Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Centralka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy już nie mam siły może ktoś miał taki przypadek z pomką.Otóż zamek raz zamyka wszystke drzwi a raz nie.A jak otworze klapę z tyłu i puknę dłonią w pomkę to zaskoczy. Przelutowałem ją całą wymieniłem wirnik na nowy i cholera dalej to samo.Zaznaczam że czasami otworzy a czasami te drzwi co otwieram kluczykiem i tak w kółko. Jakby jakiś mikrowłącznik nie działał ale to w jednych drzwiach a mi otwierają się te tylko co ich otworze kluczykiem.Światło mimo to mi się zaświeca w kabinie,a syku powietrza też nie słyszę żeby była nieszczelność.Pomocy.Może ten mały wirniczek co jest w układzie taki biały, może tam psiknąć wd , już sam nie wiem co jest.

Opublikowano

miałem identyczną sytuacje.... po ok miesiacu walki z tym ustrojstwem (lutowanie, itp...) kupilem na allegro pompke i wszystko wróciło do normy :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Paweł za a odpowiedź też kupuje nową ale tak szczerze mówiąc ta chodzi tylko jak się ją puknie czyli coś nie łączy, tak to jest dobra i szkoda pompki i dlaczego nikt nie zna w tym temacie odpowiedzi. Dalej mi to wygląda na zimny lut ale juz nie wiem. Może ten biały mały wirnik nie daje mocy. Acha jak dam sygnał z zamka z którego otwieram drzwi to jak nie otworzy to i tak słychać pyknięcie wirnika ale dalej nie zapompuje żeby otworzyć ,czyli prąd jest a co steruje tym syczeniem żeby powietrze poszło.?[br]Dopisany: 19 Sierpień 2010, 22:01_________________________________________________Dodam ,że jak otworze drzwi (dam sygnał na pomke), to żona się przysłuchiwała jej i wtedy po otwarciu np.strony pasażera pomka wydaje dźwięk a dokładnie silniczek taki cyk!! i tyle i wtedy jak w nią pukne to syczy i pootwiera reszte drzwi.Co jest ?

Opublikowano

z moją było identycznie, puk, puk i sie załączała :tongue4:, a potem znowu zgon.... :(, luty sprawdzałem aż w końcu mi sie wirnik rozleciał i kupiłem nową. Przed rozwaleniem wirnika myślałem odwiedzić elektronika... Może Ty spróbuj. Powodzenia!!!!

Ps. Przy ewentualnym zakupie uważaj na model (jest ich wiele), ilość pinów w kostkach i wyjścia na wężyki (w moim modelu pompki spotkałem się z dwoma rurkami i jedną...)[br]Dopisany: 20 Sierpień 2010, 10:15_________________________________________________a i jeszcze dodam że moja też tylko cykała... a jak ją puknąłem chodziła przy otwieraniu ok 25 sek. przy zamykaniu normalnie.

Opublikowano
  • Autor

Koledzy jedno pytanko a mianowicie przedstawiłem problem z moją centralką.Wiem że mam zamek u drzwi kierowcy do wymiany bo mi się jedna z zapadek urwała taki odlew co po przekręceniu kluczyka naciskał mikrowłącznik i dawał sygnał do centralki. Tylko mam pytanie do czego jest czujnik przy wkładce zamka i za co on odpowiada? A drugie pytanie co daje czujnik (mikrostyk przy zamku)? Dodam że ktoś pisał że centralka też odpowiada za domukanie szyb.A u mnie tak nie jest bo dopóki zamek mi nie przyjdzie z allegro (jego numer : 8D1837015A - lewa strona przód od kierowcy i dlaczego etka mi go nie pokazuje że taki był montowany !!) mam pomke wyłączoną a mimo to szyby się domykają z kluczyka. Acha co musze wyłączyć w drzwiach kierowcy żeby centralka mi chodziła na reszte drzwi. Dodam że jak ją włączyłem to mi non stop chodziła (drzwi kierowcy z pomsutym zamkiem też załączyłem w czujnikami). Z góry pozdrawiam i czekam na konkretne odpowiedzi.

Opublikowano

Jeszcze jedna sugestia: a może szczotki w silniczku się kończą...puknięcie pomaga.