Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Help nie dzialaja tylne glosniki !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Help!!! Podlaczylem radyjko Sony do ori kabli z tym ze musialem kupic adapter zeby to wszystko podpiac. Dodam ze mam 4 glosniki i trzeba bylo podac sygnal zeby dzialaly.Cos jak wzmacniacz dzialaja.Tzn sa aktywne.I jest ok, ale tylko jak dziala radio(tylne glosniki sie wlaczaja(i nawet fajnie wszystko gra basy sa)) a jak przelacze na CD to tyl sie nie wlacza tak jakby synal nie dochodzil.Czy ktos mial podobny problem.Piszcie :wallbash::a4fan:

Opublikowano

Z radiem sony też mam podobny problem , przednie głośniki sa ok. a tył jakby za słaby sygnał .

w radio ma wyjścia 4x52watt

Opublikowano

Kiedyś już był poruszany ten temat. :bicz: Trzeba poszukać w postach.

Ale i tak wam odpowiem, po prostu ori radio nie daje wzmocnionego sygnału na tylne głośniki, tak jak to jest z przednimi. Tylnie głośniki mają osobne wzmacniacze które wzmacniają sygnał podany z radia. Sygnał na tył z radia jest bardzo słaby dlatego głośniki na nim nie grają i jest potrzebny wzmacniacz. Trzeba pociągnąć nowe przewody i wymienić głośniki z tyłu lub podać napięcie zasilające na wzmacniacze do tylnych głośników i odpowiednio dostroić sobie radio (tzn. żeby ustawić odpowiednią siłę głosu na tylne głośniki). I powinno być wszystko wporządku. :)

Opublikowano
  • Autor

Ale jak wlaczam najpierw radio to normalnie zaskakuja a jak przelacze tylko na CD to brak jakby sygnalu nie chca sie wlaczyc.nie kumam nic juz pozdro all :audi:

Opublikowano

nie trzeba wymieniac tylnych głosnikow tylko trzeba sprawdzic, jaki sygnała jesn na wyjsciu radia podczas przełaczenia na cd, i czy jest napiecie na sterowanie wzmacniaczy w tylnych głosnikach, robiłem juz takie przeróbki kilkanascie razy czasami trzeba sie pobawic, tak jak u ciebie, Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Pobawic tzn co mam zrobic.Sprawdzic sygnal to nie problem ale co dalej jak nie bedzie gdzy przelaczam na CD

Opublikowano

napisz mi gdzie dokładnie podłaczony masz adapter

Opublikowano
  • Autor

adapter podlaczylem do wyjscia z radia na wzmacniacz czinczami + kabel sygnalowy

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

sterowanie wzmacniacza masz podpiete pod wyjscie na elektryczna antene w radiu. :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja zrobilem to tak :D

Wzmacniacz zasiliłem kablem P.CONT z radia (czyli + na wzmacniacz brany z radia lub elektryczna antena) bodaj że dolny środkowy pin w miniISO(mała żółta wtyczka).

Na końcu kabla minusowego głośnika tylnego lewego z wtyczki ISO wlutowałem rezystor 100om/1W.

Na końcu kabla minusowego głośnika tylnego prawego z wtyczki ISO wlutowałem rezystor 100om/1W.

Zmostkowalem je i podpiołem pod minus wtyczki miniISO (środkowy pin na wtyczce)

Plus głośnika tylnego lewego z wtyczki ISO wpiołem w lewy pin wtyczki miniISO

Plus głośnika tylnego prawego z wtyczki ISO wpiołem w prawy pin wtyczki miniISO

Dodanie tych 2 rezystorów spowodowało to że nie mam trzasków w głośnikach tylnych jak ich nie było to trzaskało bo sa zmostkowane 2 masy z radia.

A dodam że wzmacniacz mam NOKI i głośniki tylne też, natomiast przednie głośniki wymieniłem na nowe.Efekt jest za***isty a koszt jaki poniosłem to 10 zł (nowa wtyczka ISO audio na 4 głośniki, koszulka termokurczliwa,2 rezystory, wsuwki do gniazda miniISO) facet w warsztacie caraudio chciał za to 100zl i powiedział że nie da się tego zrobić i chciał mnie jeszcze naciągnąć na nowe głośniki i nową instalacje

Mam nadzieje że jakaś w miarę prosto to wyjaśniłem

A radio jakie mam to KENWOOD

pozdrawiam