Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Beznadziejne odpalanie -VW Passat 1,8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. Sprzedałem swoja audi i zakupiłem Passata 1.8 T 150km i mam taki problem przy odpalaniu nie ważne czy zimny czy ciepły muszę naciskać gaz i wtedy załapie. Jeśli nie nacisnę gazu to kreci, załapie i gaśnie. dodam ze to się nie dzieje za każdym razem. drugi problem to w ciągu dwóch miesięcy zdarzyło mi się 2 razy ze po odpaleniu z wydechu wylatuje para wodna. Jest jej bardzo dużo przez około 2 minuty po czym przestaje. podczas tego auto równo pracuje nie traci mocy. Co to może być proszę o pomoc. pozdrawiam wszystkich audi maniaków :>

Opublikowano

VAG :cool1: czy była czyszczona przepustnica, sprawdz szczelnosc całego dolotu czujnik temp do ECU.

Opublikowano
  • Autor

nic przy nim nie robiłem tylko zmieniłem rozrząd i olej

Opublikowano

pewnie kupiles passata ze wgledu na motor tak??a co sie dzialo z niunia skoro ja sprzedales??ja bym w zyciu vieswagena pastucha niekupil no ale to jest tylko moje zdanie.

Opublikowano

A co ma to do tematu ? :kwasny:

Opublikowano

drugi problem to w ciągu dwóch miesięcy zdarzyło mi się 2 razy ze po odpaleniu z wydechu wylatuje para wodna. Jest jej bardzo dużo przez około 2 minuty po czym przestaje.

Normalne zjawisko. Zależy od pogody.

Opublikowano

a to autko z pewnego źródła czy może jakieś kombinacje były i nie wiesz? sprawdzałeś przewód podciśnienia - może sparciał? a może autko oprócz złego zapalania gubi olej to sprawdź odmę - u mnie miałem taki problem z zapalaniem i się okazało że odma była z dziurą, moim zdaniem musisz zrobić dokładne oględziny. trzymam za Ciebie kciuki :)

Opublikowano
  • Autor

moja niunia niestety ale strasznie się sypała zawieszenie climatonic przepływomierz a na koniec jeszcze turbina już tego nie chciałem robi tylko sprzedałem... a po autko pojechałem sam do Niemiec i masz racje dreamweb ubywa mi oleju może to odma... tyko jakbyś mi powiedział gdzie ona jest to byłoby super:P

Opublikowano

jak sięgniesz ręką pod miarkę oleju (pod kolektor dolotowy) to jest taka plastykowa rurka równoległa do silnika - to jest odma. A jeszcze jedno, jeśli autko podczas zapalania po prostu nie dociąga obrotów to może to byćwina złego ustawienia typu silnika :P ja sobie niechcący ustawiłem na tdi moją 1.8T i wtedy tak się działo że jak nie dodałem gazu to nie utrzymywał po zapaleniu obrotów i gasł od razu i dopiero za drugim razem zapalał ok. po tym jak w instruments na ostatnim - piątym miejscu przestawiłem na cyfrę 4 (czyli turbo benzyna) to i teraz uważaj: zaczął normalnie zapalać, zaczął jeździć powyżej 160 km/h i zaczął pokazywać prawidłowe spalanie (bo wcześniej pokazywał mi 5,6l/100km). jak byś miał kiedyś takie niewiarygodne objawy wszystkie na raz to znaczy że źle ustaiony jest typ silnika, hehehe :)

Opublikowano
  • Autor

dzięki. bardzo mi pomogłeś... ja w moim pasku nie mam komputera wiec chyba wszystko jest dobrze ustawione:) a co do tej odmy będę musiał spawdzic... żeby ja obejrzeć to muszę ja wyciągnąć chyba nie? bo tak to mało widać...

a na jakim oleju jeździsz?

kurcze zalogowałem się na klubie paska to kurcze wszyscy tam nowicjuszy traktują jak intruzów, nie rozumie tego... tu na naszej (tak naszej bo nadal czuje się audi-maniakiem:)) stronce pełna kultura... pozdrowienia dla wszystkich audi-maniaków:P

Opublikowano

kurcze zalogowałem się na klubie paska to kurcze wszyscy tam nowicjuszy traktują jak intruzów, nie rozumie tego...

No widzisz, paskami gbury i egoiści jeżdżą :decayed:

żart oczywiście, odnośnie odmy to poszukaj fotek na tym forum, kilka razy wklejał ktoś, dokładnie silnika AEB. W dziale beznynowym szukaj.[br]Dopisany: 25 Sierpień 2010, 08:40_________________________________________________A masz

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=60182.msg649758#msg649758

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=86692.0

Opublikowano

nie wyciągaj odmy - ciężko ją założyć - oringi popsujesz :( pomacaj ją (na zimnym silniku) jeśli lepi się od oleju to jest dziurawa. w ogóle jeśli jest dziurawa to naokoło będziesz miał pełno oleistego syfu. nie wiem dlaczego ta odma nie może być z metalu tylko plastyk...

cieszę się, że mogę chociaż trochę pomóc - powodzenia :) u mnie niestety dalej jest problem z czymś tylko nikt nie wie z czym :P

Opublikowano
  • Autor

a co sie dzieje? odme mam suchą;/

Opublikowano

zobacz mój wątek w tym dziale, tam jest opisane wszystko. A możesz podłączyć się vagiem i przeskanować wszystkie moduły? może to troszkę rozjaśni sprawę.