Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Dzisiaj postanowiłem zrobić logi. Z góry proszę o nie linczowanie mnie, gdyż to mój pierwszy raz i mogą być błędy. Generalnie problem wygląda tak, że po odpięciu przepływki auto jakoś się zbiera, a po jej zapięciu, niestety auto prawie w ogóle nie jedzie. Może logi cos wykażą, jeśli są dobrze zrobione.

Log (0 - 011,001,003)

Log (1 - 000)

Log (2 - 004,008,010)

Log (3 - 000,001,003,000,001,003)

Log (4 - 003)

Log (5 - 004,007,013)

Log (6 - 011)

Log (7 - 004)

Niestety więcej mi nie chce jechać, jak coś nie tak to myślę że w najbliższym czasie będę mógł poprawić.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

te logi to takie kiespksie sa , wyglada ze przeplywomierz lezy i kwiczy ...

Opublikowano

-wymień filtr powietrza

-sprawdź wężyki podciśnienia, głównie przy N75, gruszce itp. najlepiej wymień wszystkie te wężyki

-sprawdź szczelność całego dolotu zaczynając od filtra powietrza a kończąc na kolektorze ssącym, ślady oleju na wężach będą świadczyć o nieszczelności, poodciągaj mocno opaski

-potem wstaw logi dynamiczne 010 i 011 robione osobno, wstaw też 010 i 011 z odpiętą przepławką

-masz katalizator? :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Zacznę może od dolotu - sprawdzany był także dolot jest szczelny

Filtr powietrza w takim razie wymienię,

Wężyki miałem właśnie wymieniać ale tak się schodzi cały czas na niczym :P

Jak tylko dostanę się do vaga to wstawię logi z odpiętą przepływką, a jak dorwę gdzieś torxy do przepływki to wstawię też z podmienioną przepływką

Co do katalizatora to tak, jeszcze siedzi niestety na swoim miejscu.

Edit: Właśnie przejechałem się ze sprawną przepływką, auto chodzi super, także na pewno przepływka do wymiany. Wrzucę w późniejszym czasie logi na sprawnej przepływce to zobaczymy czy coś jeszcze może być nie tak. Jak wrzucę nową już, to zrobię pełny komplet logów.[br]Dopisany: 24 Sierpień 2010, 09:03_________________________________________________Ok dorzucam te logi które miałem zrobić, na podmienionej przepływce.

Log (0 - 011)

Log (1 - 010)

Opublikowano

Zacznę może od dolotu - sprawdzany był także dolot jest szczelny

Filtr powietrza w takim razie wymienię,

Wężyki miałem właśnie wymieniać ale tak się schodzi cały czas na niczym :P

Jak tylko dostanę się do vaga to wstawię logi z odpiętą przepływką, a jak dorwę gdzieś torxy do przepływki to wstawię też z podmienioną przepływką

Co do katalizatora to tak, jeszcze siedzi niestety na swoim miejscu.

Edit: Właśnie przejechałem się ze sprawną przepływką, auto chodzi super, także na pewno przepływka do wymiany. Wrzucę w późniejszym czasie logi na sprawnej przepływce to zobaczymy czy coś jeszcze może być nie tak. Jak wrzucę nową już, to zrobię pełny komplet logów.[br]Dopisany: 24 Sierpień 2010, 09:03_________________________________________________Ok dorzucam te logi które miałem zrobić, na podmienionej przepływce.

Log (0 - 011)

Log (1 - 010)

masz zrobic blok 008

Opublikowano

w logach wszystko gra, jedynie termostat jest na wykończeniu, a co do przepływki kupuj oryginał w servisie wv/audi, termostat również, ale zanim to zrobisz wymyj starą przepływke, spróbuj czymś takim:

MOTIP DO CZYSZCZENIA HAMULCÓW 500ml

możliwe że w twojej przepływce padła elektronika, też możesz spróbować ogarnąć to

jak po czyszczeniu poprawy nie będzie, będzie trzeba wydać kilka stówek

Opublikowano

Wrzucam linki do logów na podmienionej przepływce

No i jest duzo lepiej...

Pamietaj zeby na przyszłosc logowac kazdą grupe oddzielnie. Szczegolnie w tak wątpliwych przyopadkach jak tutaj.

Opublikowano
  • Autor

OK dzięki za pomoc. W takim razie teraz pozostaje kupić przepływkę, zmienić termostat i auto powinno jechać tak jak na serię przystało. Postaram się robić wszystkie grupy osobno, jednak w mojej okolicy trochę krucho z miejscem, aby wszystkie grupy robić oddzielnie. W każdym razie jeszcze raz dzięki za pomoc.

Opublikowano

jednak w mojej okolicy trochę krucho z miejscem, aby wszystkie grupy robić oddzielnie

No skoro starcza Ci miejsca na zrobienie 3 grup na raz ... to chyba mozna zrobic kazdą oddzielnie... kwestia ilosci przejazdów...

Opublikowano

Czemu podczas logowania odpusciles pedał..?

Zrob osobno 011, 010 i 008.... chociaz juz z tego widac ze jest dobrze.