo

Pomiaru dokonujecie na wiązce elektrycznej modułu odbiornika -wiązka składa się z 3 przewodów:

- żółty (zasilanie 5V)

- brązowo/biały (masa)

- czerwono/zielony (sygnał)

i łatwiej będzie ściągnąć poleczkę pod kierownicą i sprawdzić po 3 kabelkach co i jak niż rozwalanie całego bagażnika łącznie z tuba i wzmakiem prawda

Opublikowano
gdzie nad nogami kierowcy idzie wiązka od zegara radiowego??Bo

Pomiaru dokonujecie na wiązce elektrycznej modułu odbiornika -wiązka składa się z 3 przewodów:

- żółty (zasilanie 5V)

- brązowo/biały (masa)

- czerwono/zielony (sygnał)

i łatwiej będzie ściągnąć poleczkę pod kierownicą i sprawdzić po 3 kabelkach co i jak niż rozwalanie całego bagażnika łącznie z tuba i wzmakiem prawda

W większości przypadkach jest uszkodzony moduł więc i tak trzeba go wyjąć i obejrzeć, do tego dochodzi wtyczka podrdzewiala więc i tak trzeba wszystko rozebrać i wyczyścić. Zmierzenie napięcia to tylko formalność.

Ale dobrze by było wiedzieć gdzie alternatywnie można by zmierzyć tę napięcia.

Opublikowano

DSC00464.jpg

Nie chciałem rozwalać pół bagażnika wiec ściągnąłem siedzisko tylnej kanapy i po prawej stronie z jednej z biegnących dwóch wiązek znalazłem 3 kabelki od zegarka radiowego czyli zasilanie ,mase i sygnał ale po przystawieniu próbówki i podłączeniu pod mase i zasilane żaróweczka w próbówce sie nie zapaliła (jest za małe napięcie?)czy w tej kwesti zamiast próbówki musi być miernik

Opublikowano

musi byc miernik:wink:

Opublikowano
http://s14.postimg.org/pxbu3vwq5/DSC00464.jpg

Nie chciałem rozwalać pół bagażnika wiec ściągnąłem siedzisko tylnej kanapy i po prawej stronie z jednej z biegnących dwóch wiązek znalazłem 3 kabelki od zegarka radiowego czyli zasilanie ,mase i sygnał ale po przystawieniu próbówki i podłączeniu pod mase i zasilane żaróweczka w próbówce sie nie zapaliła (jest za małe napięcie?)czy w tej kwesti zamiast próbówki musi być miernik

Tam jest ok 5V. Trzeba masę wziąć z brązowego kabelka bo z masą auta mi nie działało (dziwne trochę ale prawdziwe)

Najlepiej sprawdź miernikiem.

Opublikowano

TAK ROBIŁEM MASE BRAŁEM z brązowego kabelka musze miernikiem zobaczyć bo coś mi się wydaję ze moja próbówka jest od 6-24v a tam jest 5v

Opublikowano

rzeczywiście, tylko używkę kupić

Opublikowano

koledzy podpowiedzcie mi gdzie szukać w mojej audicy b6 1.8t q sedan tego modułu od zegarka? jak zakładałem hak i zdejmowałem zderzak i belkę to nic tam nie było. Auto z 2001r antentka jest tylko na teście licznika vagiem tak to sie nie świeci

Opublikowano
koledzy podpowiedzcie mi gdzie szukać w mojej audicy b6 1.8t q sedan tego modułu od zegarka? jak zakładałem hak i zdejmowałem zderzak i belkę to nic tam nie było. Auto z 2001r antentka jest tylko na teście licznika vagiem tak to sie nie świeci

Odkrec licznik i zobacz czy wogole masz podpieta kostke 4 pin w zegar. Jesli nie to w Twoim aucie nie ma instalacji pod radiowe sterowanie zegarkiem.

Opublikowano

wlepka i sprawdź czy masz kod.... np. U2A

albo podaj jaki masz, musi zacząc się na Uxx

Opublikowano

mam u1a, jak prześlę zdjęci wlepki to ktoś mi pomoże określić opcje tej furki ?

2014_02_20_1120.jpg

Opublikowano

U1A jak pamiętam to brak radiocontrol.

Jak msz ETKĘ możesz samemu wklepać sobie kody i odzczytać

Opublikowano

Tak dokładnie, U1A to brak zegara radiowego, u siebie ma dokładnie taką samą sytuację, zakupiłem moduł i wiązkę, trzeba przeciągnąć ją od licznika (z tyłu obudowy jest gniazdo) do tylnego zderzaka (jeśli chce mieć się to rozwiązane jak ori) lub w dowolne inne miejsce gdzie moduł odbiorczy będzie miał dobre warunki do odbioru sygnału, także jest to dosyć łatwe do wyrezania.

A dekoder kodów wyposażenia łatwo odnajdziesz wpisująć w google "kody wyposażenia audi a4"

Opublikowano

Czyli lipa. Dziekuje Panowie za pomoc. Nie będę inwestowal w zegarek wole kupić zmieniarke mp3 sterowaną z kierownicy. Ale dziwie sie że b6 i nie ma tej funkcji zegara radiowego. Jak to jest :)

Opublikowano

Bo nie wszystkie rynki mogą korzystać. Np UK, czy Portugalia.

A i nie wszyscy chcieli/wiedzieli o tej funkcji...