Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Problem z AXA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z AXA direct a konkretnie z AC. Tak się niestety zdarzyło, że dziś rano wybito mi w aucie szybę oraz skradziono Nawigację RNS-E. Tak więc zadzwoniłem do AXA z tym problemem powiedziałem dokładnie co się stało na to Pani stwierdziła że niestety przelew za AC jeszcze do nich nie dotarł :shocked: Dodam, że za składkę zapłaciłem w Sobotę 28.08.2010 i od razu przelew został wykonany na ich konto mam to potwierdzone w banku. W związku z tym mam pytanie czy AXA może nie uznać mojej szkody skoro wg. nich pieniądze nie zostały zaksięgowane na ich koncie ?

Opublikowano

dostaniesz , liczy sie stempel na kwicie

Opublikowano
  • Autor

A jeżeli przelew robiłem przez internet ? To coś to zmienia ?

Opublikowano

A jeżeli przelew robiłem przez internet ? To coś to zmienia ?

wydtukuj sobie potwierdzenie przelewu

Opublikowano

potwierdzenie przelewu będzie dopiero z dnia 30 sierpnia, ponieważ wszystko co zostało przekazane do przesłania zostało dopiero wykonane w pierwszym dniu po weekendzie, czyli pn 30.08.

Opublikowano

potwierdzenie przelewu będzie dopiero z dnia 30 sierpnia, ponieważ wszystko co zostało przekazane do przesłania zostało dopiero wykonane w pierwszym dniu po weekendzie, czyli pn 30.08.

ale date wpłaty ma wcześniejsza :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

moskal , ale napewno nie ułatwi to sprawy, gdy środki wpływają po szkodzie.. :wink4:

Opublikowano

moskal , ale napewno nie ułatwi to sprawy, gdy środki wpływają po szkodzie.. :wink4:

na bank będą sie migać ale temat do wygrania , zawsze liczy sie data wykonania przelewu , a jakby bank/poczta trzymała kase tydzień , czemu winien jest wpłacający ?? niczemu , nie jego wina , podejrzewam ze AXA miała dzisiaj rano środki zeby wypłacić szkode za szybe i RNSE , czekając do popołudniowych godzin na pieniądze od Yaemka :wink4:

a to ze bedą sie migać to jest pewne jak w banku :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

A powiedzcie mi jeszcze czy jak jutro wstawię nową szybę to axa pokryje te koszta czy lepiej narazie zostawic i jeździć z oknem zaklejonym folią ? Bo mam dylemat a kompletnie nie wiem jak to ugryźć :confused4:

Opublikowano

A powiedzcie mi jeszcze czy jak jutro wstawię nową szybę to axa pokryje te koszta czy lepiej narazie zostawic i jeździć z oknem zaklejonym folią ? Bo mam dylemat a kompletnie nie wiem jak to ugryźć :confused4:

a nie musi tego rzeczoznawca obejrzeć ???

Opublikowano

panowie, bez urazy ale tak jest jeśli AC sie w gównie zapłaci

Opublikowano

w hestii do 5k zł szkody , rzeczoznawca nie jest potrzebny, w AXA nie wiem..

Opublikowano

Po pierwsze kieruję do OWU.

Podstawą obowiązywania ubezpieczenia jest data od ... do ... , nie fakt zaksiegowania środków na koncie, ale tak ja przedmówca cocoo24 napisał ...

Jeśli mowa o oględzinach, to bez łaski likwidator powinien się zjawić. Jeśli nie, zrób zdjęcia, pobierz zgłoszenie szkody i przekaż do axa.

Jeśli w ciągu 7 dni nie odbędą się oględziny, wezwij niezależnego rzeczoznawcę - koszt pokryje axa za niewywiązanie się z umowy.

Aha, podstawa, zgłoś całe zajście na policję, bo nie wiem czy to zrobiłeś...

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

co do OWU... to OWU dostałem razem z ubezpieczeniem OC a na AC czekałem ponieważ konieczna była wizyta rzeczoznawcy który mial wycenić autko. Wszystko poszło gładko i w piątek zadzwoniła do mnie Pani z AXA która powiedziała żebym wpłacił resztę pieniędzy na to samo konto i kolejnego dnia po wpłacie będe miał juz ważne AC. więc od kiedy do kiedy obowiązuje umowa ? A sprawę oczywiście zgłosiłem z samego rana policji

Opublikowano

Umowa ubezpieczenia składa się z wniosku i z polisy albo z wnioskopolisy.

Na w/w dokumentach znajdują się daty obowiązywania umowy.

Jeśli axa warunkuje obowiązywnie umowy od wpłaty, to w takim razie w OWU musi być zapis na ten temat.

W ubezpieczeniach data dacie nie równa :/

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

zoabcz w regulaminie czy nie ma zapisu ze ubezpieczenie zaczyna dzialac po wplywie pieniedzy na konto. bo z reguly tak jest i moze sie tak zdarzyc ze nie dostaniesz( ale to nie tylko wAXA tak robia, to jest powszechny zapis)[br]Dopisany: 30 Sierpień 2010, 15:51_________________________________________________ja mam inny problem. ubepieczylem sam w AXA mialem szkode przedniej szyby i wyplacili bardzo dobrze, ale teraz musialem zrobic cesie do banku i rzeczoznawca AXA przez teleofn wycenil moj samochod na 27 tysi a ubezpieczeni 10miesiecy wczesniej liczone bylo od 38400tys.. I co tu teraz zrobic, po 10 miesiacach srednia wartosc rynkowa spada o 30% ? delikatnie mowiac zjebalem pania na infolini, pewnie ze nie jej wina ale ona byla poslancem i niby czekam na konkat kolegi jeszcze raz od wyceny, tylko ze tydzien prawie mija i cisza.

Jak bedziecie sie ubezpieczec w ktorym kolwiek, pytajacie o wartosc pojazdu w trakcje trwania umowy.

Bo najpierw biora srednia cene katalogowa ile rocznik powinien kosztowac do wyliczenia skladki. a jak jest szkoda to srednia wartosc rynkowa zanizona min przez przebieg samochodu. nadmienie ze moja ma nalate 216tys. auto jest z 2004 roku wiec to tylko 30tys na rok, to jakos duzo ? mi sie wydaje ze to srednia europejska. skoro niemiec robi 50tysi na rok to 30 w polsce to chyba normalny wynik ?

Opublikowano
  • Autor

Zadzwoniłem kolejny raz do AXA i dowiedziałem się że moja polisa została wyliczona na dzien 31.08.2010 i bedzie obowiązywać od jutra. Nie przypominam sobie, żebym zgadzał się na zawarcie polisy od dnia jutrzejszego...

Opublikowano

Cyt. OWU (AXA):

7. Umowa ubezpieczenia jest zawarta po dostarczeniu Ubezpieczającemu OWUK

pocztą (w tym pocztą elektroniczną), w dniu zapłacenia składki lub jej pierwszej

raty, z zastrzeżeniem postanowień ust. 8.

8. Umowa ubezpieczenia nie dochodzi do skutku (nie jest zawarta), jeżeli składka

lub jej pierwsza rata nie zostanie opłacona w terminie ustalonym przy składaniu

wniosku o zawarcie umowy ubezpieczenia lub wskazanym w propozycji zawarcia

umowy ubezpieczenia.

[...]

Za dzień zapłaty składki lub jej raty uznaje się:

1) w przypadku płatności składki przelewem bankowym – dzień następujący po

dniu złożenia polecenia przelewu, o ile na rachunku zlecającego znajdowały

się odpowiednie środki,

2) w przypadku płatności składki za pobraniem pocztowym – trzeci dzień po dokonaniu

płatności na rzecz podmiotu uprawnionego do pobrania kwoty składki,

3) w przypadku płatności składki kartą kredytową – dzień dokonania autoryzacji

transakcji,

4) w przypadku płatności składki wpłatą gotówkową na rachunek bankowy

– trzeci dzień po dniu złożenia zlecenia,

5) w przypadku płatności składki z wykorzystaniem polecenia zapłaty – dzień

obciążenia rachunku zlecającego, o ile na rachunku zlecającego znajdowały

się odpowiednie środki.

Jeśli dyspozycję wydałeś 28.08, to 29.08 umowa powinna już obowiązywać.

Opublikowano

ciekaw jestem jak to sie skonczy, daj znac

Opublikowano

arielka , a co w przypadku weekendu ?