Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zegary benzyny do diesla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko .. ..

jak maja sie liczniki benzynowe do diezla .. ..

długo szukam licznika i zlaesc nie moge .. ..

duzo jest beznyn jakie mnie interesuja .. ale pytanie techniczne jak to bedzie dzialac .. ..

dysponuje licznikem diesla .. ale mam pol fis .. w dodatku blaknacy .. ..

takze przelozenie tarczek nie stanowi problemu ..

kolega z forum ma do opchnięcia ..

http://allegro.pl/show_item.php?item=1192659021

Opublikowano

Da się zmienić wsad bez problemu i liczniki benzynowe mogą jako diesel i odwrotnie bez żadnego uszczerbku na działaniu.

Opublikowano

Bez problemu przekodujesz z benzyniaka na diesla. Smialo mozesz kupic nawet anglika za pare groszy. Przekodowanie to pare minut dla osoby znajacej sie na rzeczy :decayed:

Opublikowano

Musisz miec tylko kod immo do tego nowego licznika jak i starego bo inaczej zaczna sie schody

Opublikowano

Musisz miec tylko kod immo do tego nowego licznika jak i starego bo inaczej zaczna sie schody

To zaden problem ;) jesli ma sie odpowiedni sprzet i wiedze do tego
Opublikowano
  • Autor

generalnie tak .. .. mam zegary diesla z półfisem który mi blaknie .. .. i mnie denerwuje ..

częściej na alegro można spotkać liczniki z pełnym fisem i cyfrowymi zegarami ale do benzyny

tarczki mogę przełożyć sobie ze swojego licznika .. mam tabliczkę z immo ..

mam kabel vaga .. także mogę sie pobawić ..

a powiedzcie jak z podłaczeniem .. .. czy z tyłu wszystko jest takie samo .. ?

noi nie rozumiem jednej rzeczy .. licznik w benzynie kreci sie okolo 6 tys obr .. a diesel 4 ..

czy to tym momencie nie ma znaczenia gdyz zczytuje informacje prosto z kompa badz silnika ..

Opublikowano

generalnie tak .. .. mam zegary diesla z półfisem który mi blaknie .. .. i mnie denerwuje ..

częściej na alegro można spotkać liczniki z pełnym fisem i cyfrowymi zegarami ale do benzyny

tarczki mogę przełożyć sobie ze swojego licznika .. mam tabliczkę z immo ..

mam kabel vaga .. także mogę sie pobawić ..

a powiedzcie jak z podłaczeniem .. .. czy z tyłu wszystko jest takie samo .. ?

noi nie rozumiem jednej rzeczy .. licznik w benzynie kreci sie okolo 6 tys obr .. a diesel 4 ..

czy to tym momencie nie ma znaczenia gdyz zczytuje informacje prosto z kompa badz silnika ..

To co musisz zrobic najpierw to zczytac pin immo ze swojego licznika i wczytac go do tego ktory chcesz wlozyc. Licznik diesla jest taki sam jak do benzyny tutaj jest kwestia przekodowania z czym problemu przynajmniej dla mnie nie ma :), Wtyczki sa takie same czyli 32 pin wiec mozna smialo podlaczyc bez zadnego kombinowania. Ale musisz kupic liczniki po 98 roku gdzie komunikacja jest po szynie CAN
Opublikowano
  • Autor

mam pin na plasticzku .. .. mam kompa z vagiem także nie bedzie problemu raczej z wgraniem .. poczytam i sie dowiem .. ..

Opublikowano

Z licznikami z benzyny może być jeden szkopuł... Może nie być diody podświetlenia kontrolki świec żarowych (w benzynie w tym miejscu jest "KAT" lub "CAT" ). Nie miałem tej diody w liczniku z anglika z literką J, w europejskim '98 z literką N już ta dioda jest. Nie wiem jak w innych

Opublikowano

Z licznikami z benzyny może być jeden szkopuł... Może nie być diody podświetlenia kontrolki świec żarowych (w benzynie w tym miejscu jest "KAT" lub "CAT" ). Nie miałem tej diody w liczniku z anglika z literką J, w europejskim '98 z literką N już ta dioda jest. Nie wiem jak w innych

W tym przypadku sa zmieniane tarczki i do tego w to miejsce trzeba wlozyc zarowke :) i po problemie