Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] Ubytki płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

zauwazylem ze co jakis czas ubywa mi plynu chlodzacego (olej w normie)...co ciekawe poziom spada ponizej minimum doleje i na jakies 300km utrzymuje sie a pozniej znow spada ponizej minimum :/

czujnik nie informuje o niskim stanie plynu a ja nie wiem gdzie szukac wyciekow (bo nie zauwazylem zeby gdzies uciekal) nawet po nocy spedzonej na dworze ze szmatka pod autem nie widac ani jednej kropki :/

podpowiecie gdzie mozna szukac (moze jakies typowe miejsca dla tego modelu) ?

z gory dzieki!!

Opublikowano

Jak masz osłonę podwozia to nie zobaczysz wycieku. Ja obstawiałbym dziurę w układzie.

Opublikowano

Podejrzewam wyciek zewnetrzny kolego. Polecam zdjac plyty spodnie, wyczyscic silnik do sucha od gory i od dolu, zaopatrzyc sie w lampe ultrafioletowa lub (zestaw wykrywania wyciekow w ukladzie). Pojezdzic troche, potem jeszcze na postoju obserwowac gdzie pojawia sie chocby mala kropelka, lub tez bialawy, smierdzacy nalot. To swiadczyloby o tym, ze goracy plyn skapuje na blok silnka, i wyparowuje zostawiajac tylko bialawy, proszkowaty nalot.

Powodzenia

PS

glowne "podejrzane" miejsca to:

wszystkie weze, obejmy, trojnik za blokiem silnika, weze wchodzace i wychodzace od chlodnicy, termostat, jego mocowanie, O-ringi, zelazna rurka i jej wlot do termostatu

Opublikowano

trojnik za blokiem silnika, weze wchodzace i wychodzace od chlodnicy, termostat, jego mocowanie, O-ringi, zelazna rurka i jej wlot do termostatu

dzieki za odpowiedzi !

Jaro - osłony nie mam :)

M_ILES - sprawdze miejsca o ktorych pisales

napisze jeszcze w tym temacie co znalazlem

pozdro![br]Dopisany: 29 Sierpień 2010, 13:37_________________________________________________niestety zauwazylem dzisiaj wycieki w okolicy glowicy....moze z gory gdzies leci albo bezposrednio z glowicy bo plyn jaki tam lezy jest czysty...lezy na zgrzewie (od gory) miski olejowej :/

Opublikowano

trojnik za blokiem silnika, weze wchodzace i wychodzace od chlodnicy, termostat, jego mocowanie, O-ringi, zelazna rurka i jej wlot do termostatu

dzieki za odpowiedzi !

pozdro![br]Dopisany: 29 Sierpień 2010, 13:37_________________________________________________niestety zauwazylem dzisiaj wycieki w okolicy glowicy....moze z gory gdzies leci albo bezposrednio z glowicy bo plyn jaki tam lezy jest czysty...lezy na zgrzewie (od gory) miski olejowej :/

zrob zdjecie najlepiej

Opublikowano

dzieki za odpowiedzi !

zrob zdjecie najlepiej

zrobie jak wroce z pracy tak po 18:00 mam nadzieje ze sie uda (w sumie cyfrowka jest z lampa) ale sie okaze czy bedzie wystarczajaco czytelne.:)

Opublikowano

gdzie pracujesz ? zadzwonie do twojego szefa ze na forum siedzisz zamiast pracowac :naughty:

Opublikowano

gdzie pracujesz ? zadzwonie do twojego szefa ze na forum siedzisz zamiast pracowac :naughty:

hehehe

sam sobie jestem szefem wiec jak nie zrobie to nawet na benzyne nie bede mial zeby na spota dojechac :D

POZDRO :D[br]Dopisany: 30 Sierpień 2010, 16:34_________________________________________________

hehehe

sam sobie jestem szefem wiec jak nie zrobie to nawet na benzyne nie bede mial zeby na spota dojechac :D

POZDRO :D

niestety sie nie udalo zrobic zdjec :/ za ciemno...

jutro wrzuce wyrazne

pozdro!

Opublikowano

w silniku 1.6 z tyl silnika sie leje z takiego plasikowego trojaka przykreconego do glowicy i zanim skapnie to na skrzyni odparuje i trudno znalesc!nie wiem jak jest w 1.8 le byc moze ze podobnie!

Opublikowano

w silniku 1.6 z tyl silnika sie leje z takiego plasikowego trojaka przykreconego do glowicy i zanim skapnie to na skrzyni odparuje i trudno znalesc!nie wiem jak jest w 1.8 le byc moze ze podobnie!

dzieki

jutro zrobie foty z kazdej strony :) moze wspolnie dojdziemy na forum skad wtedy na spota jade i flaszke stawiam :D

pozdro

Opublikowano

Witam,

Miałem podobnie i przed chwilą odebrałem swoja perełkę z warsztatu. I to był ten trójnik co kolega wspomina a objawy miałem takie same ubytki ale bez śladu pod perełką.

Opublikowano

Witam,

Miałem podobnie i przed chwilą odebrałem swoja perełkę z warsztatu. I to był ten trójnik co kolega wspomina a objawy miałem takie same ubytki ale bez śladu pod perełką.

Czesc!

ja jutro odstawiam do warsztatu az sie boje...ale dzieki...napisze co u mnie bylo przyczyna ubytkow plynu

pozdro

Witajcie! auto odebrane...diagnoza (uszkodzony oring krocca nagrzewnicy) wymiana oring 8zl + 11zl plyn chlodzacy plus robocizna ktora wyniosla ponad sto zl:/

auto jezdzi plyn nie ucieka i wasze podejrzenia sie sprawdzily dzieki za podjecie tematu bylo prosciej mechanikowi tlumaczyc :D!!

Pozdro

• 8 miesięcy temu...