Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Przepływka i przeładowanie turbiny - proszę o sprawdzenie logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

To ja jeszcze zadam takie pytanie jeśli jest przeładowanie turbiny silnik zamula np przy 3 tyś obrotów lub łapie notlauf to jest tylko przykład to jeśli rozrusza sie sztangę turbiny i przegoni auto a będzie dalej ten sam problem to już jest ewidętnie turbina do czyszczenia lub regeneracji czyli to że sztanga pracuje w swoim zakresie skoku to nic nie dało

Jeszcze jedno pytanie np korekcje w grupie 13 czyli wtryski jeśli jest dużo rozbieżność +- czy oprócz samych wtrysków co z sekcją w pompie wtryskowej można to sprawdzić w grupie 18 i 23 chodzi o VP37 nie pompowtryski proszę o odpowiedz konkretną sorki że podpiąłem się pod ten temat ale nie chce zakładać nowego

Możesz próbować podmieniać n75 z n18 to odnośnie pierwszej części Twojego posta.

Na drugą nie bardzo potrafię odpowiedzieć. U mnie przy problemach z sekcją były różne objawy: od problemów z uruchomieniem silnika, mrygania kontrolki świec żarowych do zamulenia. Logi, z tamtego okresu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=131020.0

Opublikowano

Adam nie chodzi mi o podmiane zaworu N75 ja z autkiem nie mam żadnych problemów tylko pytam czysto teoretycznie jak wygląda sprawa z rozruszaniem tej sztangi czy wogle to coś pomaga skoro po rozruszaniu auto tak samo się zachowuje i czy w tedy turbina jest ewidętnie do czyszczenia :mysli:

Opublikowano

skoro sie rusza to po co ja czyscic? u mnie tez byla zastala, ale rozruszalem i bylo prawie ok, notlaufow nie bylo, tylko na vagu lekko jeszcze przeladowywal,ale minimalnie i przez sekunde:p ale musze powiedziec, wywalilem katalizator przed zima teraz, teraz jazda taka ,ze 2k nie przekraczam,bo sie nie da, tylko 2-3bieg i sprawdzalem reka sztange i chodzi nadal bardzo dobrze... widac katalizator brudzil turbo mocno, bo czyscilem swoja w czerwcu, a we wrzesniu juz byla zapieczona...:/

Opublikowano

Po co kombinowac jak wszystko widac w logach....

PS

Zaśmiecacie temat koledze....