Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Czyszczenie wtrysków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej! mam pytanie czy w moim silniku moge stosowac preparaty ogolno dostepne do czyszczenia wtyskiwaczy ? :mysli:

Opublikowano

jasne ze mozesz tylko nie przesadaj z nimi a i jeszce pytanie po co Ci to wiedziec masz nowy silniczek i juz wtryski sie zabrudziły zmieni paliwo a bedize dobrze

Opublikowano
  • Autor

nie.chce to robic bo chyba lepiej zapobiegac niz pozniej narzekac i rwac wlosy z glowy bo gasnie itd,itp. dzieki! :hi:

Opublikowano

ja bym osobiscie troszke poszukal na temat czyszczenia pompowtrysków ... opinie na temat takiego zabiegu w PD-kach sa bardzo rożne ....

p.s zamiast cos robic na zapas ... tankuj dobry gnój i wymieniaj filtr paliwa co 30 tys km , to nie bedziesz mial problemów ....

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam!

Także zastanawiam się nad profilaktycznym czyszczeniem wtrysków. Nie widzę żadnych specjalnych oznak typu spadek mocy itp, ale mam przejechane 205tys km i może przydałoby się to zrobić? Czy jeśli już czyścić to za pomocą dodatków typu

http://allegro.pl/liqui-moly-diesel-spulung-czysci-wtryski-diesla-i1217751928.html

czy zainwestować trochę i czyścić za pomocą specjalnego urządzenia typu JET CLEAN TRONIC

http://www.liquimoly.pl/serwis/jet-clean-tronic?

Nie wiem co byłoby bardziej opłacalne i czy w ogóle jest na razie sens czyszczenia? Nie chciałbym też przedobrzyć :mysli:

Opublikowano

Dioniz, ten temat raczej skupia się wokół tego jaki dodatek do paliwa wlewać, a nie ma w nim zbyt wiele na temat urządzenia do czyszczenia wtrysków.

Wczoraj zrobiłem czyszczenie wtrysków za pomocą tej "maszynki" i śmiało mogę polecić każdemu. Kosztowało mnie to 200zł i wg mechanika powinno starczyć na ok 50tys km, więc teoretycznie jest to bardziej opłacalne niż kupować jakiś dodatek za 40-50 i lać co 5tys km. Przynajmniej taka jest moja opinia :wink4: