fireman tom Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Hej! Przed zimą chciałbym odświeżyć trochę moje stalówki i stąd moje pytania bo są już trochę przyrdzewiałe: - czym wyczyścić rdzę, czy może być papier ścierny; - czym pomalować - czy może być zwykły lakier w sprayu taki jak dostanę np. na CPNie i czy prysnąć to jakimś podkładem - czym? Z góry dzięki za odp. i pozdrawiam.
Bulczas Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Podstawa do żeby dobrze wyczyścić felgi albo oddać do piaskowania. Warto dać podkład i potem najlepiej pistoletem malować. Jeśli nie masz takiej możliwości to sprey
fireman tom Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Piaskowanie odpada bo mam opony na felgach, raczej zabezpieczę opony i w ten sposób będę kombinował - pytanie tylko czym te felgi potraktować?
Bulczas Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 To trochę kiepsko że masz opony. Kup do wiertarki taką końcówkę drucianą i czyść do gołej stali. Potem podkład i lakier bazowy
Kimi Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Piaskowanie odpada bo mam opony na felgach, raczej zabezpieczę opony i w ten sposób będę kombinował - pytanie tylko czym te felgi potraktować? Dokładnie tak samo robiłem w swojej Cytrynie ZX. I powiem Ci - efekt był mizerny... (po kilku miesiącach wiewióra wylazła z powrotem ) Do czyszczenia użyłem właśnie końcówki do wiertarki, posiłkowałem się zwykłą szczotką oraz papierem ściernym. d*pa blada, szczególnie na rantach.
fireman tom Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Czyli wychodzi na to że najlepiej zwalić gumy i wyczyścić do stali
Bulczas Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Czyli wychodzi na to że najlepiej zwalić gumy i wyczyścić do stali Jak robić to najlepiej porządnie raz, niż na szybko i cały czas poprawiać :gwizdanie:
Kimi Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Czyli wychodzi na to że najlepiej zwalić gumy i wyczyścić do stali Egzakly. Szkoda Twojej pracy, naprawdę.
wojci Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 zdejm gumy wypiaskuj i do malowania np proszkowego
fireman tom Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ok, dzięki wielkie koledzy za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi