Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o sprawdzenie logów , prosze o wyrozumilosc to moje 1 logi prosze o uwagi i sugestie z gory dziekuje :wink4:

Grupa Dynamiczna: 000,001,003

8Ck0.jpg

Grupa Dynamiczna: 004,008,010

8YMi.jpg

Grupa Dynamiczna: 011

95fJ.jpg

Grupa Statyczna Normalnie:000,001,003

9af0.jpg

Grupa Statyczna Normalnie: 004,007,013

9fei.jpg

Grupa Statyczna Normalnie:014,018,023

9hJr.jpg

Grupa Basic:000

9uc9.jpg

Grupa Basic:003

9O9i.jpg

Grupa Basic:011

eJZZJ.jpg

Opublikowano

Troche sadzy w sprezarce. Przedało by sie od czasu do czasu wiecej ognia.

Po za tym OK.

Wazna uwaga na przyszłosc - logujemy kazdą grupe osobno szczegolnie grupy 018 i 023

Opublikowano
  • Autor

Kolego cały czas jeżdżę tym samochodem po 130:) turbina pracuje caly czas:D tylko słyszę gwizd z turbiny i kiedyś łapał mi tryb awaryjny 130km/h i zawiecha musiałem wyłączyć i włączyć pyzatym egr strasznie brudzi i jego spalanie w mieście jest tragiczne kolo 9 litrów , robiąc logi chodziło mi głownie o spalanie bo niepokoi mnie to strasznie bo przy oszczędnej jeździe w trasie średnio 110km/h bez klimy wychodzi mi prawie 7,5 litra dzieki za pomoc i prosze o rady co dalej :)

Opublikowano

no spalanie spore, powietrze w kolach, hamulce i stacje cpn sprawdź bo to główne powody za dużego spalania, jedną ręka auto ma się dać popchnąć, a nawet jednym paluszkiem ciągnąć za felgę, a co do skoku ciśnienia doładowania wymiana gruszki by pomogła, ale najpierw odkręć dwie śruby pod gruszką i sprawdź jak chodzi sztanga, ma być zero oporów, jak coś będzie wadzić turbo do czyszczenia, no i możesz wymyć IC bo słabo chłodzi choć może w tym silniku to normalne..

Opublikowano
  • Autor

Stacja CPN dobra , jakie powinno być prawidłowe cienienie w kolach ? i jeszcze jedno pytanie dla kolegów posiadających silnik AJM jakie maja spalanie tego silnika bo może to norma i gdzie dokładnie jest zlokalizowana ta gruszka szukałem na forum ale ciężko chyba ze jest inna fachowa nazwa gruszki jestem początkujący wiec proszę o pomoc i wyrozumiałość chyba ze będzie niezbędna pomoc mechanika proszę o pomoc dzięki

Opublikowano

Gruszka jest przy turbinie... taka zwyczajowa nazwa zaworu, ktory porusza sztangą kierownic VTG.

Nie musisz jej szukac, a juz tym bardziej jej wymieniac.[br]Dopisany: 17 Sierpień 2010, 21:53_________________________________________________Wykonaj kazdą odzielnie grupy - 013,018 i 023.

Filtr paliwa byl zmieniany ?

Opublikowano
  • Autor

Grupa nr. 13

JBl5i.jpg

Grupa nr. 18

oNSdS.jpg

Grupa nr. 23

R6dWi.jpg

Prosze o pomoc dzięki :)[br]Dopisany: 19 Sierpień 2010, 22:17_________________________________________________Tak byl wymieniany jakies 4 miechy temu , a spalanie mial takie od poczatku gdy go kupilem ale dopiero teraz zamierzam sie za to zabrac[br]Dopisany: 19 Sierpień 2010, 22:19_________________________________________________??

Opublikowano

Jakie ciśnienie ma być w kołach masz napisane na klabce wlewu paliwa

Za wysokie spalanie może też być odpowiedzialny styl jazdy, nie przekraczaj 2500obr itp i nie schodź poniżej 1600, staraj się płynnie jeździć, przy 130 jak już się rozbujasz to mało co trzeba gazu żeby utrzymywać prędkość i wtedy spalanie jest małe, co innego jak ktoś jedzie 130 i non stop chce wyprzedzić ale jest cykor...wtedy spalanie będzie dużo wyższe

A co do logów według mnie są w porządku

Opublikowano

Spalanie ciut za duże. Ja po mieście na 18' robię powiedzmy 8litrów. A to spalanie, które podajesz to z fisa czy z wyliczeń na stacji?

Opublikowano
  • Autor

Spalanie z wyliczeń na stacji , fisa mam 1/2 , no nic trudno taki silnik trudno pzdr

Opublikowano

Za duże spalanie. Ja na autostradzie 130do 190 6.3 na sto.